• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: jedna holčina mi ho předtím půjčovala ve čtyřce, hodlá ho prodat a zatím je na zápůjčce u další osoby, tak se můžu zeptat jestli nechce půjčit dále :) půjčovala jsem jí za to svoje šátky. ten můj můžeš pomazlit, když si uděláš výlet do našeho městečka :)) já ho nikam nepošlu, je to teď můj poklad :))
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: ooooo toho japonce bych cjtela pomazlit
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DISONANCE: ono je to i tím, jak jsem se postupně zamilovávala do různých šátků, materiálů, každý má jiný vzhled, vazbu, gramáž, vlastnosti... a když jsem si pořídila další šátek, nedokázala jsem se těch ostatních vzdáct, navíc se to hodí, ty dva horní jsou kratší a nosnější, ty spodní jsem vybírala když bylo ještě miminko malé, pak najednou člověk zjistí, že to jak každý řeší nosnost šátku má svůj důvod, protože ty tenčí a "obyčejnější" šátky postupně začnou řezat do ramen a tak. všechny tyhle moje šátky jsou spíš střední kategorie co se týče tloušťky, ten horní je vyloženě deka (jak já říkám - přehoz přes postel). no a ty rozdílné vlastnosti?

    bambus - saje 4x více vlhkosti než bavlna, je velmi příjemný na omak, až skoro lesklý, údajně dokáže být antibakteriální, což se projevuje tím že ho stačí dobře vyvětrat a je z něj pak téměř minimálně cítit pot, oproti čisté bavlně, a poslední věc je že jakoby "chladí" - mám z bambusu i legíny a svetřík a není v tom prostě takový hic, jak by člověk od té látky čekal. když se vyžehlí, je ještě hladší a příjemnější, člověk má chuť se s ním mazlit.

    merino - přírodní funkční materiál, v šátcích se používá hlavně proto, že dobře odvádí vlhkost, a když už se zapotí, tak i přes svou vlhkost dokáže hřát. já ho kupovala jako šátek na podzim a zimu, akorát mi tehdy nedošlo jak už bude moje dítě v zimě těžké, takže jsem zvědavá na nosnost. každopádně ve vícevrstvém úvazu to bude pohoda, ten šátek je neskutečně příjemný a nadýchaný a navíc se nemusí žehlit, stačí uhladit.

    repreve - umělé vlákno vyrobené z PET lahví, vynalezli to v Americe a mají na to patent. je lehké, špíně odolné, snadno se pere (spousta šátků se musí prát dost opatrně) a může dokonce do sušičky (tu nemám), ale není to potřeba, protože strašně rychle uschne. takže takový hodně univerzální šátek, nemusí se vůbec žehlit a nevadí mu špinavější prostředí.

    hedvábí - pevné, nosné, přírodní, odvádí vlhkost, větrá a je lehké. a jelikož tenhle šátek ho obsahuje hodněa navác je dost tlustý, je to ideální šátek na těžké děti. jeho vzhled mě dostal hned (mám pro tu barvu fakt slabost), a když mi došlo, že potřebuju nosný šátek na batole, tak mi došlo že nebudu jen tajně snít, ale musím ho mít ;))


    je i spousta dalších příměsí a každá má svou výhodu, já to obvykle shrnu že jakákoliv příměs šátek ibvykle vylepší, ale některé tím udělají složitější péči o ten šátek. používá se hodně i len a konopí, ale s těmi nemám zkušenost. obvykle díky tomu dobře větrají a unesou hodně i přes tenkost šátku.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    AOTEAROA: Omlouvam se za neznaly dotaz, ale k cemu jsou dobre 4 druhy materialu? Kazdy na jine rocni obdobi?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: a kdyby někdo nechápal na co čtyři šátky, kromě toho že každý vypadá jinak...

    každý má jinou příměs - odspodu: bambus, merino vlna, repreve, japonské hedvábí.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    takjo, můj poslední nákup... aspoň na nějakou tu chvíli :D prachy docházejí, úspory na mateřskou utracený na potřeby pro dítě (takový nezbytnosti jako drahej kočár a drahý šátky, samozřejmě) a teď přicházejí na řadu účty za vodu, elektřinu, plyn, a rodičovský příspěvek pobíraný dlouho, takže mrzký...

    ale tímto vám představuji svůj finální komínek :D chybí tam ještě jeden bavlňák, kterým má teď půjčený KAI, ten jsem sem ještě snad ani neukazovala, to musím napravit.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SIG: tak vis jak, nekteri lide nemaji na veci svuj nazor, nebo se ho mit boji, protoze si ho nedokazou obhajit. A timto svym postupem si ji dokonale konsternovala, nebot jsi ji donutila premyslet a vytvorit si svuj.
    No abych tu furt jen blbe nekecala, tak v nedeli ci pondeli Vam sem dam obrazek meho noveho pokladu, na ktery se tedim uz dva a pul mesice!!!!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: Na druhou stranu je fakt, co tu někdo psal, že když dáš poptávku a 5 lidí ti na ni nabídne něco co vůbec nechceš, docela tě potěší že ty slepce pošle do háje někdo jiný :-D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: ja bych na tohle nemela... nektery vlastnosti me na lidech fakt serou :)
    SIG
    SIG --- ---
    BODY_SUIT: no pozor uz se hadam s tou nasi firerkou proto ze jsem nechtela vypustit nazor na satek nez si ho zkusi tak prej jestli s ni mam nejakej problem ze ji muzu rovnou ignorovat a ona udela to same blaa blaaa ty vole to je takovej slepicinec bozeee
    proste kdyz se me ooo velka adminka zepta musim podat recenzi at si nemuze delat vlastni obrazek a basta
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: jo je nas tam asi dvacet a klape to paradne :)
    jako pres nd uz ani inzeraty nedavam. uz jen na prodejni skupinu a i tam je to vobcas o nerva...sCHanim ruzovou ctyrku- to nemam ale.mam tu modrou sedmicku kdyby jste mela zajem.... :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MYRTHIE1: je to je bezva fotka, krasne detatko..!
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Děkujeme Klevce za půjčení hluchátek :)
    KYO
    KYO --- ---
    Kdyz cekate na Tulu Toddler, ale vase dite se proste chce nosit na zadech :)))))

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: no tak to je pecka, to máte super skupinu! jo rakovina mozku, tos popsala dobře :D nechtěla bych tam teda ale dělat admina... každopádně jsem tam trochu něco dala a dobře se přes to prodává, jak je tam víc lidí. aspoň to co není úplně drahý a speciální.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: dik :) hele to je vsechno v ramci regioskupiny. holky se do toho oprely a vyjednavaj testovani primo u firem a klape jim to. ted se mi sesly tri najednou(!) takze chvilema na svestku ale super :)
    na nd taky nechodim to je na rakovinu mozku
    SIG
    SIG --- ---
    KLEVKA: fakt.a jako dost prekvapilo. ted jsme byli fotit, zkusim to vecer nejak sepsat a hodim vam sem odkaz na blogisek at to taky neldo cte :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: vy jste krásné :) hele jak se dostaneš k testování? to chodíš na diskuzi Nosíme děti a vychytáš, když se vyhlašujou nějaký testovací šátky, nebo jak to děláš? chtěla bych se taky zapojit, ale ač na mobilu visim nezdravě furt při kojení, tak tohle jsem nikdy nezachytila. já teda do Nosíme děti ani moc nechodím, strašně moc lidí a přísnejch pravidel, člověk aby se tam bál si uprdnout ;)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIG: Toto fakt je Sanami? Ty jo se rozjeli...Jinak dnes na cajomiru jsem videla Sanami kastanek a nemohla jsem ze slecny a satku spustit oci....To bych necekala...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LALOBA: dvoletaka bych si jeste s klidem soupla na bricho a batoh s vecma na cestu na zada....budes to mit aspon vyrovnany z obou stran (+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam