• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: co rukavy? mam od lonska tu jejich parku a vsechno dobry jen jsou mi rukavy zoufale kratky a nepripada mi ze jsem extra opici
    tak me zajima.jak je to napric modelama ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Malá recenze: koupila jsem si z bonprixu tenhle trenčkot se vsadkou na nošení dětí: https://www.bonprix.cz/produkt/thotensky-trenkot-s-baby-vsadkou-kamenna-915677/ Když jsem ho kupovala, byl v akci za 999,- a poměr kvalita výkon je fajn. Trenčkot neprofoukne, kapucka pro dítě mi připadá dobře ušitá a dítěti na hlavičce sedí. Trenčkot mi hezky sedí i bez dítěte (velikost odpovídá tabulkovejm údajům, mám 38 a brala jsem si 38). Dole má zipy, které se dají rozepnout, aby byl trenčkot víc "do áčka". Co není úplně optimální: mezi tělem matky a tělem dítěte chybí nějakej kus látky, kterej by zabraňoval tomu, aby tam foukalo, když dítě v šátku pase koníky, takže to chce brát si vždycky nějakou šálku. A je trochu mačkavej. Každopádně potřebovala jsem něco na tohle mezidobí, kdy ještě neunosím zimní softshellovou kapsu, ale už to něco přes šátek chce, a v tomhle směru plní funkci velmi dobře.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Taky ty tlustší šátky nemám ráda.

    GLOBALISTA: Jak už tu zaznělo, zkus poutahovávat, mně se dřív často stávalo, že když jsem vázala bdící dítě, bála jsem se dost dotáhnout a jak mi v šátku dítě páslo koníky, zůstalo mu tam pak dost místo, kam "zapadlo, když usnulo, což pak bylo hrozně nepříjemný. A taky je dobrý při utahování úvazu popadnout oba cípy šátku a vytáhnout je spíš směrem do stran než ke krku (jestli je to srozumitelný), pak se šátek tolik nezařezává.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    AOTEAROA: Ja nosila dva roky v bavlnenym Vatanai a ramena ani zada me nebolela. Naopak ty tlusty satky jsou mi hrozne nesympaticky, takovou deku vsude tahat...
    SIG
    SIG --- ---
    GLOBALISTA: skvely satky za par supu jsou za me Girasol. s petikilovym prckem bych jeste uplne nesla do batoleci vazby (doubleweft), ale treba tenci v diamantu ponese krasne jeste dlouho. nejsou to dyzajnovy vystrelky, ale suer pracanti kolem dvojky, dvou a pul...
    jak pisej o tom prevazovani/zaklaneni/hrbeni urcite pomuze behem cesty podotahovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: zpočátku mi přišly drahé i šátky za 2000 kč. postupně jsem pochopila a zainvestovala. a i proto právě teď sedím u počítače, který jsem měla sbalený na půdě, a začínám na něm po nocích pracovat na přivýdělek :D :D do obýváku jsem musela dát stůl místo křesla, a vůbec mě to netěší. nicméně mám pět šátků a kromě toho posledního co jsem dávala jsou všechny nad 4000 kč.

    podle mě ty kvalitní šátky na delší dobu jsou prostě kolem těch 4000 a výš. myslím, že se ta investice vyplatí, samozřejmě pokud na to člověk ty finance někde najde. mám i šátky, jejichž původní prodejní cena byla 6000 nebo 8000 a prostě je to na nich znát - vydrží na delší dobu, kdy bude dítě těžké. ten mentolový Omnifera Inception můžu zavázat strašně halabala, dát do něj 10kilové dítě, zavázat cípečky na jeden uzel a je to labůžo, nepovolí, drží, nemusim nicmoc dotahovat nějak krásně, no nedá se to moc popsat.

    když jsem po svých prvních miminčích bavlňácích hledala šátek na léto, dala jsem si hranici 4000 a nakonec koupila za 4450 ten Kokadi (lze si mě vyfiltrovat) a rozhodně nelituju. teď jsem ho půjčovala holčině a nosila v něm v batohu 11 kg a pohodička.

    na tvém místě hledám nějaký silnější šátek s gramáží třeba 350. je tu podzim, zima, tvoje dítě už není mikro. hledej šátky, u kterých je napsáno, že jsou pro batolata. dobré příměsi, které znám, jsou na těžší děti hedvábí, repreve. ale velkou roli hraje ta gramáž, zkrátka čím silnější šátek, tím logicky pohodlnější v ramenou. třeba do šátků Moisha s repreve bych se určitě nebála jít, kámošce jsem teď dooručovala na novoška a vydrží jí určitě 3/4 roku a třeba i déle, ale nejsou úplně z kategorie těch levných. nicméně to za to stojí. mám Moisha Zephyr s merinem a je luxusní, měkkounký, nosný, pohodlný (nosím teď necelých 8 kg).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Mám od kamarádky šátek Amazonas, bavlněný, 180g/m2. Bylo mi jasné, že dlouho nevydrží, ale tohle se mi zdá hodně málo. Té kapsičky jsem si nevšimla, ale ani jsem ji nehledala, příště se na to budu soustředit.
    Nechci zase trávit večery na netu výběrem šátku. Včera se mi jeden líbil, ale byl za 4.2k, ehm :/ Každopádně už mi to nepřijde tak šílená cena, jako před dvěma měsíci...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GLOBALISTA: taky se mi někdy zdá, že je dítě nějaké těžší než jindy. největší roli u mě hraje, jak si to zrovna dotáhnu. určitě to chce dotahovat tak, aby se miminko v podstatě nemohlo hýbat, ale zároveň tak, aby tě to neškrtilo.
    dělá se ti na šátku, když ho sundáš, taková jako prověšená kapsička v místě, kde měl Igi zadeček? tzn že se tam látka jakoby víc vytáhne?
    jaký máš šátek?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, jdu si zase pro radu. Malý má necelých pět kilo a můj šátek už mi přestává být pohodlný. Ale myslím si, že by stačilo nějak vychytat úvaz a bude to ještě chvíli v cajku a já si budu moci v klidu vybrat nástupce.
    Dokud jsem nosila jen do školky a zpět, bylo všechno ok. Ale jak získávám jistotu, že Igi v šátku vydrží, přidávám času i pohybu a je to znát. Nejdřív se mi kluk při delší chůzi na můj vkus až moc podsazoval, tak už mu pod zadečkem roztahuji postranní pruhy a je to o dost lepší. Ale třeba dnes mě fakt bolely záda, jak se jakoby "převažuje dopředu" a mně se ten úvaz na zádech utahuje a já se pak hrbím. Snažím se narovnat, ale není to moc pohodlné, vlastně mi přijde, že s přibývající zkušeností čím dál tím víc utahuju, až je to možná moc. Je v utahování nějaká míra, nebo platí, že čím více, tím lépe? Asi je šátek moc klouzavý? Nebo utahuju nerovnoměrně a ta váha se špatně rozloží? Určitě necítím, že by se dítě prověšovalo, tak jak to znám z elastického Caboo, mrně drží jak přibité. Uvítám rady, jak zlepšit současnou situaci i tipy na výběr příštího šátku. Díky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MULTICAT: Za ty prachy ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: nase Vojteska :)

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JAZZ: jo, jsou tam cvocky a stahuje/rozsiruje se ten zadovy pas... jsou to tri sirky. A jeste na miminecko se ty zada zkracuji. Hm. Asi to nedava moc smysl (?).
    Ale jsem s ni fakt spokojena.
    Jen teda uz neni made in Poland, ale India. :(
    Doufam, ze v cajk podminkach.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    MULTICAT:
    VERCA_ZABA: tak to vypadá vynikajícně, mám toddlera a spokojenost, jak řeší "růst", to se nějak povoluje a utahuje, přeci jen dvouleté dítě má jinou velikost než 3,5 kg novorozenec...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: jsou to kakadu fabrics...
    PETPET
    PETPET --- ---
    Klevko prosim te, pamatujes si, jak se jmenovala znacka nosici bundy s mandalou? Jednou jsi tu o ni psala, ze si ji videla v Brane k detem.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: ja mam tu baby s vysivanejma kohoutama a toddler se sipama. Jsou fakt hodne pekny vsechny!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MULTICAT: nam se libi ta pruhovana. ale teda koukam na tu řadu Standard a tam jsou mnohem krasnejsi motivy!! a s novorozeneckou vlozkou to vyjde skoro nastejno.. no, mam zase nad cim přemýšlet
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: jo, super. Ja v Tule odnosila uz syna. Tak jsem musela otestovat tu novou free to grow na dceru :) mam s ruzema!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MULTICAT: diky:) a spokojena? nam se ze vsech tech novorozeneckych líbí nejvíc.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    VERCA_ZABA: mam ji a nosim v ni dceru uz mesic. Dceri je pet tydnu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam