• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: a od Loktushe nakonec i ta bavlna mi byla prijemna i s rocni Anezkou (+: Jsou to kvalitni krasne satky,,,
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SUFFOCATE: ahoj, tri tisice jsou myslim dost v pohode (+:
    Na zimu ted budes mit mozna nejlepsi vlnene yaro, maji dve gramaze, tak klidne tu vyssi, jestli teda dobre snasite vlnu...
    Jinak ja osobne s Any nejradeji pak chodila s Indajani binni, bavlnackem, silnejsim, ale zaroven zadna deka...
    Po testovani Loktushe bych se nebala ani toho jejich merina, byl to taaak prijemny a nosny satek...
    Lenny lamb ma taky nejakou luxusnejsi kolekci s vysokogramazni bavlnou a zeny tu ted pred chvilkou chvalily girasol batoleci vazbu...
    Je toho bambilion, jen je dobre si uvedomit, jake chces slozeni, barvu, vzor, muzes si dost vybirat (+:
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Prosím o radu, sháním šátek, ale jsem bohužel dost finančně limitovaná.. :/ Dnes jsem si zkusila Sensimo šátek, jeden z těch levnějších a byl mi moc příjemný...
    Mám téměř 5m dceru, nevím kolik váží, ale ve 4m měla přes 8 kg, takže to není žádný drobek.
    Kdybyste věděli o něčem, co pohodlně unese i těžší dítě a zároveň se vejdu do 3 tisíc, budu moc ráda za tipy! Jo a velikost 6 ideálně, vel. 5 je na mě málo... díky!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    KLEVKA: Druhá jakost mě taky napadla, ale to jako nevímkolikátý majitel nemám šanci zjistit. Nejdřív mě napadlo jim napsat, ale myslím, že tady už je to promlčené. Jinak je kabát naprosto úžasný, jsem z něj maximálně nadšená, jen jsem od AW čekala větší preciznost, no. Tak aspoň tady jsem se vypsala.

    TABBY: Dcera v šátku ještě nebyla. Snažím se ji teď naučit chodit samotnou a kočár i nosítko posunout do fáze dobrovolnosti, tzn. aby to ráda využila, když bude unavená. Když skutečně nechce, většinou ji nechávám šlapat po svých, už jen vidina omezení volného pohybu většinou způsobí, že se ta neřízená střela trochu umravní :) Takže mám představu kratšího šátku. Ale zatím nejsem ve fázi aktivního vyhledávání, uvidíme, jestli mě něco cvrnkne přes nos :o)
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: ach, ted jsem na nej myslela ze si ho asi zase poridim az M. jeste trochu povyroste :) uzasnej satek!!!
    TABBY
    TABBY --- ---
    GLOBALISTA: Jinak teda ja mam na prodej tohoto grasavce v sestce.



    Je to Girasol Amitola Black (Double weft) vel. 6 (4,6 m) vhodny pro noseni batolat i v jednovrstvych uvazech. Jestli se nepletu, je jeste v zaruce... Pokud by te oslovil, dej vedet do zprav :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    GLOBALISTA: Satek z vyssi gramazi bude fajn. Vysokogramazni bavlna je sazka na jistotu, muzes se to pokusit "odlehcit" nejakou primesi - len, hedvabi. Ale to je takove vselijake - nekdo nosi v tenkych satcich s hedvabim, lnem nebo vlnou i tezke deti, nekoho to tlaci do ramen uz pri 8 kg. Takze radim vyzkouset.

    Na batoh staci ctyrka. Ovsem tlustosatek ve ctyrce je na objem v zavazadne stejny jako tenci satek v sestce. Takze zvaz, co je pro tebe komfortni uvaz (jestli ma dite tendenci z satku vystupovat, tak batoh neni idealni uvaz), muze se stat, ze se klidne obejdes s delsim tenkym satkem a budes vazat vicevrstvy uvaz. (Videla jsem nejakou Americanku, jak vase wiggleproof na batole s Vatanai Tibet, coz je satek, nad kterym se leckdo ofrni v jednovrstvem uvazu uz pri sedmi kilech).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GLOBALISTA: No pokud vyperes satek v normalnim pradle, tak se stane to, ze kdyz tam mas avivaz, tak se ty vlakna obali tou avivazi a uz nebude mit takove vlastnosti jako pred tim...Muze se stat, ze zacne prokluzovat a muze se ti s nim pak jinak vazat...A pokud mas v umyslu pak satek dal prodat, tak je dobre to uvest do inzeratu, at kupujici vi na cem je...
    Me osobne se na jednovrstvi uvaz na vetsi dite hodil satek od znacky Indajani ja mela verzi binni...Byl tlustsi, ale zaroven jeste ne deka...Nebo koukej po satcich s vyssi gramazi- nad 300, nebo nad 350...
    Ring sling si muzes vytvorit i z satku, ktery na to neni primo usity. Bud mas kratsi satek treba 4, 3, 2 velikost...Nebo jako i s 5, 6 si muzes vytvorit RS jen ty cipy budou dlouhe a jen si je pak potrebujes poradne srolovat pod ditetem a jeste nekde zauzlovat kolem sebe....
    A teda cucim ze angel wings kabat, ma nejake vady...Nebyla to treba druha jakost?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Přiznávám, šátky mě chytly víc, než jsem myslela. Dnes mi přišel nosící kabát, už jsem ho vyzkoušela a jsem nadšená a taky jsem projevila zájem o použitý Ellevill Zara Aubergin, kterým bych nahradila současný krémový Amazonas. A koukám, že se v inzerci začínají objevovat moje vytoužené lišky, tak třeba i na mou preferovanou barevnou variantu taky dojde :)
    Mám dva dotazy. Co se může stát, když bavlněný šátek vyperu normálně v Arielu? Nebo ho dokonce přihodím k várce prádla?
    A pak ještě přemýšlím, že bych pořídila šátek na občasné poponášení dvouleté dcery. Předpokládám, že použiji co nejjednodušší úvaz na záda (batoh?). Jaký šátek byste mi doporučily? A jakou délku? Ideálně, kdybych mohla poponést i staršího, osmnáctikilového :) A ringsling musí být ušitý speciálně, nebo jde s pomocí kroužků dočasně vytvořit z krátkého šátku?
    P. S. Kabát mám tento z třetí ruky a na moje účely je super, ale zpracování mi přijde docela fušerské (šití dole u zipu, kde je každá strana jinak, stejně tak rozdíl ve všití rukávů). Jsou to detaily, ale při té ceně nového bych čekala víc.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Tak tohle je ten náš jarouš. Naše třináctikilová dvouleťačka dneska měla v poledne zásek a nemohla v posteli zabrat, v šátku usnula do pěti minut. Nosila jsem ji asi jen dvacet minut, pak jsem ji vyklopila do postele, ale bylo to překvapivě komfortní nošení, moc mile mě to překvapilo.

    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: nene jizni cechy. mam tu ted wod furlac a tam asi len i je, ale vubec me nebavi barevne tak po nem nesaham :/ kazdopriprdelne moc dekuji za nabidku :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIG: Ty nejsi pražská, viď? Já bych ti klidně půjčila ten svůj, ale mám naprosto otřesný zkušenosti s místní poštou, takže ho odmítám svěřit do jejích nespolehlivých pracek :) (Jinak my teda bydlíme tak nějak na pomezí Prahy 9 a 14, v Dolních Počernicích)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tip na osvědčené návleky na nohy pro chodící dítě do nosítka? Vzhledem k počasí budou botky same blato...
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: a potrebuju zase ponosit miminko *zasnenehledidobudoucna*
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: napada me proto, ze len nasakuje kdezto umelina ne?
    kdyz jsem mela na pidimimino konopi taky toho bylo schopny nacucat dost a bylo v nem prijemno :) potrebuju zkusit len
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Je možný, že šátky s repreve líp odváděj pot než šátky se lnem? Nějak mi to nejde do hlavy, protože len jsem měla vždycky v tomhle ohledu za super matroš, ideální na upocený léto, ale ten můj novej kus se zdá bejt furt úžasně "svěží", zatímco lněnej šátek abych skoro pořád větrala...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA:
    BODY_SUIT:

    Krasne zeny..! jen me zacinate trochu desit (+: ja este nemam nic )))+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TRISSIE: předvázaný šátkový úvaz se používá dvojitý kříž. jako se vším to chce nejdřív to trochu "dostat do ruky", osobně se mi trochu hůř podotahovává, ale určitě lépe než kříž s kapsou venku, ten fakt ne.
    pro 3m miminko bude možná potřeba ještě přidržovat hlavičku, když ji dáš do DK,ale na tu chvíli by to snad nemuselo tak vadit.

    Základy: Dvojitý kříž
    https://www.youtube.com/watch?v=7Vxp-Ig_UiA

    Dvojitý kríž
    https://www.youtube.com/watch?v=xa4jYzMp-ao
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Jdu se poradit, sice jsem si koupila šátek, ale víc využívám Fidellu, ale šátek je mi zas líto prodat, protože se mi líbí. Přemejšlim, že bych ho nechala přešít na bezpřezkové nosítko a koukala jsem na Andalu. Nemáte někdo s jejich Andala tai zkušenost? Nebo ještě líp porovnání s fly tai od Fidelly?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam