GLOBALISTA: zpočátku mi přišly drahé i šátky za 2000 kč. postupně jsem pochopila a zainvestovala. a i proto právě teď sedím u počítače, který jsem měla sbalený na půdě, a začínám na něm po nocích pracovat na přivýdělek :D :D do obýváku jsem musela dát stůl místo křesla, a vůbec mě to netěší. nicméně mám pět šátků a kromě toho posledního co jsem dávala jsou všechny nad 4000 kč.
podle mě ty kvalitní šátky na delší dobu jsou prostě kolem těch 4000 a výš. myslím, že se ta investice vyplatí, samozřejmě pokud na to člověk ty finance někde najde. mám i šátky, jejichž původní prodejní cena byla 6000 nebo 8000 a prostě je to na nich znát - vydrží na delší dobu, kdy bude dítě těžké. ten mentolový Omnifera Inception můžu zavázat strašně halabala, dát do něj 10kilové dítě, zavázat cípečky na jeden uzel a je to labůžo, nepovolí, drží, nemusim nicmoc dotahovat nějak krásně, no nedá se to moc popsat.
když jsem po svých prvních miminčích bavlňácích hledala šátek na léto, dala jsem si hranici 4000 a nakonec koupila za 4450 ten Kokadi (lze si mě vyfiltrovat) a rozhodně nelituju. teď jsem ho půjčovala holčině a nosila v něm v batohu 11 kg a pohodička.
na tvém místě hledám nějaký silnější šátek s gramáží třeba 350. je tu podzim, zima, tvoje dítě už není mikro. hledej šátky, u kterých je napsáno, že jsou pro batolata. dobré příměsi, které znám, jsou na těžší děti hedvábí, repreve. ale velkou roli hraje ta gramáž, zkrátka čím silnější šátek, tím logicky pohodlnější v ramenou. třeba do šátků Moisha s repreve bych se určitě nebála jít, kámošce jsem teď dooručovala na novoška a vydrží jí určitě 3/4 roku a třeba i déle, ale nejsou úplně z kategorie těch levných. nicméně to za to stojí. mám Moisha Zephyr s merinem a je luxusní, měkkounký, nosný, pohodlný (nosím teď necelých 8 kg).