• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AOTEAROA: kombinace velikost 7 + modrá barva a aby se mi líbil :-)

    co se týká vhodnosti pro batole, tak přímo na šátkománii ho uvádějí jako zástupce "batolecích šátků" ( https://www.satkomanie.cz/cs/content/14-jak-vybrat-prvni-satek ) a i u zahraničních recenzí ho testovali na batolatech... (třeba http://slingsally.com/index.php/2015/11/23/diva-milano-diva-essenza-lago-review/ )
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TRISSIE: proč sis vybrala zrovna tyto šátky? že nemají jiné sedmičky, nebo se ti líbí vzhledově?
    osobní zkušenost s nimi nemám, ale mají poměrně nízkou gramáž, takže budou docela tenké a brzy by ti to nemuselo být pohodlné - nosnost nebude nic extra. pokud chceš nosit déle než půl roku, hledala bych teď už šátek, u kterého vyloženě napíšou, že je vhodný na batolata. kdybych zůstala u čisté bavlny (což z praktických důvodů pro tebe bude asi lepší, páč nemáš se 4 dětmi čas prát šátek ručně ve vaně a podobně), hledala bych vyšší gramáž - kolem 300 g. zkrátka silnější šátek. nic nezkazíš ani příměsí repreve, což je sice recyklovaný plast, ale je bezúdržbový - dobře se čistí, nechytá tolik špínu, rychle schne. ale stejně jako každá příměs se to projeví na ceně šátku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    máte někdo zkušenost se šátky Diva Milano Essenza?

    zvažuju využít těch slev a pořídit nový šátek - mám Didymos ve velikosti 6 a kříž s kapsou vážu tak nadoraz, že z toho nemám úplně dobrý pocit (holt fakt nejsem drobek, no).
    Malá má 3 měsíce/5kg, chci něco, co vydrží na celé šátkovací období (ve výběru byl i Ellevill Zara, ale to jsem si tady vyhledala, že na větší děti moc pohodlné není).

    asi největší favorit je tenhle:
    Diva Milano Essenza Oceano - ŠátkoMánie.cz
    https://www.satkomanie.cz/cs/satky-diva-milano-bavlna/6696-diva-milano-essenza-oceano.html
    nebo https://www.satkomanie.cz/cs/satky-diva-milano-bavlna/7004-diva-milano-essenza-fantasia.html
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    VERCA_ZABA: v tom případě bys nemohla přecházet ze zimy do tepla bez vyndání dítěte z nosítka, jelikož ty by ses upekla =)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SUFFOCATE: mě vždycky šlo tu bundu "přizapnout"(3-5cm) dole - pod dcerou a tím mi ta bunda neplandala a nefoukalo do ni
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SUFFOCATE: ja teda pochopila, že na zapnutou bundu dam nositki a na tu kapsu
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SUFFOCATE: Možná jen nebyly poslední dva roky v Praze nějaký děsný zimy, ale tenhle problém jsem popravdě nikdy nepocítila, byť jsem se "profouknutí" taky bála.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    AOTEAROA: chápu:) ja taky nejsem kvetinka, ale i přes to ma muj muz o 30 cm a 30 kg vic jak ja. takze u nas pujde jedine to, ze já můžu přes Tulu nosit jeho bundu a budu ji mit jak kabat, jenom rukavy ohrnout:)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Mám tuto bundu. Je dost velká, chybí mi akorát náplety na rukávech, ty by byly v zimě fajn.
    Softshellový kabátek pro nošení dětí - černý vzor - Adelay
    http://www.adelay.cz/cerny-softshellovy-kabatek.html
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: Mám černou softshell bundu s decentním vzorem, nosí ji i chlap. Ale já nejsem žádná tenká křehká květinka. Mám bundu Adelay. Kabáty se mi teď líbí víc, třeba ten od Loktushe, ten jsem předtím neviděla, ale chyběly mi u nich většinou kapsy na zip.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TABBY: no představuji si to tak, že budu mít zepředu tu kapsu a přes sebe ještě bundu (rozepnutou). A dovnitř mi bude tou rozepnutou bundou foukat..
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    VERCA_ZABA:

    je mu vetsi, proto dole tak visi, ale mne se nechce sit za rok novou, jeste kdyz sem sehnala takovej krasnej softshell :-)
    navod zde:
    Ochranná kapsa na nošení dětí | Mimibazar.cz
    https://www.mimibazar.cz/navod.php?strana=2&id=10788&order=1
    a fakt to bylo jednoduchy - sama mam za sebou skoro jen teplacky pro mlade :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUFFOCATE: Proč by ti mělo foukat na záda? Nechápu ...
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    SUFFOCATE: to nemohu moc soudit, jak jsem psla, zatim jsem ji mela jen ted v utery a to nebyla uplne moc zima, mela jsem ji spis proti desti/vetru.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SHUKI: a jak je to s tím foukáním na záda? Nerada bych, aby mi pak byla zima.. :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SHUKI: ha, to bys byla hodna! ja sice umim ušít leda tak závěsy, ale tchýně by se mohla po večerech nudit..:)))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    nosici bunda je fakt draha a neřeší to to, ze bude chtít nosit i muž.. ty zateplené kapsy nejsou špatný, dava mi to smysl. jeste kouknu na vsadku:)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    VERCA_ZABA: ja sem si zrovna usila tu kapsu na nosence a musim rict,ze po otestovani na pochodu v ramci MTND v desti jsem z ni nadsena. naklady podle me tak necela petistovka a jeden vecer u stroje,s kterym se tedy teprve ucim,takze bych rekla,ze to je pomerne jednoduchy,pripadne muzu dodat fotku a navod:-)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Tohle teď taky řeším. ta zateplovací kapsa mi přijde blbá v tom, že já už svojí bundu nezapnu a bude mi foukat na záda... ale ty nosící bundy jsou fakt pekelně drahé. :/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: jo jinak ohledně financí, já si všechno pořizovala s tím, že bych ráda měla dvě děti, nosící bunda se dá nosit v těhotenství a pak rok s nošencem, krát dva, a pak bez vsadky se dá nosit dál jako normální bunda/mikina.
    ale samozřejmě chápu, že když někdo nemá 4000 na bundu, tak ho ani tahle argumentace nespasí. já měl před těhotenstvím vyhrazené nějaké finance jaokže "na miminko" a na tuhle výbavu, prachy už jsem samozřejmě rozfofrovala :D ale vybavení mám imho super, pět skvělých šátků, jsem spokojená ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: jako jednu z největších výhod zimního nošení nechodícího miminka vidím právě to, že ho mám v šátku pod mikinou a bundou. v obýváku se oblíknu, před domovníma dveřma si zapnu mikinu, bundu (obojí nosící), dítěti dám kukličku a razíme.
    oproti tomu oblíkat ho do kočáru je pro mě osobně děsná otrava... dycky odhadovat, jak moc ho oblíknout, muset na něj dát o jednu až dvě vrstvy víc, pak pořád kontrolovat jestli se nepotí nebo nemrzne, zapínat pitomej fusak a ty kšíry (kšíry se tě zatím netýkají, ty jsou ve sporťáku) a vůbec, prostě mě to neba :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam