• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SIG
    SIG --- ---
    TER8K: mam pocit ze jsem ten Onyx nekde videla prodavat na fb
    TER8K
    TER8K --- ---
    TER8K: Tak změna, zmiňovaný šátek není a nebude dlouho, jdu hledat dál. :(
    TER8K
    TER8K --- ---
    AOTEAROA:
    KLEVKA: Díky moc za reference. Objednala jsem ten první a teď začnu plašit, že se ho nenaučím zavazovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TER8K: z doslechu vím že tento konkrétní Moisha model je potřeba trochu zanosit, mě na pohmat moc neučaroval.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TER8K: oba loktushe jsem testovala, s tim merinem je to luxusni mekounky drzacek i na vetsi ditko a zaroven prijemny na vazani a na telo... Ten druhy s tencelem je skvely na miminko je tenounky krasne se snim vaze ale na dyl bych urcite volila ten prvni s merinem... A s moishou nemuzes slaplnout vedle, je tu na ni jen chvala... Jen ten repreve nemam zkouseny osobne...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: ja na tohle mela tu tasku malou na jeden bok z thao.cz, nebo nejakou ledvinku...(+:
    TER8K
    TER8K --- ---
    Tak mám následující horké favority
    Loktu she
    Loktu she
    Moisha
    Nejvíc se mi zamlouvá ten první, tak mi ho, prosím, někdo schvalte, ať ho můžu objednat :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Máme Storcha doma. Synovi je 13 měsíců, má cca 9 kg. Problém začínám vidět v tom, že T. je dlouhá hubená žížala a začíná mu to být "krátké" přes záda.
    Nosí v něm teda hlavně muž, který s ním je hodně spokojený. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ELGEMA: :-) když vyšel, docela se mi líbil. Ale ne zas tolik... Pak jsem byla u kámošky co má dost Omnifer a dvě šátkované děti a došla jsem k tomu, že potřebuji nějakou nosnou šestku, protože mám dvě pětky se kterými neuvážu nic než jednovrstvé úvazy. Tak jsem mrkla co je v nabídce použitých šátků s hedvábím a narazila na Kubistu :-) toho má ta zkušená kámoška velmi v oblibě, takže jsem neváhala.

Horší je že muž chce taky ještě něco, ale sehnat zajímavou hedvábnou sedmičku bude větší oříšek... A navíc nejsem schopná se ničeho zbavit, všechny svoje šátky miluju!
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SARKALINA: Nepadá, ta Fidella má ty popruhy dost široký, takže dítě obemknou podobně jako šátek a hlavu mu můžeš jistit buď srolovanou kapuckou, nebo jí pak vytáhneš, když spí.. tady to je vidět
    a

jen teda nemám fotku s úplným prtětem.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SARKALINA: jo ta fotka vypadá divně. já teda tu kapucku zatím nepoužívám, krk mám vycpanej jak psala Karen, kapucu plánuju používat až bude držet hlavu.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: ty andala, monila si prave muzes nechat usit ze satku svyho vyberu - moznosti hromada...

a s hlavickou bych rekla, ze na zacatku u novorozence muzes dat na podporu srolovanou plenku apod. a pozdeji uz to muzes nechat na dite, pripadne mu hlavu prepolohovat, jakmile usne...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN: MYRTHIE1: diky. satkovy ramena nejsou problem, usila bych si na ne v pripade potreby takovy ty ramenni popruhy. andala monila mei tai...jsou na me priznam se dost divoky barvy, v tomhle jsem konzerva.
    MYRTHIE1: a nepada ti dite do strany? podle jedny osobni reference neslo matce satkovy nositko didytai poradne dotahnout...ale u toho didyklicku mi prijde, ze je vic materialu...viz tenle zpusob uvazu - ten to prece musi zpevnit ne?

ANTIHERO: diky, to jsem u storchu slysela taky...tula vypada vskutku bytelneji..ale treba tady...zda se mi to, nebo ma to dite hlavicku fakt hodne zaklonenou?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    AOTEAROA: Tak ten je z tvého repertoáru naprosto nejkrásnější!
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    SARKALINA: Meli by ho myslim mit na Letne v Dite v satku (cetla jsem na FB, ale nejsem si 100% jista, ze je to tenhle typ). Ja jsem poridila Tulu Free to Grow s tim, ze by mela vydrzet dlouho. Ale dite ma zatim teprv 6 tydnu. Rozhodovala jsem se mezi tou Tulou a Storchewiege, ale u Strocha jsem cetla hodne komentaru ze od cca 7/8 kg to uz nosicovi nebo diteti nevyhovovalo, tak doufam, ze ta Tula vydrzi dyl.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: já mám ten letní bambusový a mám ho moc ráda. jediná nevýhoda, kvůli které jsem ho nenosila tolik, je že to nemá žádnou kapsu, takže když chci někam jít a mít u sebe třeba jen mobil, nosím legíny, tak smolíček.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kdyz jsme u AW obleceni, pochlubim se jeste ze jsem si splnila sen (+: a poridila jejich teply zavinovaci svetr fialovy a jsem naprosto nadsena (+: Pripadam si v nem fakt hezky s briskem, jsem zvedava jak se do nej zamotame s miminkem...
    KAREN
    KAREN --- ---
    PISISKVOR: ano, presne tahle. u me to neni tolik dramaticky, ale zmolek to udelalo o dost driv nez cokoli jinyho z podibnyho materialu, co jsem potkala...
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    AOTEAROA KAREN: fakt s tou mikinou? Tyjo, ta klasicka "teplakovka" s napletem, jo? Ja ji mam rok, nosila jsem ji celou zimu i na bezny noseni (protoze stejne jako ta bunda je to jedna z mala dlouhych mikin, co mne fakt perfektne sedi a i tak vypada), prala jsem ji taky asi 3-4x na 40°, otacky mozna 800-1000 v nejakym obyc.prasku (maximalne je mozny, ze jsem dala Perwoll na jemny tkaniny), a zmolky zatim vubec, vypada furt stejne. Ja mam asi nejaky stesti nebo co (vetsinou zazivam presnej opak).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    příroda...

KAREN
    KAREN --- ---
    ... je to ale dmnce s tim materialem - je to v podstate teplakovka, co by mela fungovat jaksi v jinym nez "elegantnim" rezimu. nevybavuju si, ze by mi tohle udelala jakakoli low-endova mikina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam