vybíráme pro chlapa nosný šátek. koupila jsem mu šátek, který se mu moc líbí, ale když přišel, zjistila jsem že je děsně tenkej a dost mě to naštvalo (mohla jsem si zjistit gramáž), ale po těch peripetiích jsem si řekla že to nechám na chlapovi, jak mu bude vyhovovat, a bez toho abych mu k tomu něco řekla, jsem mu ho dala. byl nadšen, že je tak tenký, a líbí se mu vzor, a 3x denně mi chodil řikat jakou má z něj radost. já jsem furt brblala, že je tenkej a nevydrží mu, píč nebude nosnej, a že v něm nechci nosit, protože mi nebude pohodlný, takže když někam jedeme, musíme si každý brát svůj šátek :D
tak jsem teda začla hledat nosný šátek v sedmičce a ukázalo se to jako náročná disciplína. muž mi navíc pořád tvrdil, že ta Fidella je oukej, že neví co řešim, já se mu snažila vysvětlit nosnost.. myslel si dlouho že tim myslim že to Fidella neunese, ale pak mu došlo že ten šátek unese klidně 30 kilo a nic se mu nestane. ale pořád to byla jen teorie.
dneska si z nějakýho důvodu vzal na procházku Zephyra - tlustější nadýchané merino, nerad ho nosil páč mu je krátký (druhej uzel jsem mu musela udělat já) a páč nepozná kterej má cíp, ale to už se asi taky naučil poznat bez barevného odlišení, takže 3x sláva.
za dvě hodiny se vrátil a povídá - "tyjo tenhle šátek je nějakej pohodlnější, asi je fakt dobrej páč jsem měl takovej pocit jako bych ani žádný dítě na sobě neměl."
haha, tak konečně rozumí pojmu nosnost :) nejlíp člověk prostě věci pochopí, když je zažije.