• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: jinak já chodila s menším miminem (do 6 kilo) běžně ven na tři hodiny, kdy jsem maximálně tak vyndala dítě na přebalení a zase navázala. takže si dovoluji soudit, co je pohodlné a co ne. i teď s 8,5kg dítětem chodím na víc než dvě hodiny, i když málokdy, a třeba ten hedvábný a přitom tenký Omnifera Kubista je k nezaplacení. ale dokud to člověk nezkusí, nepochopí.

    ještě nějak zařídit, aby neměl někdo furt hemzy proč jich mám tolik. zítra nám přijdou hned dva :D ale ten jeden mám v plánu pak poslat dál. ten druhej je ten pro manžela.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: už jsem vyzkoušela asi 25 šátků, a hlavně jsem od začátku nosila spíš silnější. jsou to šílený rozdíly a nejhorší je, že vybrat přes net to moc nejde. teď co jsme objednávali ten pro chlapa, poprosila jsem prodejce aby mi to kdyžtak hned vzal zpět pokud na pohmat hned uznáme že to je tenký, páč po těch zkušenostech už fakt nevim tyjo. ono 10 šátků se stejným složením a gramáží bude mít každý trochu jiné vlastnosti a pocit na pohmat, tak já jsem vděčná za fb skupiny se šátky, za výměny a testování. i když do testovacích koleček už se moc zapojovat nechci. ale fajn jsou ty krátkodobé výměny 1:1, tedy že si vzájemně s někým půjčíte šátek na pár dní. na ohmatání a ponošení je to ok a když by se nedejbože stala nějaká nehoda, víš kdo za to může. moje šátky se ale vždycky vrátily krásně opečované.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: potvrzuju a chci verejne podekovat Tabby za zkusenost!
    Probehla vymena satku a Tabby mi poslala bavlneny Vatanai - vyssi gramaz, nez ten muj Elleville a fakt to je obrovsky rozdil! Jako ten E.je super, ale je tenkej. Ten silnejsi Vatanai se tak krasne vaze a nosi! I s minimiminem je to rozdil. Ani zada me po dvou hodinach noseni neboli!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: já nosím takovej ten plátěnej batůžek, co je obecně dost k prdu, ale na ty věci co teď nosim mi celkem vyhovuje, stačí přebalovací sada, kapesníčky, peněženka, látková plenka, svačina... a díky tomu že mám na ramenou jen ty šňůrky, nijak mi nevadí. nosim batůžek od šátku, Moisha má krásnej, ale prodávaj se samostatně a navíc je to poslední dobou in mezi mladýma, co jsem si všimla :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    GLOBALISTA: hehe, platenou tasku potvrzuju ,D
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    POZITRON: Nákupní tašky :D a vždycky si vzpomenu na opice. Případně golfky, tam se taky dost věcí naskládá. Případně mimo své standardní situace malou kabelku přes rameno nebo opět tu tašku (plátěnou). Vždycky si říkám, že když má dlouhé ucho, ponesu ji na rameni, abych opět a znova zjistila, že sjíždí a nesla ji v ruce. Výjimečně i ten batoh. Taky existují kapsáře kolem boků.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MULTICAT: super, diky
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    POZITRON: batoh, ty popruhy mi ani nevadej.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kdo nosíte nosítka, jaký k tomu máte zavazadlo? kabelka nejde, to je blbost, nebude držet, batoh bude znamenat popruhy na popruhy, to se mi taky moc nezdá.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    vybíráme pro chlapa nosný šátek. koupila jsem mu šátek, který se mu moc líbí, ale když přišel, zjistila jsem že je děsně tenkej a dost mě to naštvalo (mohla jsem si zjistit gramáž), ale po těch peripetiích jsem si řekla že to nechám na chlapovi, jak mu bude vyhovovat, a bez toho abych mu k tomu něco řekla, jsem mu ho dala. byl nadšen, že je tak tenký, a líbí se mu vzor, a 3x denně mi chodil řikat jakou má z něj radost. já jsem furt brblala, že je tenkej a nevydrží mu, píč nebude nosnej, a že v něm nechci nosit, protože mi nebude pohodlný, takže když někam jedeme, musíme si každý brát svůj šátek :D
    tak jsem teda začla hledat nosný šátek v sedmičce a ukázalo se to jako náročná disciplína. muž mi navíc pořád tvrdil, že ta Fidella je oukej, že neví co řešim, já se mu snažila vysvětlit nosnost.. myslel si dlouho že tim myslim že to Fidella neunese, ale pak mu došlo že ten šátek unese klidně 30 kilo a nic se mu nestane. ale pořád to byla jen teorie.
    dneska si z nějakýho důvodu vzal na procházku Zephyra - tlustější nadýchané merino, nerad ho nosil páč mu je krátký (druhej uzel jsem mu musela udělat já) a páč nepozná kterej má cíp, ale to už se asi taky naučil poznat bez barevného odlišení, takže 3x sláva.
    za dvě hodiny se vrátil a povídá - "tyjo tenhle šátek je nějakej pohodlnější, asi je fakt dobrej páč jsem měl takovej pocit jako bych ani žádný dítě na sobě neměl."
    haha, tak konečně rozumí pojmu nosnost :) nejlíp člověk prostě věci pochopí, když je zažije.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERCA_ZABA: pokud nejdete vyloženě na dlouho, tak muž může s tím pro něj krátkým šátkem udělat poloviční kříž s kapsou. buď začne vázat tak, že nebude mít středovou značku urpostřed, ale trochu stranou, a ve chvíli kdy by měl křížit popruhy pod zadkem, tak tamtudy vede ten delší cíp, aby podsadil klasicky zadeček, a pak se mu na straně od dítěte cípy setkají a udělá uzel. anebo se středovkou normálně, ale ve chvíli kdy má křížit popruhy pod zadkem dítěte, udělá tam rovnou uzel a nechá cípy volně viset. pokud si to vezme přes mikinu, tak se ani nemůže stát, že by ho to nějak tlačilo na ramenou. zrovna si tohle můj muž teď uvázal na uspávání na šátku ve velikosti 5, kterej by mu dozadu nedosáhl.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TABBY: hm, tak to budu muset jeste porovnat, dik za upozorneni. Kdyztak budu mit v zaloze tu toddler, ktera je pro naseho vopicaka stale cajk :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MULTICAT: No, to o tom batoleti je dost optimisticke tvrzeni, protoze max. sire zadove operky je 38 cm, a zeny na Noseni deti hlasi, ze ve 13 mes. je jim uz mala. Tzn. ten samy problem co u Manducy nebo Erga. Bezne rostlemu diteti do roka veku...

    (Tech 20 kilo je bezpecna nosnost materialu, s hmotnosti nosence souvisi jen okrajove. Moje nejstarsi dite melo 20 kg ve treti tride, pri vysce 122 cm ;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: řešila jsem nedavno - chtela jsem Tula baby, ale novo vlozka.je opravdu neergonomicka. Free to grow se mi nelibi design. takze jsem stejne koupila Tula Baby - ten.motiv se žraloky a šátek z druhy ruky na teď.
    šátek super, nosím skoro denne na prochazku, ale mam jeden a treba priteli je malej, takze on nosit nemůže a dalsi satek nechceme. takze cekame, kdy prcek doroste do tý Tuly. a i jsem predtim mela tu novo vlozku pujcenou, parkrat jsem malyho nesla a kdybych to srovnala, nositko je prostě rychlejší a pro mě pohodlnější, proste jak batoh, ktery jsem zvykla nosit cely zivot.
    případně kdybys chtela, můžeš si oboji vyzkoušet:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemuzu z tech designu, jsou naprosto bozi! a ted je vlastne doba, kdy si muzu kupovat infantilni motivy, aniz bych si pripadala naprosto nepatricne. :)

    KAREN
    KAREN --- ---
    POZITRON: tak jako tak mi prijde lepsi si pak s deckem nositko vyzkouset, osahat nebo treba i na zkousku pujcit - kazdymu sedne neco jinyho, ma jiny zada... ja mam treba ted nove Monilu z satku a pri delsim noseni vepredu jsem zatim jeste uplne nevychytala nastaveni tak, aby me nebolely lopatky, ramena, tohle a tamto. mam 8mesicni mimi, kocar skoro nepouzivam a se satkem jsem nikdy takovej problem nemela...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: tomu rozumim ;) ono jde i o to že když si přes to dáš nějakej svetřík, nevypadáš v tom jak Quasimodo a tak. někomu ty hrby na ramenou a všude vaděj :D
    ale jako do budoucna s nosítkem počítám. asi až někdy budu víc někam jezdit autem nebo mít dítě co chce nahoru dolů. na to je sice taky šátkový úvaz, ale nevim jak moc mi bude vyhovovat.

    zatim to ale neřešíme a oba s mužem si teď vybíráme šátky, ve kterých půjde nosit dvouleťáka :)) akorát jsme se furt nemohli na ničem shodnout, všichni krasavci chlapovi připadaly hrozný, já to vybírala hlavně podle složení a aby se mi to aspoň trochu líbilo (v sedmičkách, což muž chce, není takový výběr), no a nakonec jsem mu prostě poslala link na tři nejhlavnější eshopy, aby vybral sedmičku skladem čistě podle vzhledu a z toho jsem vybrala dle složení něco co mi přijde že by mohlo k něčemu být... a vypadl nám z toho tento jediný:

    YARO šátek Yaro Braid Black Natural Seacell
    https://www.satkyanositka.cz/YARO-satek-Yaro-Braid-Black-Natural-Seacell-d728_1025679575.htm

    bude to podle mě zpočátku prkno a bude potřeba zanosit, ale aspoň si to vyzkoušíme.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MULTICAT: jinak ja souhlasim, ze satek je elegantnejsi, urcite ano, jenze ja se ted na matersky mam prave v planu na nejakou eleganci konecne na cas vykaslat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MULTICAT: pises, ze nejsi moc trpeliva, ja nejsem vubec. moje predstava je, ze nositko nasadim, zastrcim miminko a jde se. :) u nositek tula se mi libi, ze se daji sehnat v bazarech a nektery jsou i hezky barevny, tak se na ne proste zamerim, at to mam za sebou. fotak jsem vybirala asi pul roku, tohle musi bejt rychlejsi akce! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam