• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRISSIE: Znám. Starší spala přes den skoro výhradně v šátku (postel nic, kočár nic, občas ještě zabrala v hacce nebo u mě na hrudi), a to klidně i několik hodin v kuse; naštěstí jsem si s ní v šátku mohla klidně sednout a jíst/psát/odpočívat. Naše mladší taky spaní v šátku/nosítku moc nedá, přitom v kočáru spí nádherně. Navíc nemá ráda, když s ní jen tak postávám, nedejbože sedím. Inu, každé dítě má něco. A gratulace!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám ze sebe radost, zvládla jsem dneska s Bárou v šátku výpravu do práce, nainstalovat notebook, kafe s projektovou vedoucí, krátký nákup a cestu zpátky (včetně komplikace v podobě zavřeného metra).
    jen teda narozdíl od kočárku (který jsem nechtěla brát kvůli komplikovanému přestupu mezi linkami metra A a C, Bára v tom šátku spala za celé dopoledne dohromady asi dvakrát deset minut, jinak furt čumákovala. V kočáře by spala minimálně hodinu.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: tula free to grow :)
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: pocitala jsem co bylo doma (moje,puceny,testovani) plus teda blueberry na par minut na srazu protoze to byl splnenej sen
    seznam poslu do zpravy, nejde mi tu z mobilu posilat obrazky
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: hmm, taky sepíšu :) co všechno se počítá? i to co jsem si na sebe s dítětem navázala jen někde na srazu na pár minut, nebo jen to co jsem nějakou dobu měla doma, i kdyby to nebylo moje?

    nahoď seznam, jsem zvědavá :)
    SIG
    SIG --- ---
    Jsem satkova coura
    Dala jsem se do sepisování seznamu toho co mi za ten rok a půl prošlo rukama
    Jsem na 30 a mám pocit, že jsem ještě na něco zapoměla
    KAI
    KAI --- ---
    POZITRON: asi sem taky neco prsknu. ;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAI: jenom tady a ve fb skupinach, moc jsem tomu nedala, nejsem satkovej typ.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON:

    říkal někdo knírky?
    merino kukla od Crawlera included.

    KAI
    KAI --- ---
    POZITRON: kam ses na šátky dívala, že ti všechny až na dva přijdou jak z etnoshopu? :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENZIE: ten je krasnej. po tom s knirkama od aotearoy druhej, kterej nevypada jako z etnoshopu!
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    AOTEAROA: joo ty jsi mozna myslela v "Nosime deti" na FB ze? To je fakt, diky
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    AOTEAROA: ja si na to prave netroufam..., i kdyz to nevypada na nic extra sloziteho, mam z toho respekt..., satek je uplne novy, jen snad 2x navazany na vyzkouseny.., tak se mi uplne nechce se do takove delky motat s 3 mesicnim miminkem, nosila jsem prvniho syna v bajecne zanosenem a tohle je slusny rozdil...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    AOTEAROA: prave proto se ptam tady:), to ani nevim, ze je jeste dalsi skupinka, nasla jsem prave jen tuhle:), diky za info...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MIKEYLA: já bych se teda poptala v Nosíme děti (možná bys to i dofiltrovala) na někoho, kdo v tom má praxi. myslim si že šátky mají vzhledem ke speciální vazbě trochu jiné požadavky na stříhání a lemování než běžný materiál.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    zdravim vsechny nosici maminky :)), mam na vas holky dotaz..., mate tu nektera z vas zkusenost se zkracovanim satku? Dostal se ke me krasny zakérovy Natibaby, ovsem ve vel.cca "7" mozna i 8!!! a ja bych potrebovala tak "5", mam 54 kg a 163 cm...

    Jde mi o to, ze ja vubec nesiju (max rucne) a satek je tak krasny, ze se do nej bojim tak moc zasahnout.., nenasla by se tu nektera z vas, ktera by se toho za uplatu nebala zhostit? Pro svadlenky to tezke urcite nebude:)
    KAI
    KAI --- ---
    LENZIE: díky :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KAI: 14 měsíců, on je taková dlouhá hubená žížala (moc s mužem netušíme, čí gen se k nám zatoulal, oba jsme takoví spíše kulatí a menší). :) Šátek je 100% bavlna, gramáž 270g/m2.
    KAI
    KAI --- ---
    LENZIE: to není možný že takový velký klučík má stejně jak moje 8m miminko :D Jak je starý? A šátek je čistá bavlna nebo s příměsí? Je krásný :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    AOTEAROA: Jojo, asi jsem se zamilovala :)
    Tobík váží kolem 9 kil. Dopoledne mi v něm spal asi hodinu. Teď odpoledne se nosil asi půl hodiny než usnul. Pak jsem ho opatrně sundala a další cca půlhodinu v něm spal zachumlaný.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LENZIE: Tyjo, to jsou krásný barvičky :-) kolik syn váží? A jak dlouho se nechal nosit? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam