• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Vcera jsem si pujcila tu Fidelu a asi neco delam blbe, protoze na brise nic moc. Ma na kazdy strane dve presky a nevim, ktera se ma jak pouzit... Mela jsem decka v aute, tak jsem si to pujcovala ve spechu a nenechala si to ukazat :-/
    Ale co je horsi, ze dite asi noseni fakt hrozne moc nema rado. Porad z toho chtela dolu a vecer unavena neusnula, naopak jenom jecela... Ach jo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: nemusí to být zrovna Omnifera (samozřejmě pokud se ti líbí, tak proč ne). je spousta dalších značek. dneska na mě třeba vyskočil nový šátek od Luluny a zdá se mi super, určitě bych měla chuť ho zkusit, je tam baby alpaca a 20 % hedvábí. i s dopravou by velikost 6 mohla vyjít do nějakých 6000 Kč, navíc se mi moc líbí, i když modrá není moje barva, tak tahle se povedla (oproti modré co má Omni nebo Moisha):

    https://www.facebook.com/lulunaslings/posts/471228179938507

    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AOTEAROA: jj mas pravdu :) diky za zhodnoceni.. ja urcite chci nosit co nejdele bude dite chtit a pak asi i stridat s nositkem.. zatim nosime 7 mesicu denne.. kocarek odmita.. takze poridim asi nejakou tu omniferu a casem na dalsiho novorozenaka neco jemneho.. postuduju a uvidime :) nicmene diky moc :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: Jinak můj typ na šátek na celé období by byl nějaký středně silný až tenčí šátek s obsahem hedvábí. Koupila bys jen jeden fakt na celou dobu, tak by ti nevadila vyšší cena, a koupila bys ho použitý, takže by na novorozence nebyl hrubý. Vydržel by ti pak skutečně do těch třeba dvou let.

    Radit konkrétní model je podle mě těžké, neboť výrobci třeba 2x týdně chrlí nové modely s lepším a lepším materiálem a vazbou, a nikdo to nestíhá moc porovnávat. V těch levnějších šátcích se ale myslím dost vyznají některé členky Nosíme děti na fb. Je pak ale mnoho kvalitních značek s nádhernými nosnými šátky, které nestojí jako Omnifera, ale ti lidi je neznají. V Polsku je docela dost zajímavé produkce, která nestojí majlant, třeba Luluna.

    Případně dnes už se dělají šátky s hedvábím, které nejsou hrubé na omak, díky materiálu a vazbě, ale ten hladký materiál je často náchylný na poškození mi přijde. Moisha má soft triweave vazbu a to jsou šátky ňuňu. Stále se mi ale zdá lepší si pořídit tenčí kratší lehčí šátek na novorozence a podle pocitu v jeho pár měsících prostě začít shánět něco jiného. Přijde mi nesmysl hledat něco naprosto univerzálního, protože tam vždycky bude nějaký kompromis a levné to taky nebude.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: moje zkušenost je, že spíš záleží jak moc je člověk zvyklý trpět... :-D pokud počítáš s tím, že 2leté dítě je prostě těžké, přežiješ že šátek není moc pohodlný, případně nosíš jen přes mikinu a vzhledem k věku dítěte vždy jen chvíli, tak to beru. Navíc jen do té doby, než dotyčný dostane srovnání s nějakým šátkem, který je nosný. Třetí možnost je hodně drobné a lehké dítě, to je taky důležité. Kámoška má holčičku 10 měsíců 13 kilo, tak tam by to asi neklaplo.

    Ještě se nabízí to, co si vždycky pomyslím, když u nějakého šátku z bavlny čtu že je na celé nosicí období. Že někdo má to nosicí období prostě jen půl roku maximálně, protože nosit déle je často spíš už otázka životního stylu a oddanosti k šátkům nebo přechodu na nosítka.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SUFFOCATE: no ja mam jeden od little frog taky na cele nosici a kamaradka v nem nosila do dvou let.. ono asi zalezi jak kterej satek.. bych tendle moc rada vyzkousela, skoda ze jsme nestihli ten festival mini..

    mate nekdo tipy na fakt nosnej a pripadne casem i na dalsiho novorozence? nejak uplne nechci deku takze spise na neco prijemneho..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NUDLINEK: jen podotknu, že jsem už měla navázanou Anežku v šátku, co měl být na celé nosící období a upřímně teda fakt ne... Měla necelých 9 kg a bylo to znát.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AOTEAROA: ja ted prave cetla na tom jejich webu, kde jeste neni nic na eshopu ze klidne na cele nosici az do 3 let.. jeste to prostuduju.. hrozne se mi libi i ta tvoje omnifera ale financne uz tak neee no :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: mno já nevím, je to čistá bavlna střední tloušťky, žádná deka, myslíš že to bude na 7měsíční a dál? Podle mě to právě bylo myšleno spíš od narození tak si těch max 10 kilo, ale nevím co o tom Jana napíše.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AOTEAROA: hmmm.. to asi potrebuju :)) doted jsem vydrzela u dvou satku za 7 mesicu, ale asi prodam nas kokadi leon im wunderland, pac ta nosnost uz neni nic moc a pujdeme do ty sedy nebo mentolovy.. krasa, po dlouhy dobe me fakt neco moc zaujalo.. tak snad to stihnu az je vystavi na eshop..
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: jsou teda vazne krasny!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    viděla jsem v reálu nějaké ty Omnifery, které jsem neznala na pohmat, tak tady pár fotek.

    ty skoro jednobarevné šátky jsou nová značka MOM jakože minimální omnifera, a pořadatel festivalu Mini k tomu napsal, že "nosící šátky MOM jsou čistou radostí pro všechny minimalisty, promyšlené a krásné zároveň a navíc cenově velmi přijatelné. kdo nenosil, teď již neodolá." – docela prdel, páč jeden ten šátek stojí 3800 Kč. za tu kvalitu bavlny a zpracování je ta cena dobrá ve srovnání s jinými Omniferami, ale pobavila mě fakt myšlenka, že skoro 4 litry je něco dostupné každému. přesně to ukazuje, pro koho byl festival mini určen... ano, byla tam i Třeštíková a další hvězdičky :D













    KAREN
    KAREN --- ---
    TABBY: wow. ja uz preskocila z verze triko-svetr-softshellka na vlnenej kabat (novej zavinovaci angel wings, juch ;))...
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Fakt zalezi, co clovek povazuje za zimu. Tady u nas je to -10 a vic (resp. min ;). Ted je -1 a jeste mam dite pod nosici mikinou, kdyz teda nefouka...
    YELI
    YELI --- ---
    JANISKA: No, takhle jsem si to predstavovala :) Asi koupím mikinu a kapsu tedy. Kapsu aspoň využije i muž. Je celý smutný, že nemůže v osm vyrážet na procházku kolem domu na uspání :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    YELI: Když si nechá ruce uvnitř, tak to imo zvládne bez bundy. Já nosila dítě pod svojí mikinou a kapsou. Když bude dávat ruce ven, tak potřebuje bundu v každym případě.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Teď jsem si vzpomněla, že na tu zateplovací kapsu jsem si venku sedávala, když jsem v zimě uspala malou, a chtěla jsem si chvíli v klidu počíst. Moje ledviny si nikdy nestěžovaly :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Ta zateplená softshellová kapsa má ale i flísovou vrstvu, která přece jen tepelně izoluje, ne?

    YELI: Asi záleží, jaká bude letos zima, ale před dvěma rokama, když jsem měla první mrně, jsme se zateplenou softshellovou kapsou v klidu vystačily. Dávala jsem jí body, mikinu, přes nás obě někdy teplou nosicí mikinu a nakonec tu kapsu. V teplotách kolem nuly ale byla v pohodě i bez tý mikiny. Ale záleží taky, jak je tvoje dítě teplokrevný, já jsem teda popravdě ještě třeba kombo fusak plus teplá kombinéza za ty poslední dvě zimy nevyužila nikdy.
    YELI
    YELI --- ---
    TABBY: No. Já zastávám studený odchov, zimní fusak jsme ještě nevyndaly. Teď nosím hlavně na uspání a to jí v pyžamu a capacich soupnu pod muzovu celoroční 2v1 bundu s mikinou z Lidlu a je to super. Jen vypadám jak chodící balvan. A na tech 15min to stačí.
    TABBY
    TABBY --- ---
    YELI: No jo no. Leda ta sundat kapsu. Si vem, ze vetsina kocarkovanych deti je v supracich plne oblecena a jeste ve fusaku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam