• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KAI
    KAI --- ---
    KAREN: proč má Benitoite no go design? Mám ho dnes vzít na náš sraz?? :D
    SIG
    SIG --- ---
    KAREN: me prave laka to Kojo, ale.momentalne mimo moje moznosti, resp. moznosti by byly ale prici se mi kupovat triko za 60€ to je pro moji sekacovou dusicku proste totalni ulet :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    bavlna a repreve, bych doporucila - celkem univerzalni, snadno se zanasi, nenarocny na udrzbu. i kdyz teda jsem v satku nenosila asi mesic, tak schvalne otestuju, jak si ta moisha stoji v konfrontaci s nasim 9+m mimi... je fakt, ze jsem na moishu zatizena, ale maj fakt kvalitni materialy a vazbu a je to prudce lokalni.

... nebejt toho pro me no-go designu, uz by me svrbely prsty nad tim Benitoitem 0:)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    BLANITCHKA: nejsem zas až takový znalec, takže úplně neporadím. Jen podotknu, že je dobré počítat i s tím, že pokud jste oba vysocí, budete mít nejspíš i vysoké a celkově velké dítě (i když to tak být samozřejmě nemusí). Mě se Anežka už fakt pronese, má 7m a 10kg, takže rozhodně pokud šátek, tak nějaký pořádně nosný.
    KAREN
    KAREN --- ---
    btw. mate nekdo zkusenost s funkcnima kojicima trikama? vim, ze neco takovyho existuje, a na zimni vylety me celkem laka nejaka takova varianta - co mam nejakou Moiru a kdovico jeste, je to samozrejme ke krku a zip rozhodne nejde rozepnout tak, aby slo kojit ;/
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: je to fakt supr ze mas v teple jak bucek tak dekolt a vystrcis mezerkou vylozene jen to prso.

a ano jde to i s malickatyma ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: no, ja mam tilka vytahany uz po synovi (a rozervany), kdyz jsem pricetna vezmu si nerozepinaci triko a proste vykasam, takze neco jako ty, akorat je tam rolada z horni vrstvy - crop top je dobrej tip. Dik. :)
    A kdyz nejsem zrovna v dobry mentalni kondici, jdu holt s tim rozepinacim trikem a jsem oslehana vetrem :/
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: totiz do ted jsem to resila jen trikama s vystrihem a uz jsem byla tim vetrem a mrazem fakt oslehana jak polarni liska a taky dost nasrana
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: na to jsem onehda poridila setik z letniho vyprodeje. tilecko s uzkejma raminkama a pres to croptop ke krku. A lebedim si. byl to twda boj protoze vsechny trika v hadrarnach typu newyorker, hm a tak maj takovy ty kolotocarsky vystrihy az do prdele prevazany provazkem. ale nasla jsem a za pak kacek mam nahradu Kojo trika ;)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: a jak mi krasne od toho ledovyho vetru omrzal krk a odhaleny hrudnik (skrzeva kojeni :)), hehe
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: presne. a ta spici hlava zaborena o hrudni kost to je proste pocit k nezaplaceni :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: jo, my ted brazdili les u nas, z kopce do kopce, pres parezy, krace a vetve. ja malou na brise, muz kluka na zadech. :) hezky to bylo...
    SIG
    SIG --- ---
    BLANITCHKA: dalsi plus pro satek je za me Venkov. nedovedu si predstavit ze se po lese polich trepu s kocarem.
    o dalsich benefitech jako prdiky,horecky,uspavani etc jsi tu uz jiste cetla.
    skvely je to oproti kocaru (ve kterym teda snaz vymenis plinu) ze je dite u zdroje takze si proste jdes a kojis a netreba resit kde si sednes a tak...
    jeste jsem neco vynechala?
    SIG
    SIG --- ---
    BLANITCHKA: vejska u noseni nehraje az takovou roli. to spis se budete hrbit u kocaru protoze dle myho je delaj pro trpasliky takze noseni lepsi volba pro vas. babicky se zaridej ;)
    ted vysly ty novy satky MOM coz dle osahani vypada fakt slibne i s cenou pres 3K kdyz vemes v potaz ze je nunu na mimino a nosej v tom i "velky" deti. asi bych se nebala do nej zainvestovat. v unoru uz jiste bude sehnatelnej i zajetej.
    ted si to musim zase precist abych vedela na co odpovidam :D
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Ahoj,

čtu vás tady už nějakou dobu (pár měsíců) , ale vlastně z toho stále nejsem úplně moudrá. Pochopila jsem, že pro některé z vás je nošení dětí a pomůcky k tomu naprostou vášní, tak jsem se rozhodla zkusit se poradit s nejpovolanějšími. Popíšu svoje východiska, snad vám to bude dávat smysl.

- čekáme první dítě- narodit by se mělo na konci února
    - oba jsme nezvyle vysocí - já měřím 189cm a muž v podstatě taky, takže je předpoklad, že i naše miminko bude spíš nadměrečné :) Postavou bych řekla oba střední (velikost oblečení L a muž XL).
    - předpokládám kombinaci kočárek (např. babičky, delší přesuny atd) a nošení (jak v šátku, babyvaku, nosítku)
    - nežiju v Praze (asi budu hodně na venkově), takže se odmítám se účastnit jakýkoliv půjčení na zkoušku a nosících srazů (je to pro mě organizační sci fi)
    - také se neorientuju ( a asi ani nehodlam získávat expertízu) v různých materiálech, složeních, jejich výhodách a nevýhodách, zanešenosti, různých nosítkách atd.
    - second hand/ bazar je pro mě OK, stejně jako pořízení nového v rozumném poměru cena/výkon. Mé ekologické cítění mi spíš velí někde sehnat už zajetou věc než kupovat nutně nové.
    - co opravdu nezvládám jsou ale různé internetové diskuze a bazary, přijde mi to tam strašně radioaktivní :))
    - design pro mě nehraje až takovou roli v rozhodování
    - jeden 5 m šátek jsem podědila po sestře (složení nevím, ale odnosil už 3 děti)
    - věřím, že základní úvazy se naučím od někoho zkušenějšího (kamarádky), nebo nakoukám z youtube.
    - vím, že neexistuje jedno univerální řešení na celé nosící období (vždy je někde kompromis)

Co byste mi doporučily za postup novorozenec - kojenec - batole vzhledem k výše uvedenýmu? Nebo aspoň na start- tedy cca do 6 měsíců. Dokoupit přes shop se dá dalšé level vždycky.

Je mi rozumět? Předem díky všem, kdo bude ochotný se nad tím zamyslet a poradit mi (odměna jistá!) :)

Pokud byste někdo měl a chtěl se zbavovat textilní kolébky (hacka), zavinovaček, šátků a nosítek, oblečků pro mimino (za úplatu samozřejmě) tak se mi prosím ozvěte do pošty. Pro někoho, kdo nenávidí nakupování (já), je to celkem noční můra pokoušet se rozlišit mezi "must have" a "nice to have"

Děkuju.
    KAI
    KAI --- ---
    BODY_SUIT: univerzalni rada jako vzdy: vyzkouset, vyzkuset, vyzkouset. ja mela caboo, na navazani je uplne jednoduche! ale teda fakt nevydrzi moc dlouho, do 6-8 kilo, jak je kdo citlivy. mela jsem ho moc rada.
    storchu si vsichni hodne chvali. me treba nesedlo to, ze dite v nem ma hlavicku vic utopenou mezi popruhama, byla jsem z caboo a satku zvykla, ze ji ma proste venku. chtela jsem po caboo poridit storcha, zkusila jsem a neporidila. prezila jsem par tydnu jen s satkem a pak poridila poradny nositko na dite, co uz drzi hlavicku (andalu).
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: to je takova fakt prima modra...denim!! taky bych ho jinak podle barev a vzhledu nevybrala, ale on je taaaaak nunununu uzasny!!! to byla mega laska hnedka. uz je na ceste!! :D :D :D
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    BODY_SUIT: Určitě Storch. Vydrží dýl a je na navázání jednodušší než Caboo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: vau, tyjo, mas chlapy fakt fesaky..!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    reklama na značky Moisha, Omnifera, Angel Wings, Crawler, Adelay... :D a ta šála je taky moje :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam