• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    SIG: Rozumím, děkuju za odpověď :)
    SIG
    SIG --- ---
    BLANITCHKA: vejska u noseni nehraje az takovou roli. to spis se budete hrbit u kocaru protoze dle myho je delaj pro trpasliky takze noseni lepsi volba pro vas. babicky se zaridej ;)
    ted vysly ty novy satky MOM coz dle osahani vypada fakt slibne i s cenou pres 3K kdyz vemes v potaz ze je nunu na mimino a nosej v tom i "velky" deti. asi bych se nebala do nej zainvestovat. v unoru uz jiste bude sehnatelnej i zajetej.
    ted si to musim zase precist abych vedela na co odpovidam :D
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Ahoj,

    čtu vás tady už nějakou dobu (pár měsíců) , ale vlastně z toho stále nejsem úplně moudrá. Pochopila jsem, že pro některé z vás je nošení dětí a pomůcky k tomu naprostou vášní, tak jsem se rozhodla zkusit se poradit s nejpovolanějšími. Popíšu svoje východiska, snad vám to bude dávat smysl.

    - čekáme první dítě- narodit by se mělo na konci února
    - oba jsme nezvyle vysocí - já měřím 189cm a muž v podstatě taky, takže je předpoklad, že i naše miminko bude spíš nadměrečné :) Postavou bych řekla oba střední (velikost oblečení L a muž XL).
    - předpokládám kombinaci kočárek (např. babičky, delší přesuny atd) a nošení (jak v šátku, babyvaku, nosítku)
    - nežiju v Praze (asi budu hodně na venkově), takže se odmítám se účastnit jakýkoliv půjčení na zkoušku a nosících srazů (je to pro mě organizační sci fi)
    - také se neorientuju ( a asi ani nehodlam získávat expertízu) v různých materiálech, složeních, jejich výhodách a nevýhodách, zanešenosti, různých nosítkách atd.
    - second hand/ bazar je pro mě OK, stejně jako pořízení nového v rozumném poměru cena/výkon. Mé ekologické cítění mi spíš velí někde sehnat už zajetou věc než kupovat nutně nové.
    - co opravdu nezvládám jsou ale různé internetové diskuze a bazary, přijde mi to tam strašně radioaktivní :))
    - design pro mě nehraje až takovou roli v rozhodování
    - jeden 5 m šátek jsem podědila po sestře (složení nevím, ale odnosil už 3 děti)
    - věřím, že základní úvazy se naučím od někoho zkušenějšího (kamarádky), nebo nakoukám z youtube.
    - vím, že neexistuje jedno univerální řešení na celé nosící období (vždy je někde kompromis)


    Co byste mi doporučily za postup novorozenec - kojenec - batole vzhledem k výše uvedenýmu? Nebo aspoň na start- tedy cca do 6 měsíců. Dokoupit přes shop se dá dalšé level vždycky.

    Je mi rozumět? Předem díky všem, kdo bude ochotný se nad tím zamyslet a poradit mi (odměna jistá!) :)


    Pokud byste někdo měl a chtěl se zbavovat textilní kolébky (hacka), zavinovaček, šátků a nosítek, oblečků pro mimino (za úplatu samozřejmě) tak se mi prosím ozvěte do pošty. Pro někoho, kdo nenávidí nakupování (já), je to celkem noční můra pokoušet se rozlišit mezi "must have" a "nice to have"

    Děkuju.
    KAI
    KAI --- ---
    BODY_SUIT: univerzalni rada jako vzdy: vyzkouset, vyzkuset, vyzkouset. ja mela caboo, na navazani je uplne jednoduche! ale teda fakt nevydrzi moc dlouho, do 6-8 kilo, jak je kdo citlivy. mela jsem ho moc rada.
    storchu si vsichni hodne chvali. me treba nesedlo to, ze dite v nem ma hlavicku vic utopenou mezi popruhama, byla jsem z caboo a satku zvykla, ze ji ma proste venku. chtela jsem po caboo poridit storcha, zkusila jsem a neporidila. prezila jsem par tydnu jen s satkem a pak poridila poradny nositko na dite, co uz drzi hlavicku (andalu).
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: to je takova fakt prima modra...denim!! taky bych ho jinak podle barev a vzhledu nevybrala, ale on je taaaaak nunununu uzasny!!! to byla mega laska hnedka. uz je na ceste!! :D :D :D
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    BODY_SUIT: Určitě Storch. Vydrží dýl a je na navázání jednodušší než Caboo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: vau, tyjo, mas chlapy fakt fesaky..!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    reklama na značky Moisha, Omnifera, Angel Wings, Crawler, Adelay... :D a ta šála je taky moje :D







    SIG
    SIG --- ---
    BODY_SUIT: mozna storch vydrzi o chvilku dyl?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Ctyri presky vzadu! Dve dole u nozicek a dve v pulce, jako to ma manduca. Uz jsem to vratila, protoze holky jely na hory beze me.
    Na brise nic moc, na zadech normalka. Hrozne se mi libi, jak je ta Fidella mala a skladna do batohu, protoze nema vycpany ty popruhy. A pohodlna mi pripada stejne jako vypolstrovana Manduca.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: a uz jsi na to koukla v klidu? to mas preskove nositko? dve presky vzadu- jedna bederni, jedna mezilopatkova?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    KAREN: podle hledání na yt je to ono díky moc, vypadá pěkně = musím to zkusit =)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAAJAA: poppin's hip carry?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: nevíš co je to za úvaz?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: tak jako první volba na léto pro novorozence by to pro mě asi nebyla, ale já pořád řikám že by každý měl mít aspoň dva šátky. ať už jeden zimní a jeden letní nebo jeden na novoška a druhý na batole. pokud ale někdo hledá jeden jediný univerzální šátek, tak tohle by pro mě byl jeden takový. prostě bych přežila to že je trochu silnější a budu se v tom trochu víc potit v létě. já nosila celý léto ve svým bambusovým kokadi který je tak trochu deka, má asi 320g a je silnější, a fakt mi to nevadilo. potila jsem se jako prasátko i bez něj, a ten bambus krásně odváděl pot a smrad, tady takhle krásně bude fungovat to hedvábí. pokud bych si ale mohla vybrat, bude tohle spíš šátek na jaro podzim zima, to merino by asi někoho mohlo přecejen hřát.
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: myslis, ze bude dobrej i v lete, jo??
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    toto je podle mě perfektní šátek na nošení od narození po dvouleťáka. je tam kvalitní bavlna, skvělá vazba, merino a k tomu hedvábí. perfektní termoregulace, nosnost, pružnost, navíc absolutně bez potřeby nějakého zanášení. nemám ráda na šátcích většinou modrou barvu, takhle kombinace ale docela jde i ten vzor vycházející z loga mám ráda, i když ta bílá moc praktická není, uznávám, ale já už to moc neřeším.
    za ty prachy? naprosto adekvátní. a navíc česká výroba. kdybych neměla iks šátků tak bych do něj klidně šla. ale tuším, že se ke mě snad dostane aspoň na vyzkoušení ;)

    https://www.facebook.com/...76291906976.1073741827.1634341023510503/1989886177955984/?type=3&theater

    http://www.moisha.cz/cs/limited/119-moisha-venus-benitoite.html





    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Vcera jsem si pujcila tu Fidelu a asi neco delam blbe, protoze na brise nic moc. Ma na kazdy strane dve presky a nevim, ktera se ma jak pouzit... Mela jsem decka v aute, tak jsem si to pujcovala ve spechu a nenechala si to ukazat :-/
    Ale co je horsi, ze dite asi noseni fakt hrozne moc nema rado. Porad z toho chtela dolu a vecer unavena neusnula, naopak jenom jecela... Ach jo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: nemusí to být zrovna Omnifera (samozřejmě pokud se ti líbí, tak proč ne). je spousta dalších značek. dneska na mě třeba vyskočil nový šátek od Luluny a zdá se mi super, určitě bych měla chuť ho zkusit, je tam baby alpaca a 20 % hedvábí. i s dopravou by velikost 6 mohla vyjít do nějakých 6000 Kč, navíc se mi moc líbí, i když modrá není moje barva, tak tahle se povedla (oproti modré co má Omni nebo Moisha):

    https://www.facebook.com/lulunaslings/posts/471228179938507

    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AOTEAROA: jj mas pravdu :) diky za zhodnoceni.. ja urcite chci nosit co nejdele bude dite chtit a pak asi i stridat s nositkem.. zatim nosime 7 mesicu denne.. kocarek odmita.. takze poridim asi nejakou tu omniferu a casem na dalsiho novorozenaka neco jemneho.. postuduju a uvidime :) nicmene diky moc :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NUDLINEK: Jinak můj typ na šátek na celé období by byl nějaký středně silný až tenčí šátek s obsahem hedvábí. Koupila bys jen jeden fakt na celou dobu, tak by ti nevadila vyšší cena, a koupila bys ho použitý, takže by na novorozence nebyl hrubý. Vydržel by ti pak skutečně do těch třeba dvou let.

    Radit konkrétní model je podle mě těžké, neboť výrobci třeba 2x týdně chrlí nové modely s lepším a lepším materiálem a vazbou, a nikdo to nestíhá moc porovnávat. V těch levnějších šátcích se ale myslím dost vyznají některé členky Nosíme děti na fb. Je pak ale mnoho kvalitních značek s nádhernými nosnými šátky, které nestojí jako Omnifera, ale ti lidi je neznají. V Polsku je docela dost zajímavé produkce, která nestojí majlant, třeba Luluna.

    Případně dnes už se dělají šátky s hedvábím, které nejsou hrubé na omak, díky materiálu a vazbě, ale ten hladký materiál je často náchylný na poškození mi přijde. Moisha má soft triweave vazbu a to jsou šátky ňuňu. Stále se mi ale zdá lepší si pořídit tenčí kratší lehčí šátek na novorozence a podle pocitu v jeho pár měsících prostě začít shánět něco jiného. Přijde mi nesmysl hledat něco naprosto univerzálního, protože tam vždycky bude nějaký kompromis a levné to taky nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam