• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: s tím jak je synek velký si tu Velinu asi moc dlouho neužiješ :)) já ji nosila asi dva měsíce, ale Bart se narodil 3,7.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jinak teda zeny, to je sranda, jak je Jindra velkej, normalne se mi s nim to pujcene indio provesuje. Vytahla jsem ten sedy kytickovy rusky zakar Velina a diky za nej..! Asi budu brzo shanet toddler bavlnaka..(((+:
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PETPET: pisou od sestyho, V. je akorat pet. Vejde se tam dobre. Uz to tak nehrotim jako u prvniho. :)

    PISISKVOR: hele, satek je pohodlnejsi, to urcite. Teda, kdyz to dobre uvazes :) jo, P. jsem v satku nosila. Prvnich par dnu jsem V taky vazala do satku, ale dost jezdime autem a tak je pro me to cvakani prezek o dost vyhodnejsi.
    Syna jsem vozila tramvajema, chodili jsme pesky - v tomhle je holt mesto vyhodnejsi oproti zapadakovu, kam nejezdi zadnej prepravce. No a taky jsem nemela druhy dite, ktery zdrzuje nebo naopak specha.

    A V nebyla tak drobny miminko jako P. Ta tula free to grow je prej pro mimina od 3,5 kg. Coz skoro mela pri narozeni.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MULTICAT: a od kolika mesicu je tak ta baby verze?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dekka právě uvolnila do prodeje nové deky! je to pěkně barevný trsátkový vlňák. ale bacha, prá je dohromady jen sedm kusů :)
    Dekka Šátky | Dekka.cz
    https://dekka.cz/cs
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MULTICAT: a jak ti ta free to grow prijde na novose, kdyz to srovnas s satkem (ani nevim jestlis nosila P v satku kdyz byl uplne cerstvej?)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: pomerovala jsem s toddler a je mensi, ta batoleci sirka. :/ Upozornila me na to tady Tabby, tak jsem to pomerila. No, kazdopadne se zadny zatim nezbavuju. Dala jsem ted V. do ty baby, co mam po P. a je bozi. Tu free to grow musim vyprat, je cela vohazena mlikem.

    Na vazani do satku ted vubec nejsem. Jsem netrpeliva a potrebuju vzdycky co nejdrive nandat z auta.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: prave... Blby je, ze se ji nikdo nezbavuje a nova stoji majlant...
    Na vetsi uz mam doma Tulu toddler.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PETPET: Multicat ma free to grow... Myslim ze je s ni moc spokojena...Me by zajimalo, jestli je to nositko az do vetsiho batolete...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT: přesně jak píše Janiska - jakmile se na to cítíš. já se na to třeba cítila, ale moje šikovnost mi v tom velmim bránila - moc mi to nešlo a navíc jsem hodně vysoká a nebyla jsem schopná ho tam dobře umotat.
    vzhledem k tomu, že vážeš první miminko a nemáš ve vázání na záda praxi, a tomu že malé miminko musí mít fixovanou hlavičku, bych doporučila na záda vázat od doby, kdy si spolehlivě drží hlavu. ideální je podle mě tak od 4 měsíců, předtím jsou často stejnak tak malí že to je prostě blbě, když nejsi extra šikovná - jde i o to že má krátké nožičky a tak, na zádech se to hůř podsazuje, aby ti dítě nevyhopsalo z kapsy po nějaké době.
    s nosítkem bych asi dávala na záda až později, až bude miminko celkově o dost zpevněnější, ideálně až v době kdy bude víceméně schopno sedět.

    sama bych už fakt potřebovala dávat na záda, ale nosím v podstatě jen venku a v tomhle počasí je to otrava, dávat přes nás svetr, bundu, on má kuklu, něco na krk atd atd, prostě to pro mě nemá smysl protože bych se strachovala že mi nastydne nebo neuvidí přes čepici.

    na domácí nošení jsou ale záda fajn, párkrát jsem tak uklízela a mimino se krásně prospalo :))
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BODY_SUIT: Řešila jsem taky (kvůli nízkýmu věkovýmu rozestupu dětí). Došla jsem z více zdrojů k informaci, že se zády můžeš začít tehdy, když se na to cítíš. Důležitý je, aby bylo mrně dostatečně vysoko (spící kojenec by měl mít na zádech možnost položit si hlavičku na tvůj krk), což myslím nejde v nosítku, ale šátek je v tomhle velmi flexibilní. Moje mladší byla na zádech ve dvou měsících
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    KLEVKA: Gratuluji převelice. Vždycky mě dojme, jak jsou malí jen hrozně krátký čas:)

    ELGEMA: Tak Dekka je doma. Mini recenze.
    Vzhled - krásný, minimalistický, hodí se skvěle k džínům a takovému casual šatníku
    Materiál - pevný, ale vůbec není deka. Díky vazbě je takový nadýchaný. Překvapil mě. Jen se trochu víc mačká. Oproti yaro bavlna/vlna/hedvábí je to nezvyk.
    Vázání - není úplně kluzký, takže se o chlup hůř dotahuje. Uzel drží i jednoduchý, na ramenou je měkký
    Závěr - imho super poměr cena výkon, hlavně ten vzor je pecka v záplavě ezo/etno vzorů. Pro větší děti jak dělaný, ale až se zanosí, tak půjde i na úplné mimino. Zatím asi stříhat na nosítko nebudu. Jo a mému muži mimořádně sluší a necítí se v něm blbě:)
    PETPET
    PETPET --- ---
    Holky premyslim nad nositkem na zimu - fakt me nebavi machat satek v blate. Chtela bych tulu, poradte mi prosim jestli je lepsi Tula baby nebo free to grow. Mimco ma tri mesice a zhruba 6 kg. Diky!
    KAI
    KAI --- ---
    KLEVKA: to je ťutínek!! Božínku! Gratuluji moc a vítáme Jindříška! :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: gratuluju k Jindříškovi! :) a je pěkně velikej! užívej si nošení :)
    já si dnes dala 2h nošení s více než 9 kily, musím povinně 1,5h denně ať se trochu hýbu :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Vítám mezi námi nového nošenečka (+: Jindra dnes týden a dva dny... Za minutu tuhoš (+:
    Půjčené indio, mám pocit že jsem nikdy vázat nepřestala... krása, dělám si radost... (+:

    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    Právě jem objednala Dekka Plectrum v modré barvě, https://dekka.cz/cs/satky#dekka-plectrum-adam/3 . 100% bavlna, jsem moc zvědavá, za mne super minimalistický design a když nebude až tak úžasný, nechám z něj střihnout nosítko. Rozhodovala jsem se mezi novými MOM šátka od Omnifery a tímto, tak uvidíme, zda jsem volila dobře.
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: na fb jsem nekolikrat cetla, ze nemaj prostrizeny diry na hlavu ditete (ty jednodilny) jinak asi cajk. ja mela zrejme podobnou z amazonu a dobry. byla obri, ja tehda taky a byla jsem spokojena proste fleece.
    jestli se na ali vyskytujou i modely vsadkove netusim.
    tak jako tak druha ruka to jisti ;)
    a za me urco lepsi se vsadkou - mozno kojit!
    SIG
    SIG --- ---
    JANISKA: muze to byt nosnosti satku. u krize ti sedi ve dvou vrstvach a v ksk jen v jedny.
    TER8K
    TER8K --- ---
    JANISKA: Mně to přijde taky pohodlnější. A líp se mi utahuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam