• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KAI
    KAI --- ---
    SIG: jj, ja ti rozumim, me tencel taky uplne nepresvedcil, hlavne ten Yaro. Avsak pozor, tencel u jinych znacek muze byt uplne o necem jinem, jak jsem se presvedcila u Moishy! Treba tahle krasa http://www.moisha.cz/cs/limited/97-moisha-venus-tyrkys.html?search_query=tencel&results=3
    - jako nova neprana je tenka, tvrda, nepoddajna...ale po zanoseni! Uplny heboucky nunununu satek, k nepoznani! A velmi nosny. Akorat teda koukam, ze cenove uz jsme jinde.
    SIG
    SIG --- ---
    KAI: tak jako me to tlacilo, rezalo... Asi jako nekomu nesedne len. Proste to nebylo ono. Ale treba co se tyce termovlastnosti tak to jsem byla u vytrzeni. Mela jsem ho pres leto a ac cerna tak i na slinicku byl satek krasne chladnej
    KAI
    KAI --- ---
    SIG: v cem ti nesedl tencel?

    VERONIKAEMA: bude tensi, ale mel by byt nosny, tencel je pevny. do kolika kilo presne ti bude pohodlny, to tezko rict, byva to individualni. urcite jsou i nosnejsi satky, divala ses na Moishu (ta je asi drazsi) nebo na LoktuShe? treba i z druhe ruky?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Jdu si pro radu :)
    Tobiáš nám nějak vyrostl a nosítko od Storcha už je víc než malé... Muž moc nešátkuje, takže hledáme nosítkovou náhradu pro dítě 10 kg a více. Pořád je to hubená dlouhá žížala, tak aby se nám tam vešel. Víceméně mám v hlavě Tulu Toddler, ale třeba poradíte něco jiného/lepšího :)
    Děkuji.
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: mela jsem to cernocerveny urban geo s timhle slozenim. Prej je nosnej hodne. Me vadil ten tencel. Ted ho ma kamoska a nosi v nem 13kg a je naramne spokojena
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERONIKAEMA: Jakou má gramáž? A co u něj píšou?
    SIG
    SIG --- ---
    KYO: ajaj tak to je jina :)
    KYO
    KYO --- ---
    SIG: Mam za mesic narozeniny, tak to musim resit uz ted, vis :))
    SIG
    SIG --- ---
    KYO: do ty doby Ten svůj najdeš několikrát
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: jasny. jsme jiny somatotypy, tak to halt mame jinak .)
    KYO
    KYO --- ---
    AOTEAROA:
    KLEVKA: Mne prijde cekaci doba tri tydny v klidu. Stejne cekam az v kvetnu.

    Ten posledni s ice bavlnou jsem nasla jeste jinde a maji ho i skladem ve velikosti 6. Ale nevim no, nejak si rikam, ze ten vzor ... jeste to neni uplne to vono...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jen k satkomanii, ja u nich objednavala zavinovaci svetr a chtela jsem bundu, bunda nebyla. Svetr prisel hned, do konce tydne prisla i platba zpet za bundu... Volala jsem tam, vse probehlo v klidu a rychle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: no já to právě kupovala přes iŠátky. a komunikovt jsem musela já, po těch třech týdnech jsem se ptala zda bych měla vůbec dál čekat. naštěstí tehdy odepsala, že šátek je na cestě z Německa a dorazí.
    SIG
    SIG --- ---
    AOTEAROA: co se objednavani tyce. Nejlepe pres isatky a resit to primo s Monikou protoze proste komunikuje. Na satkomanii uz jsem cetla mnoho nepeknych zkušeností jak pises
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    K tomu oblíkání, u nás taky zatim skoro pořád bylo zatim nejmíň kolem nuly a já holce dávám bavlněný body s dlouhym, punčocháče, nákrčník, čepici a pletený ponožky, co má pod kolena, když je taková ta lezavější zima, přidám slabý tepláky a slabou mikču. Přes to pak šátkové meitai (takže má přes sebe skoro další tři vrstvy) a nosící zimní softshelku. Já pod bundou jen triko s krátkým, max s dlouhým. A břicho mícháme obě občas zpocený. Jediný co, tak občas má studený lýtka, ale zaprvé ty nohy prostě jen tak visí a za druhé já mám taky studený nohy, když jsem venku. Říkám si, že hlavní je zateplený tělo a hlava.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: ještě ses ptala na to hedvábí, já ho znám spíš jako příměs do šátků na větší děti. Je prodyšné, savé, velmi pevné a nosné, ale většinou taky drsnější na dotek a vyžadující určitý stupeň zanášení. Mám hedvábí v obou Omni. Záleží ale i na vazbě, takže těžko říct.
    Ten len je na léto hodně fajn, je lehký, vzdušný, pevný. Ale vyžaduje intenzivní zanášení, časté žehlení, nesmí se moc nechat zmačkaný a tak. Prostě trochu náročnější na údržbu.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: Zkušenosti jsem neslyšela ani z druhé ruky, ale je to tenoučký šátek kde asi dost platíš za původ příze.
    Plus bych se bála těhle šátků na objednání... Reálně to trvá tři týdny, dva měsíce nebo taky nakonec není vůbec. Já teda u jich objednala Kokadi, který šlo jen od sousedů z Německa, a trvalo to tři týdny.
    KYO
    KYO --- ---
    ŠátkoMánie.cz - Šátek Oscha Rei Ruaridh
    https://www.satkomanie.cz/cs/satky-oscha-bavlna-egyptska-cesana/8389-oscha-lace-half-light.html

    Ice bavlna, ma nekdo zkusenost? :) nebo jen reklamni tahak :)
    KYO
    KYO --- ---
    AOTEAROA: Taky jsem pred tim mela satek, presne slozeni nevim, ale byla tam prevaha lnu a byl drson....

    takze, co se tyce materialu, je lepsi volit na takhle tenky satek bavlnu, hedvabi a bambus?

    Ono pak na vetsi dite mam tu dve tuly, takze neni primarni, aby ho ten satek unesl i v pul roce...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: toho prvního bych se bála. no je to asi jako oblečení, akorát sama sebe jen tak neznečistíš, jako tě znečistí dítě. to musíš posoudit ty. mně už docela dlouho dítě šátek neznečistilo (naposledy jeden testovací, tak už mě nebaví si je půjčovat a proto radši nakupuju a prodávám), ale uvědom si že většinou jsi nucena ty konce někde válet po zemi, pokud nevážeš pouze doma ve vyluxované ložnici.

    ty srdíčka se lnem měla kámoška v červené barvě, bylo to podobné složení, netroufám si říct že stejné, a byl to docela drsoň, nechtěla bych ho. měla to jako RS, nedalo se mi to moc dotahovat, jí nešel prodat, nakonec ho střihla na nosítko.
    líbí se mi víc ten bambusák, ale ten toho zas moc neunese, má gramáž pod 250 a to je spíš tenký šátek a navíc bambus je nosný spíš v silnější vrstvě. takže to bych (takhle od stolu) zhodnotila spíš jako na novoška. ale na toho bude v létě parádní :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: nevim no, já jsem dlouho tápala a poptávala se, jak ho mám oblíkat, v létě jsem dávala bambusová body aby ten pot sála, na zimu jsem si myslela ta merino body, ale prostě jsem zjistila, že je nám v tom moc teplo. možná záleží i kde se člověk pohybuje, u nás je poslední měsíce pořád mezi 0-10 stupni a to co jsem psala prostě stačí, jinak dítě ječí protože mu je vedro a když ho sundám, mívám lehce propocené tričko a on někdy taky. teplo mu rozhodně je a ani nohy nemá studený, někdy mu dávám jen dvoje ponožky. myslim si že v tý samotný softshellce je prostě vcelku teplo a merino svetr k tomu, plus jak se pak pohybuju, a že nejsem zrovna drobek, ale kus masa :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam