• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: tyyjo kdyz ctu o tomhle z myho pohledu lehkym vrstveni, nechapu :) ale jsem zimomrivka a dite se taky zrovna neprehriva... mam merino kalhoty Manymonths i naky pleteny z merino vlny od svy mamky a nejak misto toho radsi davam overal, ze mam pocit, ze ten uzavrenej kousek lip zadrzuje teplo. ale hlavni problem jsou vzdycky ty nozky, o ktery mivam obavu... proto davam valenky jen v teplotach nad nulu a jinak zabaluju do toho overalu. no zkusim jeste ty merino gate s tlustym merino body, jestli to nebude stacit, kdyz uz ty nohy nevypadaj, ze by chtely bejt teply stejne jak zbytek tela ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Hmmm, mám nosící kabát (AW - vlna+bambus). Kolem deseti stupňů dávám bodyčko s dlouhým, tepláky a kuklu, kolem nuly přidám vrstvu nahoru (body s krátkým + triko nebo mikina s dlouhým) a ponožky. Obecně ponožky moc nedávám a jsem na to lidmi hodně upozorňovaná (což bylo výživné v létě, kdy byl ještě malý a ty nohy měl fialové i normálně, každopádně oznámení "ztratili jste ponožku" je klasika), teď už je kluk naštěstí schovaný pod kabátem. Studené nohy/ruce moc neřeším, pokud je tělo v teple.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ENDEE: Mám vybavení až moc (trochu posedlost). Pořídila jsem si na dítě merino body a dlouhý kalhoty - obojí Crawler a rostoucí, takže to vydrží několik velikostí, ty kalhoty tak do tří let určitě. Ve výsledku to v podstatě nepoužívám, protože u nás nebylo snad ještě vůbec méně než jeden pod nulou, a tohle je vybavení do větší zimy. Já si beru vždycky tričko s krátkým rukávem, dítě dám do šátku (když je chladněji, dám merino šátek, když méně chladno třeba kolem 10 stupňů, vezmu si jakejkoliv jinej, co tolik nehřeje). Dítě dostane bavlněné body, kalhoty, ponožky, válenky AngelWings (takový ty "capáčky"), někdy má přes body ještě triko s dlouhým rukávem. Nic teplejšího jsem mu zaím nikdy neoblíkala, jedině to merino body dospod. Na to nasadím nosící mikinu nebo nosící merino svetr (je dost teplý, ale člověk v něm nemá dojem zapocenosti) a na to nosící softshellku. Na krk teplý tunel, dítě na hlavu merino kuklu a někdy i merino šáteček na krk, takže mu ještě lépe hřeje na ten prostor mezi jím a mnou, protože nošobunda nemá tu část mezi jeho običejem a mým dekoltem.
    SIG
    SIG --- ---
    KAREN: myslim ze to muze bejt tim ze tam proste jen tak visej
    KAREN
    KAREN --- ---
    ... dneska ovsem jsme byli na vylete a mala mela po cca 3 hodinach studeny nozky v ty kombinaci i s navlekama a zatim nejtlustsim overalem. zbytek tela krasne teplouckej. uz jsem si toho vsimla driv a doufala jsem, ze to poresej ty capaky zatepleny vlnenym upletem, ale nevypada to. stava se vam to nekomu? muze to bejt tim, ze ma treba ty nozky v nositku lehce odkrveny?? zadny otlaky ani zmenu barvy nemiva... je to drama, nebo se to proste muze nekterejm deckam dit?
    KAREN
    KAREN --- ---
    ENDEE: kapsu nemam, nosim v nositku - dite miva puncochace + tlusty ponozky a zatepleny capaky (pripadne jeste navleky, kdyz to jde pod vic pod nulu), merino body (mam tenci a tlustsi verzi), pres to overal tlustej podle pocasi. ja mam tricko + svetr/mikinu podle pocasi a pres to vlnenej nosici kabat Angel Wings nebo do lesa apod. nosici softshellku od Loktushe. kapsu tu mam jakousi podedenou softshellovou podsitou fleesem, ale zatim jsme ji nezkouseli - i muz zatim zvladal v tech vrstvach normalnich hadru, ktery ma.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: a mam tuhle kapsu a jsem fakt spokojena. az bude leto, fleece odepnu a na pripadny déšť mam ten zbytek
    Hoppediz zateplovací kapsa 3v1 - antracitová - ŠátkoMánie.cz
    https://www.satkomanie.cz/cs/zateplovaci-kapsy/5697-hoppediz-zateplovaci-kapsa-3v1-antracitova.html
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ENDEE: ja mam zateplovaci kapsu - fleece + nepromokavy sustak. kluk dostane bodycko, lehky kalhoty, ponozky teplý a lehkou kombinezu. ja klasika tilko, mikina a kabat
    SIG
    SIG --- ---
    ENDEE: s kapsou teda zkusenost nemam. Mam nosici mikinu a bundu. Kdyz je hodne zima kolem nuly a min tak davam bodo puncosky a fleece overal. Kdyz je deset a vejs tak funkcni oblecek. Nebo bodo puncochy mikinka/svetrik. Zateplit nohy poradnejma fuseklema a na hlavu kuklicka. Z jedny strany rejes ty z druhy to kreje satek/nositko plus bunda/kapsa.
    KYO
    KYO --- ---
    AOTEAROA: tak na leto gramaz 200-250? a je dobre hedvabi? libi se mi nejvic... a taky Osha :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: ... To už všichni vědí :-D
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Ahoj, mam dotaz k noseni a oblikani deti - pouzivate zateplovaci kapsy na satek/nositko nebo diteti oblikate nejakou kombinezu nebo mate nosici bundu/kabat? Behem par dni mi dorazi Tula FTG a chci s malym chodit v nositku ven (doted jsem Caboo pouzivala jen doma, ale uz mi z neho vyrostl), ale nevim, jak ho obliknout, aby mu nebyla zima nebo naopak vedro. Je spis horkokrevnej a v Caboo nam obema byvalo dost vedro, i kdyz ja byla vzdycky v tilku a on jen bodycko+teplaky. Zatim mi asi nejlip k tomu vychazi nejaka ta zateplovaci kapsa. Tak jestli ma nekdo tip na konkretni :) Diky.
    KAI
    KAI --- ---
    AOTEAROA: já čekala že věta skončí "tak jsem toho dost nakoupila" :DDD
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MULTICAT: ale prosimtě :)) jsem holt prvních asi pět měsíců od porodu strávila uvězněná v kojokřesle s kojícím nebo spícím neodložitelným miminem na klíně a po ruce měla převážně jen mobil a touhu se co nejvíc dozvědět a nejlíp vybrat :D první dva měsíce jsem pořád hledala co si koupit za další šátek a tak jsem toho dost přečetla a viděla stovky selfíček a hodnocení v nosících skupinách.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    AOTEAROA: ty uz bez studovat nejakou vysokou skolu noseni :) vzdycky to tak pekne sesumirujes a poradis!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KYO: ne pět nebo šest metrů, ale velikost pět nebo šest. velikost pět je cca 4 metry a kousek, velikost šest je něco přes 4,5 metru. na novorozence, když nejsi vysoká ani mohutná, ti stačí velikost pět.
    pokud seženeš, pro tvoje použití bych doporučila LoktuShe Bird Garden Onyx - dá se sehnat z druhé ruky, je tenký, lehký, vzdušný, přitom docela překvapivě pohodlný na ty první měsíce, a má i nějakou tu funkční příměs :)

    jinak šátků je tolik, že je vždycky jednodušší se zeptat "tento se mi líbí, myslíte že bude vhodný na to a to?" a zkušené mohou zkusit posoudit, zda bude vhodný podle složení, gramáže příměsi - šátků je tolik, že často nepotkáš nikoho kdo by fakt měl takový přehled že ti poradí nějaký konkrétní model, protože výrobci každý týden chrlí další a další kousky v malých sériích.

    případně ještě doporučuju tenké šátky s příměsí bambusu - ten hezky saje pot, je neuvěřitelně mazlivý na dotek.
    KYO
    KYO --- ---
    KYO: poznamka... bude to kluk, tak nic ruzoveho :)
    KYO
    KYO --- ---
    Poradte mi pro nase ocekavane mimco opravdu lehky a vzdusny satek. Chci nejak prezit leto a moc se nepotit. Prijde akorat v kvetnu. Vazu klasicke krize, nosit budu od novorozenete a mam 165 cm. Tak asi pet nebo sest metru?
    PETPET
    PETPET --- ---
    KOTENCE: je Tula baby (ta je teda od 6.mesice) a Tula toddler (ta je tak od roka a ctvrt). No a nove udelali Tulu free to grow - od novorozence...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: Baby verze toho batoleciho je od 6.? Ja se v tom ztracim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam