• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    AOTEAROA: cože to je prosím za šátek?
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: ty mas horkokrevny dite, tyjo... nebo pod tema gatema jeste neco ma? u nas fungujou jako jarni/podzimni obleceni, a to dite jeste zabalim do bundy...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BODY_SUIT:
    děkuji za laskavé zapůjčení, je krásnej a moc příjemnej do ruky :)





    KAREN
    KAREN --- ---
    PETPET: spis jsem mezitim potkala hromadu zajimavejch vzoru a slozeni ;)
    mam slabost treba pro gradienty, jaky ma Yaro (i jejich vzory me celkem bavej) - tak mam z jednoho nositko - nebo pak me bavej "indossky" barevnosti, jaky ma Girasol nebo kdo jeste. jinak vzory od Moishy me vicemene (krom toho jejich loga a kniru ;D) bavej, novejsi LoktuShe taky a fandim ceskym vyrobcum, tak bych urcite vybirala neco od nich; tak asi az na pripadnyho pristiho novorozence... ehmm..., protoze stale uspesne razim "nehoraznou" strategii "1 satek + 1 nositko" ;P
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAREN: ted si me trochu nalomila... omrzel te ten vzor?? Mne se jeste hodne libi Lenny Lamb Little Love Delight - https://slingofest.com/...Page/lenny-lamb-littlelove-delight-wrap-merino-silk-cashmere?modelId=20252
    Cenove vyjdou stejne.. tak ted teda nevim. Ten Lenny lamb mi prijde jako vetsi deka. Mate ho nekdo?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETPET: mne ten vzor tehdy ucaroval, je to takovy 2v1 - krom srdicek to dela takovej vodni op-artovej efekt...

    ... a dneska bych sla do jinyho. 0:) tech vzoru a peknejch kombinaci materialu je strasna spousta, nicmene Moisha je pro me celkem srdcovka :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    KAREN: ja jsem vedela, ze tu nedavno byl. Ten vzor je fakt krasnej...
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETPET: presne ten mam, muj jedinej satek a na 12 kg rozhodne v klidu - ted jsem testovala na 10 kg a fakt pohoda. zanosenej byl prakticky hned. jen jak jsem psala, je lehce nachylnejsi na vytahovani nitek...
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: zkousim :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: zkus přímo Moisha skupinu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: super diky! Zkusim poptat na fb :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: pokud vím, tak po lehoučkatém zanošení moc příjemný. z druhé ruky by byl určitě super. a 12 kilo určitě bude nosit s přehledem (v roztaženém ksk).

    PETPET: s tencelem nemám moc zkušenost, takže mě neber moc v potaz, ale kam má malá zkušenost sahá, tak tencel bývá zpočátku v šátcích takový trochu tvrdší a vyžadující zanošení, kdežto repreve bývá od začátku měkké a příjemné. jako vždy záleží na vazbě, ale pokud chceš Moishu, nebála bych se ani jednoho. jen pokud vím, tak většina Moisha šátků s tencelem jsou spíš tenčí šátky a mně by to na 10+kg dítě nevyhovovalo. zkoušela jsem nějaké jejich tencelové prototypy a byly heboučké, ale tenké. totéž říkala KAI o Venusu s tencelem, myslím. to repreve se používá spíš víc na ty šátky co vydrží na delší dobu.
    PETPET
    PETPET --- ---
    A jeste se zeptam: jaky je rozdil mezi tenclem a repreve? Pocitove a udrzbove..
    PETPET
    PETPET --- ---
    Holky co tenhle? Jsem se asi zamilovala... prcek ma ted 4,5m a 6 kg. Kdyby vydrzel do 12 kg tak mi to staci (starsi ma 12 kg ve dvou letech...).
    Moisha Heart Affair Nefelé Šátek na nošení dětí - moisha.cz
    https://www.moisha.cz/limited/moisha-heart-affair-nefele/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIG: všechny prací gely co znám, jsou na vlnu i hedvábí zároveň. tak bych se toho nebála. jsou to prostě nějaké šetrné gely bez rozjasňovačů co perou i při nízké teplotě.
    SIG
    SIG --- ---
    Kdyz uz pereme a zehlime. Ted mam satek 20vlna 20buret a mam tu kousek ecoveru na vlnu... Az na to dojde muzu prat v tom nebo je treba na to hedvabi jeste neco specielnejsiho??
    SIG
    SIG --- ---
    GLOBALISTA: me bylo kdysi receno ze konopi je dobry cas od casu prejet aby se nelamaly vlakna. Vzdycky po odvazani jsem poctive vyhladila a jednou za vyzehlila. A po prani samozřejmě
    A i obcas preskladat kdyz treba dlouho lezi ve skříni
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    BODY_SUIT: Mně teď jedna paní, která dělala kurzy vázání, prozradila, že s konopím to, narozdíl od lnu, jde i bez žehlení. Že působí zmačkaně, ale když navážeš, tak se to uhladí...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SOLEI: Je asi třeba sledovat, jak se ten konkrétní šátek chová, je fakt, že měkčit jde i jinak než žehlením, ale sklady se asi jinak než žehlením nepořeší (na druhou stranu, jak píšu, ten šátek nemusí být k těm skladům tak moc náchylnej, jak se o lnu obecně tvrdí)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SOLEI: Jojo, len se doporučuje naopak žehlit klidně i jindy než po praní, aby nevznikaly na šátku sklady. Ale třeba můj lněnej na ty sklady moc náchylnej není.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLAIR: Hodně se to teď změnilo od doby, co malou přikrmuju a už neublinkává. Ze začátku, když ublinkávala po každym kojení třeba natřikrát, jsem prala každý šátek (střídala jsem dva až tři) klidně i dvakrát do týdne. Teď už neperu skoro vůbec. Hodně se doporučuje pouze zpocený šátek nechat vyvětrat, některým materiálům to celkem stačí. Ale já jsem časem dospěla k tomu, že je pro mě pohodlnější nosit v šátcích, kterým časté praní tolik nevadí, respektive nemění jejich vlastnosti (když jsem třeba vyprala bavlněnej šátek, byl po vyprání tvrdej, ale po jedinym nošení zase změkl; lněnej šátek jsem musela znovu "měkčit" několik nošení; a na šátku s repreve praní vůbec nejde poznat, kromě toho, že pak voní :))
    KAI
    KAI --- ---
    SOLEI: len se praveze zehli, ne? tim i hezky mekne. ja mam Moishu se lnem, Florentine Dark Lady a ta se nijak zvlast nemacka a celkove je naprosto bozska, nozna, krasna, tenka, lehka, ale pritom drzi. miluju ji!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam