• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KLAIR: §6 zákona o provozu na silničních komunikacích:

    (4) Ustanovení odstavce 1 písm. c) [povinnost používat autosedačku] neplatí pro přepravu dětí v obci ve vozidle taxislužby při provozování taxislužby; dítě uvedené v písmenu c) nesmí být přepravováno na sedadle vedle řidiče a musí být připoutáno bezpečnostním pásem. Je-li však při přepravě dítěte dětská autosedačka použita, musí být splněna podmínka uvedená v odstavci 1 písm. c) bodě 2.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: informace bez zaruky. Rikala nam to taxikarka, co nas vezla z letiste. Mela by byt vyjimka. Rikala, ze ale vetsinou rodice sedacky objednavaji.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VERCA_ZABA: Ja v lese s ditetem uklouzla nekolikrat a vzdycky predevsim na kolena a ruce, na dite nikdy. Ale ty ruce bych tam strcila i bez ditete, ze jo, to je beznej reflex.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: v taxiku taky nemusím mít dítě v sedačce?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Nečetla jsem celou diskuzi: jen dodam, ze v taxikach a v mhd neexistuje povinnost mit dite v sedacce. A tam uz fakt nevidim rozdil z hlediska rizika: jestli sedi rocni dite nekde na sedacce, mame na kline nebo je dite v satku. Naopak ten satek je mozna pocitove lepsi, ze dite kdyztak leti s mamou a o tycky se zarazi matka...
    Jedine priksirovanej kocarek je mozna jinde, ale stejne vetsinou deti sedi v kocarku navolno...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    mhd díkybohu s dítětem téměř nejezdím, takže nevím co bych dělala, ale nejspíš bych kvůli jeho klidu stejně musela stát nebo se pohybovat.
    co jsem viděla ta videa nehody busu, když prostě bus prudce zabrzdí (protože ho někdo sejmul zezadu nebo on narazí vepředu), tak tam to hlavně nahrávalo tomu, aby se využívala taková ta opírací plocha co tam je pro maminky s kočárkem, takže asi kdybych jela busem, pokusím se stoupnout si tam.
    s dítětem na břiše jsem taky upadla, cca dvakrát, snažím se být extrémně opatrná (a napříkald v našem městě se při cestě do "centra" chodí pěšky přes široké kolejiště, kde téměř nic nejezdí, ale je tam asi šest kolejí za sebou, tak chodím fakt opatrně), jenže jsem nešika a kondice taky žádná špica, takže zrovna za poslední týden jsem si včera trochu zvrkla kotník, na šetrech mezi těma kolejema, a před pár dny jsem byla s 10kilovým dítětem na břiše na procházce s koněm asi na hodinu a půl, což bylo v pohodě i když kobyla byla dost veselá, ale jak je to všude podmáčený, na jednom místě mi to z kopce ujelo a omáchala jsem si koleno v bahně, naštěstí ty ruce to vždycky nějak chytí, jak prostě jdu opatrněji než kdybych šla sama.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VERCA_ZABA: mne prijde, ze pravda je na obou stranach. aneb rozhodne do toho nikomu nic neni (by me zajimalo, kolik takovych radilku by bylo podobne entuziastickych a aktivnich v momente, kdyz bych potrebovala napr. pomoct s kocarem), ale na druhou stranu jezdit v MHD s ditetem v satku (nositku) bezpecny neni a byt nemuze za zadnych okolnosti. pro dite to bude nejbezpecnejsi asi v kocare s ksirama, i kdyz v pripade nehody to ma taky svoje limity.
    ale nekdy se proste neda nic delat, taky obcas jezdim (byt teda zcela minimalne, za celych 21m asi 3x). blby je, ze na velkej pruser staci obycejna mestska nehoda za bezne rychlosti do 50km/h.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Já jsem taky spadla na kolena a ruce, ale nic se nestalo. Na rovince, sucho, prostě jsem zakopla o vlastní nohu. Ale stejně tak mi ujel kočárek z kopce a převrátil se. Naštěstí jsem v tu chvíli měla dítě na ruce, jinak by to asi nebylo úplně veselý.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jako nic jim do toho není, ale zase na druhou stranu... ja jsem s ditetem v šátku v zimě v lese spadla. a teda at mi nikdo nerika nic o nejakym sestym smyslu. normálně jsem se natahla a kdyby me neudrzely ruce a ujely mi, tak plnou vahou dítě zalehnu. takhle jsme skoncili jen 20 cisel nad zemí a ja s rozbitým kolenem a odrenyma rukama
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SUFFOCATE: radilkove, to miluju:) jestli myslis bus, kde je to s pripadnou nehodou nejspis horsi nez v tramvaji, tak mam pocit, ze tam se tomu moc predchazet neda. bokem ke smeru jizdy mne prijde dobrej napad. pokud ma ale clovek nekam letet, tak se to asi tezko da predvidat, precejen to nejspis byvaji momenty prekvapeni...ja to moc neresim, sedim, stojim, pokud mozno sleduju situaci z okna (stejne se vsadim, ze kdyby na neco doslo, tak nestihnu nic udelat...) a modlim se, abych nemela smolu. kdysi jsem videla par zpomalenych zaberu z kamery v autobuse, jak to vypada, kdyz dojde k nehode (po internetu koluji ruzny gify), a je to dost morda. pokud bych se chtela podobnymu nebezpeci vyhnout, nemohla bych vubec do MHD.
    jinak to jsou dobry vyhlidky, tento tyden potrebuju dovezt kolo do servisu do centra a casove to muzu udelat jen tak, ze decko bude v Tule a ja to kolo potlacim (plus MHD samozrejme). prave me to taky napadlo - ze pokud narazim na nejakyho uvedomelyho spolucestujiciho, tak mozna dostanu radu:D nejenze v MHD, ale ona s tim ke vsemu jezdi na kole!
    KAI
    KAI --- ---
    SUFFOCATE: já se nejlíp cítila sedící v proti směru jízdy. Ale já z toho nebleju :D
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    KLAIR: ja se nerada poustim s kymkoli do konfliktu, je mi jasne, ze to mysli dobre. A uz vubec se nehadam s ditetem na brise, je mi to velmi neprijemne. Rekla jsem svuj nazor a dal to neresila, i kdyz to bylo dost neprijemne.. me jde spis o vas pohled na tu bezpecnost?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SUFFOCATE: zeptej se, jestli taky nosí. pokud ne, tak o tom nic neví a víš to líp. pokud jo, můžeš začít diskuzi. a nebo obyčejné "máte děti? skvěle, takže svoje jste už vychovala, teď já vychovám svoje".

    zatím si nikdo nikdy nedovolil poučovat mne. jen jsou lidi milí a pro jistotu nabízejí místa, ale když jen podekuju, je to ok
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    KLAIR: diky. Ja radsi stojim. Bokem ke smeru jizdy. Mela jsem nedavno nepekny konflikt s lidma v buse, ze kdyz stojim, muzu spadnout a zabiju svoje dite. Ehm, velmi neprijemna situace. Co si o tom myslite? Dle meho nazoru, pokud budeme bourat, je to blby tak ci tak. Ve stoje lepe vidim dopravni situaci, vyvazuji, muzu dite houpat a to lepe vidi - je spokojene. V sede popredu zadna vyhra, kdybychom prudce brzdili. Zady ke smeru jizdy bych dite brzy pozvracela..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SUFFOCATE: stojím. Když sedím, mládě se může vzteknout.... takže buď stojím a nebo chodím tramvají tam a zpátky
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Dotaz holky.. jak jezdite MHD s ditetem v satku? Sedite (kde?), stojite?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BLANITCHKA: TO JE KRÁSNÝ... moc vám to sluší!
    SIG
    SIG --- ---
    SOLEI: to jsou docela silny slova ne?
    Souhlasim s holkama vhodnej satek pripadne twist navic.
    A tahle pani se mi znelibila ve chvili "paralyzujeme hlavu plinou jako na ND"
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: Ajo, vždyť já taky! :-D
    KAI
    KAI --- ---
    ja delala tzv. double twist, konce satku jsme pod zadkem ditete dvakrt zatocila a pak jsem je vedla POD jeho tlapickama okolo meho bricha dozadu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam