• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    TABO
    TABO --- ---
    PROMETHEA: Necham te vyzkouset Syringu a nebudes chtit jinak :D
    TABO
    TABO --- ---
    PROMETHEA: Zasla bych primo do atelieru Vatanai :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: Dite v satku na letny.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Je v praze nejaka prodejna, kde by se dalo vyzkouset vic dobrych satku?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: krasne barvicky.....skoda ze ty tekhni jsou nad me limity financi...
    jinak k satku, je uzasnej..! zkousela jsem ho kdysi na srazu... Takovej bych brala, nosnej, zadna prace s nim neni, zadna deka, pekne se vaze..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: no jo, sorry.... (však jsme oba velcí!!)

    fotila jsem na mobil a rovnou vkládala :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KLAIR: je to děsná plachta, takže musím scrollovat, ale vypadáte oba spokojeně :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KLAIR: tak tohle je výsledek toho kurzu ?minulý? týden. Mládě tam bylo fakt protivné, ne a ne se nechat navázat, takže jsem ho vlastně měla uvázaného jen jednou, blbě, a řval. Teď jsem to zkusila doma. Muž říkal, že mi pomáhat nebude, ale pak jsem mládě nahodila na záda, tak si to rozmyslel :) Chlapeček v tom vydržel asi...dvacet minut? a já za tu dobu vyprala kus prádla. Pak jsem ho vyndala a asi dobrý.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Posilam dal Vatanai Orkney. Kdybyste nektera vahala, tak si ho muzete nejdriv pujcit na vyzkouseni :-)
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Vatanai Orkney / Praha Západ/Praha / 1400 CZK ]
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Nikdy bych nevěřila, zľe z toho budu mít takovou radost- přišel nám šátek s jelenama a je boží.

    Miminko vypadá, že si na nošení vybuduje závislost- pozor na chybu!.

    Když není v šátku nebo v houpacím hojdavaku, tak u někoho v náručí. Na rovným (hnízdo v posteli) spí jenom v noci, ale zato 7hodin v kuse.

    Tal doufám, že to není moc nošení, ale věřím, že z toho vyroste až se nabaží

    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SUFFOCATE: tak jasne, ze vetsina rodicu pri planovane jizde taxikem sedacku objedna....ale jak pise trissie: jsou momenty, kdy to nejde, a zakon to nekriminalizuje..that‘s it
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Ja uznavam,ze se to muze hodit. Presto mi to prijde nebezpecne a prekvapuje mne, ze je to povoleno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Já jsem třeba zas jednou dojela vlakem do takové Prdele nad Černými lesy a zjistila, že jsem se blbě koukala na jízdní řád a ten autobus, co jsem s ním měla jet dál, pojede nejdřív zítra. Možnosti byly Taxislužba Prdel s.r.o., která fakt dětskou sedačkou nedisponuje, nebo 10 km pěšky se čtyřletým dítětem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUFFOCATE: no, a to je právě ten důvod výjimky - že ve městě se občas stane, že odněkud potřebuješ dítě odvézt taxíkem, ač to původně nebylo v plánu, a potřebuješ to zajistit hned (takže není možné čekat, než dispečink taxislužby sežene nějakého řidiče se sedačkou příslušné kategorie.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Teda s tim taxikem mi to prijde divny. Nejela bych bez sedacky. Teda jednou jsme jeli, ale to byla vyjimecna situace (pad na hlavu, dcera usinala, musela jsem budit).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KLAIR: §6 zákona o provozu na silničních komunikacích:

    (4) Ustanovení odstavce 1 písm. c) [povinnost používat autosedačku] neplatí pro přepravu dětí v obci ve vozidle taxislužby při provozování taxislužby; dítě uvedené v písmenu c) nesmí být přepravováno na sedadle vedle řidiče a musí být připoutáno bezpečnostním pásem. Je-li však při přepravě dítěte dětská autosedačka použita, musí být splněna podmínka uvedená v odstavci 1 písm. c) bodě 2.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: informace bez zaruky. Rikala nam to taxikarka, co nas vezla z letiste. Mela by byt vyjimka. Rikala, ze ale vetsinou rodice sedacky objednavaji.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VERCA_ZABA: Ja v lese s ditetem uklouzla nekolikrat a vzdycky predevsim na kolena a ruce, na dite nikdy. Ale ty ruce bych tam strcila i bez ditete, ze jo, to je beznej reflex.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: v taxiku taky nemusím mít dítě v sedačce?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Nečetla jsem celou diskuzi: jen dodam, ze v taxikach a v mhd neexistuje povinnost mit dite v sedacce. A tam uz fakt nevidim rozdil z hlediska rizika: jestli sedi rocni dite nekde na sedacce, mame na kline nebo je dite v satku. Naopak ten satek je mozna pocitove lepsi, ze dite kdyztak leti s mamou a o tycky se zarazi matka...
    Jedine priksirovanej kocarek je mozna jinde, ale stejne vetsinou deti sedi v kocarku navolno...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    mhd díkybohu s dítětem téměř nejezdím, takže nevím co bych dělala, ale nejspíš bych kvůli jeho klidu stejně musela stát nebo se pohybovat.
    co jsem viděla ta videa nehody busu, když prostě bus prudce zabrzdí (protože ho někdo sejmul zezadu nebo on narazí vepředu), tak tam to hlavně nahrávalo tomu, aby se využívala taková ta opírací plocha co tam je pro maminky s kočárkem, takže asi kdybych jela busem, pokusím se stoupnout si tam.
    s dítětem na břiše jsem taky upadla, cca dvakrát, snažím se být extrémně opatrná (a napříkald v našem městě se při cestě do "centra" chodí pěšky přes široké kolejiště, kde téměř nic nejezdí, ale je tam asi šest kolejí za sebou, tak chodím fakt opatrně), jenže jsem nešika a kondice taky žádná špica, takže zrovna za poslední týden jsem si včera trochu zvrkla kotník, na šetrech mezi těma kolejema, a před pár dny jsem byla s 10kilovým dítětem na břiše na procházce s koněm asi na hodinu a půl, což bylo v pohodě i když kobyla byla dost veselá, ale jak je to všude podmáčený, na jednom místě mi to z kopce ujelo a omáchala jsem si koleno v bahně, naštěstí ty ruce to vždycky nějak chytí, jak prostě jdu opatrněji než kdybych šla sama.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    VERCA_ZABA: mne prijde, ze pravda je na obou stranach. aneb rozhodne do toho nikomu nic neni (by me zajimalo, kolik takovych radilku by bylo podobne entuziastickych a aktivnich v momente, kdyz bych potrebovala napr. pomoct s kocarem), ale na druhou stranu jezdit v MHD s ditetem v satku (nositku) bezpecny neni a byt nemuze za zadnych okolnosti. pro dite to bude nejbezpecnejsi asi v kocare s ksirama, i kdyz v pripade nehody to ma taky svoje limity.
    ale nekdy se proste neda nic delat, taky obcas jezdim (byt teda zcela minimalne, za celych 21m asi 3x). blby je, ze na velkej pruser staci obycejna mestska nehoda za bezne rychlosti do 50km/h.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam