LAUDAM: já mám zkušenosti v létě jen s bambusem v podstatě, protože jsem loni měla na léto Kokadi s bambusem, tlustej šátek a přitom jsem neměla dojem že bych se v tom potila víc než v něčem jiném, ale ono se to děsně blbě srovnává a člověk se potí ve všem, já spíš hodnotim to jak ten šátek rychle schne, jak je pevný i za mokra, jak zasmrádne... čímž jsem došla k tomu že všechno je lepší než čistá bavlna.
dneska bylo asi 19 stupňů, měla jsem na sobě hodinu a půl celkem tenký šátek s vysokým podílem hedvábí a přišla jsem domů durch mokrá tam kde mě obepínal, ale to je prostě normální, vtip je v tom že ten šátek pak dobře uschne a nesmrdí a nemusí se hned vyprat, což je u bavlny o to větší opruz, že některý vypraný bavlněný šátky ztvrdnou. je dobrý mít bambusový oblečení, který víc saje, ale zatím se z bambusu vyrábí nicmoc hadry, jednobarevný trika a bodýčka a často takový křiklavý barvy, mám jedno zářivě růžový a neni to při mojí postavě úplně ideál :D nicméně dnes jsem měla bavlnu já i dítě, on měl bodýčko, fusekle, tenký tepláčky a jarní kuklu (vnějšek bavlna, vnitřek tenké jemné merino).