• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KAI: je to ot, ale mam tu ikonku od roku 2001 a je mi lito si ji zmenit, jsem na ni zvykla. vim, ze je na ni nasranej chlap, ale tehdy jsem tady potrebovala bejt pred spoluzakama inkognito, proto i muzskej nick. :) a dekuju
    AOTEAROA: dik, nafotim lip a pak se rada dozvim, co udelat lip nbo jinak.
    KAI
    KAI --- ---
    POZITRON: je, ja te asi poprve vidim na fotce :) vypadas dobre! slusi vam to :) vypadas pratelsteji jak na ikonce! :D :D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: z té fotky není vidět nicmoc víc, než že ti to sluší :-) cjcjce to dát ruce pryč a fotku spíš ze strany a zepředu, bez těch rukou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: a uvitam jakoukoli radu, co je spatne
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: U Manducy to chce hodně si pohrát s nastavením všech pásků, rozdíl mezi super pohodlným nošením a bolestí zad je nepatrný. Mně hodně vyhovuje po nasazení dítěte a dotažení ještě trošku přitáhnout ty přední pásky na ramenou, co vypadají, že tam skoro k ničemu nejsou. Dítě se víc přibalí k mému tělu a těžiště se sjendotí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    teprv se s nositkem ucime, driv jsme meli od rehabilitacni zakaz :)

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Za měsíc začíná festival těhotenství, porodu, rodičovství.
    Bez dobrovolnic a dobrovolníků by nemohl fungovat...
    S kterou z vás se potkám?

    Dobrovolnictví | Světový týden respektu k porodu 2018Světový týden respektu k porodu 2018
    Dobrovolnictví | Světový týden respektu k porodu 2018Světový týden respektu k porodu 2018
    http://respektkporodu.cz/dobrovolnictvi/

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    v Praze se dají vyzkoušet nějaká nosítka:
    ZkusNosítko.cz - půjčovna a e-shop s nosítky
    https://www.zkusnositko.cz/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Evropský týden nošení dětí Praha
    https://www.facebook.com/ETNDPraha

    Nosící miniveletrh Praha 2018
    https://www.facebook.com/events/907571119431254/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kdybyste některá storcha výhledově do dvou měsíců chtěla prodávat, klidně napište, nespecham na něj, ale teď se poustim na bazarovy lov.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    AOTEAROA: me bolely zada z noseni na brichu prave :( ze storcha nikdy nic nebolelo a jinak cvicim 5x tydne, takze kondicku mam hodne dobrou..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    nestalo se vám taky, že mládě přitisklo čenich na hrudní kost tak, že nemohlo dýchat? můj exemplář to teď dělá. dusí se, ale tu hlavu nezvedne!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: Jak moc jsi doteď nosila má zádech? Buď máš špatně nastaveno, anebo prostě ještě nejsi na to dost zvyklá, jsou to jiné svaly než nošení na břiše. Já taky po nošení na zádech poznám že jsem stála a chodila nějak jinak.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Dotaz dneska jsem vytahla Manducu na dopoledni behani a zarizovani. Boli me zada tzn., ze ji mam spatne nastavenou?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Tak jsem sobě pořídila na nové dítě nové šátky :-)
    Červený moisha se moc dobře váže na opravdu malého člověka a je velmi příjemný.
    Moisha Dandelions Red - iSatky.cz
    https://www.isatky.cz/cs/classic/4179-moisha-dandelions-red-.html

    Je tu někdo z Prahy s praxí vázání na záda z okolí vltavské?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LENZIE: s tim docela souhlasim, natalka jeste nema 8 a myslim, ze docela pohoda, ale presto se mi zda Manduca ted uz lepsi..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Jenom doplním k tomu Storchovi - píšou do 15 kg, ale mně i manželovi přestalo nošení v něm vyhovovat už v době, kdy T. vážil +/- 8 kg. Jinak jsme s ním byli nadmíru spokojení :)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PETUL_KA: Nápodobne a dospela som k tomu, že okrem úzkych ramenných popruhov je to tiež pomerne úzkym a makkým bederákom, ktorý sa nedá poriadne dotiahnuť, keď je dítko vačšie a človek mu rozšíri časť nosítka medzi nožičkami (mám konf. veľkosť 38, takže žiadny extrém) - takmer celá váha je tak na ramenách. Ale cca. do 4 mesiacov, keď sa bederák vďaka zúženiu medzi nožkami dal viac dotiahnuť, bolo nosítko fajn.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: me storch neskutecne pomohl v zacatcich.. ted jsem si v 10ti mesicich pujcila Manducu. Nicmene na storcha pro novorozence nedam dopustit..
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ja mam teda ze storcha rozporuplny pocity, ale nenasla jsem na nej jedinou stiznost, tak asi delam neco spatne. nastaveni "kapsy" je ok, satkovina pekne dite obepne. ale kdyz si ho zapnu pod prsa, abych mela dite vysoko jako v satku, boli me cca po hodine kolem lopatek. v satku se mi to deje, kdyz neroztahnu pruhy na zadech, takze predpokladam, ze problem je v uzkych ramennich popruzich, problem by asi vyresil satkovej mei tai, ale ten uz se mi porizovat nechce. kdyz si ve storchovi popustim dite na kojeni niz, ze mam bederak v pase, je to vsechno ok, ale zase mi vadi, ze mi tam to dite trochu planda, chybi tam to upevneni ze strany jako je v satku nebo s prezkovym nositkem. v tydnu vyzkousim monilu uni, pripadne jeste pokukuju po lennyup, jestli pujdou na dvoumesicni dite a nahradila bych mozna stare dobre kibi. nositko potrebuju, ne pokazdy mam trpelivost vazat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam