• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kdybyste některá storcha výhledově do dvou měsíců chtěla prodávat, klidně napište, nespecham na něj, ale teď se poustim na bazarovy lov.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    AOTEAROA: me bolely zada z noseni na brichu prave :( ze storcha nikdy nic nebolelo a jinak cvicim 5x tydne, takze kondicku mam hodne dobrou..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    nestalo se vám taky, že mládě přitisklo čenich na hrudní kost tak, že nemohlo dýchat? můj exemplář to teď dělá. dusí se, ale tu hlavu nezvedne!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: Jak moc jsi doteď nosila má zádech? Buď máš špatně nastaveno, anebo prostě ještě nejsi na to dost zvyklá, jsou to jiné svaly než nošení na břiše. Já taky po nošení na zádech poznám že jsem stála a chodila nějak jinak.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Dotaz dneska jsem vytahla Manducu na dopoledni behani a zarizovani. Boli me zada tzn., ze ji mam spatne nastavenou?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Tak jsem sobě pořídila na nové dítě nové šátky :-)
    Červený moisha se moc dobře váže na opravdu malého člověka a je velmi příjemný.
    Moisha Dandelions Red - iSatky.cz
    https://www.isatky.cz/cs/classic/4179-moisha-dandelions-red-.html

    Je tu někdo z Prahy s praxí vázání na záda z okolí vltavské?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LENZIE: s tim docela souhlasim, natalka jeste nema 8 a myslim, ze docela pohoda, ale presto se mi zda Manduca ted uz lepsi..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Jenom doplním k tomu Storchovi - píšou do 15 kg, ale mně i manželovi přestalo nošení v něm vyhovovat už v době, kdy T. vážil +/- 8 kg. Jinak jsme s ním byli nadmíru spokojení :)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    PETUL_KA: Nápodobne a dospela som k tomu, že okrem úzkych ramenných popruhov je to tiež pomerne úzkym a makkým bederákom, ktorý sa nedá poriadne dotiahnuť, keď je dítko vačšie a človek mu rozšíri časť nosítka medzi nožičkami (mám konf. veľkosť 38, takže žiadny extrém) - takmer celá váha je tak na ramenách. Ale cca. do 4 mesiacov, keď sa bederák vďaka zúženiu medzi nožkami dal viac dotiahnuť, bolo nosítko fajn.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: me storch neskutecne pomohl v zacatcich.. ted jsem si v 10ti mesicich pujcila Manducu. Nicmene na storcha pro novorozence nedam dopustit..
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    ja mam teda ze storcha rozporuplny pocity, ale nenasla jsem na nej jedinou stiznost, tak asi delam neco spatne. nastaveni "kapsy" je ok, satkovina pekne dite obepne. ale kdyz si ho zapnu pod prsa, abych mela dite vysoko jako v satku, boli me cca po hodine kolem lopatek. v satku se mi to deje, kdyz neroztahnu pruhy na zadech, takze predpokladam, ze problem je v uzkych ramennich popruzich, problem by asi vyresil satkovej mei tai, ale ten uz se mi porizovat nechce. kdyz si ve storchovi popustim dite na kojeni niz, ze mam bederak v pase, je to vsechno ok, ale zase mi vadi, ze mi tam to dite trochu planda, chybi tam to upevneni ze strany jako je v satku nebo s prezkovym nositkem. v tydnu vyzkousim monilu uni, pripadne jeste pokukuju po lennyup, jestli pujdou na dvoumesicni dite a nahradila bych mozna stare dobre kibi. nositko potrebuju, ne pokazdy mam trpelivost vazat.
    KAI
    KAI --- ---
    GUDRUN: je to prostě takový hybrid. Je to hlavně nosítko, ale ramenní popruhy nejsou na přesku, ale vázací pruh látky.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: na tech fotkach co jsi poslala odkaz neni videt, ze se to vaze-na rozhodujici fotce tam ma pani ruce :) stoji to v textu: vaze se jako nositka typu mei tai
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    já vazala v jeho dvou týdnech. plyšák mne na to rozhodně nepřipravil. plyšák třeba nemele hlavou.... dlouho mi muž pomáhal a držel mu hlavičku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: https://www.satkomanie.cz/cs/nositka/1720-storchenwiege-nositko-graphit.html myslíme něco takoveho? asi me zmatly ty vypracované popruhy, v životě jsem mela v ruce jen manduku a myslela jsem, ze když to ma popruhy, tak se to neváže :-)) no mimon, asi, já vim.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    já vazala v jeho dvou týdnech. plyšák mne na to rozhodně nepřipravil. plyšák třeba nemele hlavou.... dlouho mi muž pomáhal a držel mu hlavičku.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: predek nasadis jako nositko
    -pas kolem pasu
    -dite „posadit“ dovnitr
    -ramenni popruhy uvazat jako bys vazala satek: prekrizit pres zada, a vepredu uzel

    Libilo se mi, ze se da nositko upravit na jakoukoliv velikost ditete, material je prijemnej...

    Kdyz jsem googlila, co jsem to vlastne dostala k zapujceni, nasla jsem nejakou stranku, kde je mozbe nositko objednat a vyzkouset bez koupe
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: rozpočet je na jeden šátek a jedno nositko. Jinak se chci naučit vázat, az bude termín blíž, ted bych asi stihla zapomenout.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    CAMELLA: Taky jsem jednou navázala plyšáka a pak už mimino po návratu z porodnice. Ale bylo to už mé třetí dítě, člověk už tolik věcí neřeší ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Já vázala jednou plyšáka těhotná dle rad u kamarádky, a pak jsem jela furt dokola videa a všechno jsem se naučila sama. Stačilo být naprosto přesvědčená o tom, že prostě nosit budu a basta :-) aspoň teď vím, že trvá pár týdnů, než se to člověku dostane do ruky, a že je dobré sledovat hodně různých videí a návodů. I chlap už váže i poslepu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam