LUCIMO: Nevím, zda to platí i pro taková ta hybridní nebo šátková nosítka, ale v klasickejch přezkovejch nosítkách (zkoušela jsem manduku, kokon a u kamarádky jednou tuším kibi) mi šly dát dcery na záda vždycky až cca v roce. Jednak většinou nejsou tahle nosítka natolik variabilní, aby šly dokonale poštelovat tak, abys měla i úplný (třeba pětiměsíční) mrně dostatečně vysoko (paní, co mě učila nošení na zádech, mi říkala, že dítě by mělo mít v ideálním případě možnost si hlavu opřít vlastně o takovou tu tvoji prohlubeň na krku); a druhak se mi zdálo, jak tu zaznělo, že když už se ti podaří dát dítě dost nahoru, je celkem náročný to pak všude poutahovat tak, aby bylo dítě dokonale obepnutý. No, v tomhle ať žije šátek. Ta modernější šátková nosítka v tomhle ale podle mě mohou mít potenciál být praktičtější.
Akorát jsem teda lemra hrozná, už tak čtvrt roku se chci naučit double hammock, ale pořád jsem na to líná a chodím jen s batohem. Je to teda zatím pořád relativně pohodlný, ale zajímalo by mě prostě, jaký jsou na pocit další úvazy.