• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    AOTEAROA: nad tím jsem taky už přemýšlela, že nějaký tlustší šatky se u ní moc neviděj..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a jak na to video koukám, tak si Janisko rozhodně nemysli, že DH je složitější... :D navíc ve vedrech tři vrstvy přes dítě moc nechci teda... leda mít nějaký strašně tenký a prodyšný šátek, ale to zas nemám s 11kilovým děckem. je fakt že mi přijde že Duhovka používá jen tenké šátky, se kterými se celkově mnohem snadněji pracuje.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SOLEI
    JANISKA:

    rovnou přidávám link na Duhovku :)

    Norwegian Wiggleproof Backcarry
    https://www.youtube.com/watch?v=Yv9MYHHVZYU
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: na pocit je DH asi tak 30x pohodlnější :D ale na první pokus možná i 30x těžší. podle Duhovky to ale jde dobře.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LUCIMO: Nevím, zda to platí i pro taková ta hybridní nebo šátková nosítka, ale v klasickejch přezkovejch nosítkách (zkoušela jsem manduku, kokon a u kamarádky jednou tuším kibi) mi šly dát dcery na záda vždycky až cca v roce. Jednak většinou nejsou tahle nosítka natolik variabilní, aby šly dokonale poštelovat tak, abys měla i úplný (třeba pětiměsíční) mrně dostatečně vysoko (paní, co mě učila nošení na zádech, mi říkala, že dítě by mělo mít v ideálním případě možnost si hlavu opřít vlastně o takovou tu tvoji prohlubeň na krku); a druhak se mi zdálo, jak tu zaznělo, že když už se ti podaří dát dítě dost nahoru, je celkem náročný to pak všude poutahovat tak, aby bylo dítě dokonale obepnutý. No, v tomhle ať žije šátek. Ta modernější šátková nosítka v tomhle ale podle mě mohou mít potenciál být praktičtější.

    Akorát jsem teda lemra hrozná, už tak čtvrt roku se chci naučit double hammock, ale pořád jsem na to líná a chodím jen s batohem. Je to teda zatím pořád relativně pohodlný, ale zajímalo by mě prostě, jaký jsou na pocit další úvazy.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BODY_SUIT: co jsem četla na ND na fb včera/před par dny, tak se to moc nedoporučuje plošně, ze proste obecně nosítka na nesedici nejsou Ok. Ale já prd vím, jen se to tam proste v nedávných dnech řešilo.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    AOTEAROA:
    LUCIMO: jj taky jsem to četla, ale neplatí to snad pro všechny nosítka (?) možná někdo ví víc.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: hlavně jsem zapomněla napsat, že mi dítě vždycky absolutně nespolupracovalo a tak to prostě nešlo :D ruce mi dycky dá na hlavu, a k tomu měl natažené nohy a naklonil se na stranu nebo si mi na těch zádech prostě sednul :D hrůza! teď už si toho asi víc váží nebo co :D
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    AOTEAROA: Ok, Dik, stejne si asi nejsem zatim ja moc jista. Vystacim s lenny a prehazovanim zapínání. Mimochodem to prekrizeni popruhu na zádech, které se zapíná vepredu na bederaku je uzasna záležitost. Jednoduché dotahovani.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIMO: v nosítku by mělo dítě jít na záda až když sedí, páč tam drží trochu jinak a není tak dokonale obepnuté, jsem slyšela.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    BODY_SUIT:

    BODY_SUIT: Diky. Takze je to spis o odvaze matky. A v nosítkach plati to same? Mam lennyup
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIMO: děti musí samy sedět, aby směly být nošeny s rukama venku. na záda je můžeš dát tehdy, když to dokážeš a líbí se jim tam. což třeba zpočátku když často kojíš nemá moc smysl.
    já mám 180 cm a jsem prostorově výrazná a měla jsem dlouho problém ho tam navázat - sice jsem ho pěkně hodila dozadu, ale už nešlo dát mu nožky správně a nevydržela jsem se do toho zamotat. přijde mi, že to jde líp štíhlým a menším ženám :)
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BODY_SUIT: teď jsem to dohledala, náš uplně první úvaz na záda byl přesně ve věku tři měsíce a dva dny.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    LUCIMO: ne, můžeš i úplnýho novorozence, ale chce to určitý skill už. Pro začátečníka dobrý, aby aspoň drželo hlavu. Ale jde to i bez toho. Já nahazovala na záda do batohu snad 3měsíčního? uz se nepamatuju.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    AOTEAROA: na zádech se muze az kdyz dite samo sedi?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: Já bych od nich chtěla naprosto všechno :-D máme kalhoty, čepici, kukly...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: aaa výbavička od Dupeto - ta kšiltovka je super, máme se sýkorkama .))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    dekka isla s bambusem - dneska jsem si ponosila 3 hodinky, pevážně na zádech, a ani jsem nemrkla :) nošenec 11 kg.

    KLAIR
    KLAIR --- ---
    hele, já teď nebudu moct. zkusím nabídnout sraz v červenci, ale teď mi to nevyjde. .. ale invenci se meze nekladou :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam