• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    CAMELLA: nejde spis o merino?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    a ja si zas rikam proc ne?
    kdyz to nekomu dela radost, tak at si kupuje co se mu libi...
    s prvni sem ujizdela na ruznych pujcovani satku a bylo to skvele a s laskou na to vzpominam jak jsme si satky uzivaly. Potkala jsem diky tomu i svoje minimalne ted uz 3 kamosky...Tak bych to zas tak nezatracovala...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: ale jinak jsem si taky koupila 3 šátky a to malá má 3 dny...a teda je na nich poznat, ze moisha s hedvabim, merinem, lnem a egyptskou bavlnou je úplně něco jiného, než moje 100% bavlna yaro a to yaro je zas úplně jiné než 100% bavlna little frog
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: zas rovný pruh látky to fakt není, má to spesl vazbu, kterou bezna metraz nemá (plus ty materiály, to zas souhlas, ze když budeš chtit koupit kvalitní hedvábí, tak taky nebude stát to samé co kanafas)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: mne se neptej, já slyším na hedvábí :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TAPINA: zbytečná otázka, máš to ve všech oborech.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: prosimte co je “eticky ziskavana alpaka”?:-DDD
    (Já jen, ze zrovna chov lam je můj obor, takže vím, jak se alpaky chovají a tuším, ze je to jen krasne slovíčko, na které středoevropské ženy rády slyší :)))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: ja to beru jako frusacky. :) 5 sacku na ovoce/pecivo za 500. proste jen tezko pochopitelny silenstvi okolo produktu, kterej zdaleka nema cenu, za kterou se prodava a presto jde na dracku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já teda upřímně současné ceny šátků a to, co se kolem nich děje za šílenství, nechápu vůbec. Když jsem se u prvního dítěte rozhlížela, co existuje, tak pokud si dobře pamatuju, šátky stály kolem tisícovky, protože vždyť je to nakonec rovný pruh látky a nosítka byla dražší, protože je to z látky ušitý výrobek, který má nějaké spony, pásky, musí splňovat nějaké normy. Teď jsem podruhé měla nápad, že bych k novorozenci přikoupila k nosítku šátek a nestačím se divit, co se za tu dobu stalo. Proč stojí použité šátky stejně jako nový kočárek? A proč jich některé matky mají doma deset a předhánějí se, která má vzácnější? Dyť je to pořád ten rovný pruh látky.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: já to beru tak, že to je několik metrů hodně kvalitního materiálu. představím si z toho vždycky nějaké drahé kabáty a uvědomím si, že v některých případech je ta cena asi adekvátní, hlavně v případě že toho nějaký výrobce dělá pár kusů - zjevně nemůže mít zrovna dobrou cenu když toho materiálu koupí jen trochu, dále pak spousta materiálů kromě bavlny je opravdu drahá kvůli původu, někdy jsou ty látky různě certifikované jako třeba eticky získávaná alpaka u Omni a tak podobně, nebo jse jiným způsobem vzácné. k tomu samozřejmě vychytané vazby, barvy, kombinace toho všeho, a pak nakonec na tom skutečně někdo chce i vydělat a je to prestižní značka jako u všeho, třeba u aut nebo u lodiček :)
    když si vezmu že i nějaký Vatanai má šátky za pět tisíc, protože prostě sehnali nějaký luxusní materiál, ale nedaj si na to pálku marži, tak chápu že v cizině chtěj za "luxusní" značky 3x tolik. nevim teda popravdě kolik přesně stojí AP, žádný se mi nikdy nelíbilo a jsem i ráda že jsem to neměla v ruce, kdo to měl v ruce a zkoušel do toho vázat děti, většinou ti potvrdí že to je skutečně luxus, prostě se to váže samo.

    na druhé straně máš třeba dekku, která se snaží dělat pohodlné dostupné šátky za dobrou cenu, ale je to zase vykoupenou tím že jsou tlusté. u toho AP máš třeba nosný šátek jako u dekky, ale je 3x tenčí, snadněji se s ním váže (čím tenčí šátek tím líp to jde od ruky, to neokecáš), dělá menší uzel, a pak jsou taky na dotek prostě ultra luxusní. i u levných značek se stává že vychytají nějaký model a je to pohlazení, ale je to spíš výjimka. pokud toho opravdu hodně osaháš nebo dokonce vyzkoušíš, tak ty rozdíly jsou extrémní.

    tím nijak nechci předražené značky obhajovat. u spousty modelů funguje obyčejný chicken factor, prostě se na to ty ženský slítnou a pak vyšroubujou cenu nahoru, protože to děsně chtěj a je toho jen pár kusů - příkladem jsou třeba červený bavlněný "hory" od Omnifery, šestka se prodávala asi za 5000, a rok po vydání si to mezi sebou ženský přeprodávaly asi za 12 tisíc. dnes o další měsíce později to nikdo nechce ani za méně. šátků je jak nasráno a nejdou prodat už ani za původní cenu, přestože jsou nepoužité.

    kámoška na fotkách co má to Solnce tak vim že ten šátek někde ve světě loni někdo vydražil asi za 1000 eur. ona ho koupila za nějakou normální cenu a přeprodávaj si ho s kamarádkou tam a zpět podle toho jak se jim rodí děti :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: mě taky nebaví zas tak ten vzor solnce, ale ta barevná kombinace je krása. Na druhou stranu, já asi nikdy nepochopím, co na těch solncích a AP atd je, ze jsou TAK strašně drahé.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA:
    POZITRON:
    já tenhle vzor vůbec nemusim. ale musí se nechat, že v reálu když na něj dopadne světlo, je to ultrahustej hadr, přijde mi že to je pekelný žár co z něj svítí. fotilo se to skoro samo ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    POZITRON: tak to ho chce asi vzít do ruky :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemuzu si pomoct, ale vidim zase hadr z etnoshopu. :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: koukala jsem na ty fotky na MN, te šátek je úžasný
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kámoška má šátek, který nemá jen tak někdo, a chtěla v něm se synem mít památku. když jsem viděla, co mi z foťáku vylezlo, musela jsem uznat že se ten šátek jmenuje POWER naprosto právem, málem mi vypálil zrak :)





    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BLANITCHKA: pokud jsi vysoká, jak jsi psala, tak to moc řešit nemusíš, já se svými 158cm a necelými 50kg to řešit musím, hlavně pro nošení na záda, kdy mám díte moc nízko, protože už nejdou stahnout víc popruhy, nebo mi naopak ve pŕedu plandá. Ted mi má přijít andala, která krom toho, že je ve Slim verzi, což znamená kratší bederák a delší regulaci popruhů, tak jsem si ramenní popruhy nechala ještě zkrátit a zúžit a doufám, že zmenšení bude dostatečný. Jinak teda co se tyce nositek obecne, urcite predem vyzkoušej, každýmu sedne něco jinýho a nemá smysl nosit v něčem, co ti není zcela pohodlný, protože trh je tak velkej, že lze, právě jako při výběru krosny, pořídit něco, v čem dítě ani necítíš. To je důlezitý hlavně v případě, kdy nosíš těźší dítě, nebo na delší vzdálenosti.
    IFKA
    IFKA --- ---
    BLANITCHKA: rozdíly tam jsou v konstrukci a možnostech adjustace pro dítě i dospělého, doporučuje se vyzkoušet, co tobě nebo dalšímu člověku, co bude nosítko používat, bude sedět, jak pevný bederák potřebuješ, jestli chceš možnost křížení popruhů do X, jestli chceš free-to-grow, nebo si pak na větší dítě budeš kupovat něco většího. faktorů je hodně. jestli řešíš výšku, nevšimla jsem si, že by dlouhým lidem mělo specificky sednout něco konkrétního. třeba i u naší nepříliš sofistikované tuly by se daly pásy upravit i na basketbalistu :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Díky všem, já žiju v tom, že je to podobný jako vybírání velkého batohu/krosny a tam je to rozdíl, jestli ji bude nosit křehká 159cm žena nebo dvoumetrový chlap. Tak dobrý vědět, že je to adaptibíní.

    Čistě náhodou neplánujete někdo nějaké nosítko poslat dál do oběhu?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GUDRUN: jo je... i tam ukazuje zaklad rs ze si mas dat ty krouky nahoru nad rameno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam