• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    CAMELLA: moc se v tom nevyznám, z recenzí mi tohle a Ergo vycházelo jako dobrý produkt
    KLAIR:
    SUFFOCATE:
    SIMCIIQ: nejsem z Prahy, ale mám to jen 25 minut vlakem. Zatím jsem si s kočárem na cestu vlakem netroufla. V té půjčovně to je asi nejlepší vyzkoušet ty produkty před půjčením i s dítětem,co?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ja si nositko pujcila v dite v satku na letne. Pokud jsi z prahy. Na zaklade toho jsem se rozhodla a nositko koupila.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    MYSKAZBRISKA: take se priklanim k jinemu nositku nez manduca. Ono je to fajn nositko, dokud nevyzkousis jine. A co vim od sebe i okoli, manduca je proste takova tuha a ne uplne pohodlna (pro tebe). Daji se myslim nositka i pujcit nebo presne nejaky sraz a tam vyzkouset. Jinak myslim ze je to dobra investice. A rostouci nositko muzes vyuzit treba na vyletech i pozdeji, kdyz dite povyroste a treba uz i samo chodi.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    případně návštiv nějaký sraz a zkus to...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSKAZBRISKA: babybjorn je neergo visitko, manduca bude stopro pohodlnější, ale určitě mrkni i na ostatní nosítka, dneska už je tolik možnosti, ze mi přijde skoda řešit jen tu manducu.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, uvažuji nad koupí nosítka Manducy pro syna (4 měsíce, 6,5 kg). Syn nesnáší jakékoliv "odložení" (kočár, kolébka, postýlka, hrací dečka) a i se zabavením (houpáním) tam vydrží maximálně půl hodiny a pak řve. Ale miluje nošení na rukou s obličejem dopředu. Protože naše procházky dost často končí tím, že mi rupnou nervy a na jedné ruce držím syna a druhou rvu těžký kočár, tak jsem uvažovala o nosítku. Zkoušela jsem ho několikrát dát do Baby bjorn nosítka, ale dostal z toho hysterický záchvat řevu. Je Manduca pro děti pohodlnější? Kvůli její vyšší ceně bych nechtěla riskovat, že mi pak zůstane doma ležet ladem. A ještě jeden dotaz: je nějaký významný rozdíl mezi tou novou Manducou Xt a staršími verzemi?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VAMPY: Já jsem nikdy nežehlila, ale moje starší mimino bylo takovej šátkovej závislák (A když byla v šátku, nenechala mě sedět), že jsem byla ráda za různé činnosti, které jdou doma dělat vestoje - takže jsem i žehlila. Pak jsem zjistila, že si jde na žehlicí prkno pohodlně položit notebook a má žehlicí fáze nenávratně skončila :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Jediny co jsem vyzehlila byly detsky veci jeste pred porodem a pak teda satek po vyprani. Za pul roku co ho mam to bylo 2x. Jinak tedy diteti fakt nic nezehlim. Znam lepsi vyuziti casu nez zehleni :D
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    také jsem ze začátku žehlila, hlavně u nových věcí, ale je to na každém jak to chce :) Souhlasím s tím, že šesetinedělka má hlavně odpočívat :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    žehlit nemusíš (ale já teda zehlila a měla jsem z toho tak mnohem lepší pocit...)
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    GUDRUN: nemusis zehlit. N E M U S I S ! ! !
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GUDRUN: První dětská věc, na kterou jsem kdy použila žehličku, byla společenská košile pro tehdy pětiletého syna :o)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KEEE: prosim nesazej tu nikomu do hlav, ze by se neco melo... Nic se nemusi, mam za sebou dve sestinedeli a ani bv jednom jsem opravdu nezehlila, je to zbytecna prace navic. Nedelka si ma lehnout a odpocivat....
    KEEE
    KEEE --- ---
    GUDRUN: kvůli všemu, oblečkům, plínkám... aspoň v šestinedělí by se mělo žehlit (pupík a tak)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    AOTEAROA: já zehlicku ani nemám... to bych asi stejně mela.mít, kvůli mimiplinam do začátku, ne? zeptam, diky
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GUDRUN: len obvykle vyžaduje žehlení, a pečlivě složit po nošení. Prostě se mačká. Ale zas je to super na léto, lehký, vzdušný, a prý když jsou zanošené, jsou moc příjemné. Tak jedině to zkusit :-) zeptala bych se asi na tu zanošenost :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    vybírala jsem celobavlneny šátek do začátku, za hubičku, ale narazila jsem z druhé ruky na pěkný little frog, 60% bavlna, 40%len. netusim, co s tím ta příměs udělá, jestli to nebude nějak složitější, vaham, zda do něj jít...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIMCIIQ: jak se stará malá? Já bych osobně s nošením v těhotenství byla opatrná-přeci jen se uvolňují všechny vazy, a nevíš, jak se to projeví na celkové stabilitě, pánevním dnu atd..

    Já uspávala dceru v manduce ještě prvních pár týdnů těhotenství, měla jsem z toho ale bolesti v kříži. Tak jsem ji začala uspávat i jinak a i denní nošení výrazně omezila. Tahat ji budeš dost tak jako tak...
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SIMCIIQ: já jsem to vzdala celkem brzy, teď jsem tuším nějak kolem 20tt a už nenosím vůbec. Mě to teda vadilo i psychicky, vlastně hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Ale mě vadí na břiše i guma od těhotenských legínů.. :D
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SUFFOCATE: no ja taky nenosim furt, to jsem jen potrebovala posekat travu, nicmene stejne jsem kvuli bolestem v podbrisku musela prestat a mala usla, tak jsem ji odlozila.. na dlouho to taky nevidim. Taky mi to vadi. Na bricho ji dat uz vubec nemuzu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam