• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IRINASH: klidne mu i rikej, co zrovna delas, nebo si neco zpivej/broukej...uklidni to tebe i jeho.
    Pohupovani pri vazani u nas byla zezacatku nutnost..stejne jako vsechno je i satek u deti zvyk :)
    A kdyz chces ty, aby si zvykl, bude si muset holt zvyknout...jeste nevi o co prichazi :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: já mám taky neodložitelňáka, takže naprosto chápu :) akorát mému už je rok a čtvrt a dojde si za mnou všude :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: dej šátek třeba hned, nepřipravuj se, prostě to zkus TED. nebudeš mít šanci vystresovat se. tak to aspoň funguje se mnou.

    Po dvou měsících by to už bylo srostlý....

    myslely jsme (já určitě), že je menší. jestli jsi to vydržela doteď, jsi svatá žena!

    Na koliky šátek pomáhal skvělé.

    šup, zvedni se a zkus to :-)

    (jo, během vázání, třeba mezi každým krokem, se houpej)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    MAAJAA:
    AOTEAROA:
    KLAIR: Tak ja se na to psychicky pripravim a zitra to zkusim znova, pokud bude venku hezky. Je fakt, ze jsem z toho byla nervni, abych mu treba nejak neublizila spatnym uvazem. Zlomenou klicni kost by pediatricka nepoznala? Prckovi ted budou 2 mesice, to uz by se asi poznalo, nebo ne? Obcas mu lupne v kloubu na ruce, tak doufam, ze to nic neni. Krome noci breci kdykoli ho odlozim (a jeste ma problemy s kolikama), pritom u me v manzelsky posteli spi jak dudek. :) Jakmile ho prenesu do jeho postele, behem chvile je vzhuru, potvurka.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Dnes jsem si vyzkousela andalu, sympaticke nositko...mate nektera? zbavujete se?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: nikdy jindy nepláče? :-) zkus to, dej tomu čas, uvidíš, bude to v pohodě... chce to trénink. a neboj se pořádně utáhnout.... opravdu doporučuji dát sem fotku
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: udělej ideální podmínky, jak jsem psala, a řekni si že tomu dáš tu 10minutovou procházku šanci jestli přestane plakat. jsou děti, kterým šátek nesedne, ale je jich podle mě málo a hlavní je chyba v úvazu nebo materiálu nebo nervozitě maminky :)

    opravdu většina miminek zpočátku pláče, ale pak si to zamiluje. čím déle po porodu začínáš šátkovat, tím hůře.

    další možnost je, že malého opravdu hodně něco bolí, třeba bříško, nebo má nějaké zranění o kterém nevíš (nějaká miminka mají zlomenou klíční kost z porodu a šátkovat by se neměla, např.), na to . bříško obvykle šátek pomůže, v té poloze se může krásně prohřát a vyprdět, ale samozřejmě to nesithne během těch 30 sekund než to vzdáš :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANISKA: aha, tak to by melo jit poresit nositkem sitym ze satku a domluvou - v MoniLu s tim treba nemaj vubec problem. ja taky casto koukam, kde az ty decka sedi, s vyhledem nekam na lopatky nosice, a prijde mi to skoda.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IRINASH: Neboj se toho, případně navaž a zkus chodit nebo houpat třeba na míči a až se zklidní tak doutáhnot, ale nejlepší je zkoušet to když je dítě vyspané, najedené a v suchu abys získala jistotu v úvazu. Můj druhorozený zpočátku taky řval, ale uklidnil se chviku poté co bylo dotaženo a zlepšilo se to počtem navázání jelikož zjistil, že tohle vede k pobytu na mámě a to se mi líbí tak se to změnilo a začaly ho uklidňovat už přípravy na úvaz =)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR: Budu se muset psychicky obrnit, nez zkusim znovu vazat, nesnasim kdyz breci, jsem mekka. :D
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    MAAJAA: Ve vychodnich Cechach, nejblizsi mesto je Hradec Kralove.;)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: odkud jsi?

    jinak můžeš zkusit navázat a dát sem fotku. já ne, neumím to dost, ale ostatní možná pomůžou.

    přes hlavu můžeš přetáhnout jeden pruh a to pomůže
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IRINASH: A kde bydlíte Praha, Brno,...? =)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR:
    SUFFOCATE:
    AOTEAROA: Diky za rady, zkousela jsem to uz minulej tyden a od ty doby satek visi ve skrini, trochu jsem rezignovala. Kdyz navazu ten kriz s kapsou, tak musim pri bezny chuzi drzet prckovi hlavu, nebo ji udrzi satek? Didgeridoo ma rad, libi se mu i hang drum... Mic zkusim :) Jinak nikoho, kdo by umel vazat satek neznam, proto se ptam tady.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: je to naprosto běžné, normální a standardní že první vázání není dle představ. Navaž po kojení, s čistou plenkou, ujisti se že nemá šátek zaříznutý do nožiček, seber se a jdi na procházku. Nejdřív si třeba musí na šátek zvyknout. Ta gramáž je na mimi ideální. Dost utáhni. Musíš být schopná tančit, aniž by se tam dítě hýbalo, jen držet hlavičku. Nezkoušej kolébku, ale dělej ksk a popros zkušenější kamarádku o kontrolu.
    Přeju mnoho štěstí s neodložitelným dítětem ;-) aspoň že máme ty šátky a můžeme z toho dělat zábavu.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    IRINASH: nevzdávala bych to. Navázat, utáhnout a chodit. Klidně i zpívat nebo aspoň mluvit. Mě dcera v šátku do deseti minut spala, ale klidně těch prvních deset minut plakala. Hodně nám fungovalo hopsání na míči a zvuk didgeridoo.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: určitě zkoušej. doporučuju zajít na kafe s někým, kdo to umí, třeba pomůže. jinak určitě doporučuju nebát se utáhnout....
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KAREN: Jasný, proto píšu, že si takový nosítko představit umím, jen jsem ho zatím nepotkala :) třeba já mám pod prsama obvod necelejch šedesát centimentrů (jsem typická "hruška"), a takový ty nejčastěji prodávaný nosítka tam dostatečně neutáhnu. A když mi jednou kamarádka půjčovala přezkový nosítko z fleru šitý pro ni na míru v nějaký slim verzi, tak jsem sice mohla pod prsama dotáhnout, ale měla jsem pro změnu pořád příliš dlouhý ramenní popruhy, i když jsem utáhla na max (a to nejsem žádná miniatura, mám průměrnou vejšku). A často, když vidím venku někoho nosit dítě - typicky v manduce/kibi - na zádech, připadá mi, že si s přenastavováním přezek ani moc hlavu nelámal, dítě většinou sedí někde těsně nad pozadím. Tak mi připadá tahle osvěta ohledně správnýho nošení na zádech docela fajn.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Prosim o radu, jaka je vhodna gramaz satku v lete? Narodil se mi malej zavislak, jakmile ho pres den polozim do postele, tak rve a rve a rve. Jindy na chvili usne, ale jakmile zjisti, ze neni u me, tak zase rve. I napadlo me, ze zkusim satek, nebavi me celej den lezet v posteli s prckem, jenomze on rve i v tom satku. Koupila jsem Yaro dandy black autumn rainbow a zda se mi, ze je mu v tom vedro, pritom gramaz je 250g/m2, tak jsem v koncich. Co ted? Koupit jinej satek? Nebo je to normalni, ze poprve dite v satku rve? Zkousela jsem kolebku a kriz s kapsou, ani jeden uvaz se mu nelibil.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANISKA: mne prijde, ze v nositku na zadech dostanes dite celkem vysoko: jasne ze se satkem si vsechno nastelujes, jak chces, ale kdyz utahnes bederak nositka pekne nahore pod prsama a stahnes ramenni popruhy na max - pokud samozrejme si vyberes nositko, ktery to umoznuje - dostanes dite vysoko tak akorat, rekla bych. a jak dite roste, dostane se vys a vys...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam