• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IRINASH: ještě mohu přidat k videu co postovala AOTEAROA tyhle dvě
    (basics) FWCC with a twist - newborn
    http://www.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8

    FWCC with a twist - Slovak (SK)
    http://www.youtube.com/watch?v=d7ZC_qaC3OU

    podle nich si trénovala kamarádka
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    AOTEAROA:
    KLAIR: Zrcadlo je nutnost, jinak bych to nenavazala. :) Jeste to musim vychytat, ale prozatim jsem vitez, prcek prave chrni v satku.:))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLAIR: Já hlavičku při vázání jistila tak, že jsem stála v takovém tom dost zakloněném postoji, co je po porodu myslím docela zakázaný :-) prostě aby na mě jakoby ležel. Dala jsem mu ji hezky ouškem na mou hruď a zaklonila se. Hlavičku jsem pak jistila většinou jen přehnutým více povytaženým lemem šátku a k tomu roztažením jednoho postranního pruhu částečně přes hlavičku.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: dost možná jsi málo utáhla šátek úplně všude :-)

    jinak já začala vázat hodně malé miminko a to mu hlavičku držel muž, protože bradou se mi nepovedlo jistit ani jednou
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: super!! :-) to bude lepší a lepší, vždycky si to prohlídni dobře v zrcadle, ve kterém je ostatně dobré se dívat na sebe při vázání. I když někoho to mate :-) já vím že první určitě měsíc jsem vázala u zrcadla a pohupovala se u toho.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Tak jsem to pred hodinou zkusila znova a vypadalo to, ze se mu noseni libilo, tlemil se. :) Akorat mel hodne prohnuta zada, jakoby do esicka. Cim to, malo jsem utahla satek u hlavy? Diky vsem za motivaci, vypada to, ze se konecne i dostanu dal, nez na zahradu. ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    IRINASH: taky může být fajn sejít se přímo s někým, kdo to má v malíku, ať už kamarádkou nebo šátkovací poradkyní. člověk si vychytá svoje q&a pěkně najednou. jestli jsi z prahy, tak třeba katy šrubařová a mnoho dalších.
    brzo to určitě vychytáš ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: začni zde:

    Basics: Front Wrap Cross Carry (FWCC)
    https://www.youtube.com/watch?v=_PD5YKSf1Q4


    Nošení dětí: Základy - Kříž s kapsou uvnitř + pár fíglů
    https://www.youtube.com/watch?v=1iyp6aYitbo


    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KAI: Zakapsovat znamena nasoukat satek pod zadek? :) Ja tapu zatim asi ve vsem, zkousela jsem to zatim jen dvakrat podle obrazku, kterej jsem nasla na webu znacky Didymos. Nejvic ale tapu v manipulaci s prckem, bojim se mu pustit hlavu, uzel na zadech musel vazat muz. Dostala jsem jeste par rad i s videem do posty, ted uz to jen zkusit. Zrovna jsem chtela jit zkouset a prcek naprosto nevidane usnul ve svy posteli, tak ja nevim, tomu rikam bojkot. :D
    KAI
    KAI --- ---
    IRINASH: ja jsem to mela podobne jak ty, cekala jsem na spravnou chvili, kdy se na to budu cejtit :D dlouho jsem nemela na to, navazat za den vic jak jednou. nejvetsi problem mi delalo zakapsovat, porad jsem tapala a nevedela, jak velkou cast satku tam mam strkat. v cem nejvic tapes ty? treba ti poradime. podle ceho ses ucila vazat, videlas nejaky videa? nejlepsi ma jednoznacne Duhovka, tak se ji rika u nas, hledej pod Wrap you in love.
    KAI
    KAI --- ---
    IRINASH: houpani je nutnost nekolik mesicu, to si pak tak zautomatizujes, ze se budes pohupovat jen kdyz uvidis navazovat nekoho jineho :D
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR: Ja jsem pravej opak, cekam na tu chvili, kdy se mi bude fakt chtit to zkusit.:D Ted na me zrovna prcek spi, neodvazuju se ho vzbudit, pred chvili se kroutil v kolice, chudera. :/

    AOTEAROA: A sakra, ja celou dobu tak nejak doufam, ze ho to casem prejde. :D

    PROMETHEA: Ja na nej porad melu nejaky blbosti, ale on kdyz se rozcili, tak muzu zvanit jak chci. :) To houpani by mohlo pomoct.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IRINASH: klidne mu i rikej, co zrovna delas, nebo si neco zpivej/broukej...uklidni to tebe i jeho.
    Pohupovani pri vazani u nas byla zezacatku nutnost..stejne jako vsechno je i satek u deti zvyk :)
    A kdyz chces ty, aby si zvykl, bude si muset holt zvyknout...jeste nevi o co prichazi :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: já mám taky neodložitelňáka, takže naprosto chápu :) akorát mému už je rok a čtvrt a dojde si za mnou všude :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: dej šátek třeba hned, nepřipravuj se, prostě to zkus TED. nebudeš mít šanci vystresovat se. tak to aspoň funguje se mnou.

    Po dvou měsících by to už bylo srostlý....

    myslely jsme (já určitě), že je menší. jestli jsi to vydržela doteď, jsi svatá žena!

    Na koliky šátek pomáhal skvělé.

    šup, zvedni se a zkus to :-)

    (jo, během vázání, třeba mezi každým krokem, se houpej)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    MAAJAA:
    AOTEAROA:
    KLAIR: Tak ja se na to psychicky pripravim a zitra to zkusim znova, pokud bude venku hezky. Je fakt, ze jsem z toho byla nervni, abych mu treba nejak neublizila spatnym uvazem. Zlomenou klicni kost by pediatricka nepoznala? Prckovi ted budou 2 mesice, to uz by se asi poznalo, nebo ne? Obcas mu lupne v kloubu na ruce, tak doufam, ze to nic neni. Krome noci breci kdykoli ho odlozim (a jeste ma problemy s kolikama), pritom u me v manzelsky posteli spi jak dudek. :) Jakmile ho prenesu do jeho postele, behem chvile je vzhuru, potvurka.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Dnes jsem si vyzkousela andalu, sympaticke nositko...mate nektera? zbavujete se?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: nikdy jindy nepláče? :-) zkus to, dej tomu čas, uvidíš, bude to v pohodě... chce to trénink. a neboj se pořádně utáhnout.... opravdu doporučuji dát sem fotku
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IRINASH: udělej ideální podmínky, jak jsem psala, a řekni si že tomu dáš tu 10minutovou procházku šanci jestli přestane plakat. jsou děti, kterým šátek nesedne, ale je jich podle mě málo a hlavní je chyba v úvazu nebo materiálu nebo nervozitě maminky :)

    opravdu většina miminek zpočátku pláče, ale pak si to zamiluje. čím déle po porodu začínáš šátkovat, tím hůře.

    další možnost je, že malého opravdu hodně něco bolí, třeba bříško, nebo má nějaké zranění o kterém nevíš (nějaká miminka mají zlomenou klíční kost z porodu a šátkovat by se neměla, např.), na to . bříško obvykle šátek pomůže, v té poloze se může krásně prohřát a vyprdět, ale samozřejmě to nesithne během těch 30 sekund než to vzdáš :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANISKA: aha, tak to by melo jit poresit nositkem sitym ze satku a domluvou - v MoniLu s tim treba nemaj vubec problem. ja taky casto koukam, kde az ty decka sedi, s vyhledem nekam na lopatky nosice, a prijde mi to skoda.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    IRINASH: Neboj se toho, případně navaž a zkus chodit nebo houpat třeba na míči a až se zklidní tak doutáhnot, ale nejlepší je zkoušet to když je dítě vyspané, najedené a v suchu abys získala jistotu v úvazu. Můj druhorozený zpočátku taky řval, ale uklidnil se chviku poté co bylo dotaženo a zlepšilo se to počtem navázání jelikož zjistil, že tohle vede k pobytu na mámě a to se mi líbí tak se to změnilo a začaly ho uklidňovat už přípravy na úvaz =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam