• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR: Velikost 5, mam 6 a ten je dlouhej. Na strankach Didymos jsem cetla, ze na uvazani krize s kapsou je vhodna 6, tak jsem ji koupila.

    KAI: Jeee, to jsi hodna, ale ja si strasne nerada pujcuju veci, nahoda je blbec a nerada bych ti ho treba znicila. Nejsem zadnej nicitel veci, ale nikdy nevis. :)

    Co treba Lenny Lamb Larimar? Pisou tam, ze nema zadny vahovy omezeni a je za hodne dobrou cenu.
    KAI
    KAI --- ---
    IRINASH: čéče já ti asi pošlu na dočasný půjčení svůj na novoše, Loktushe Brusinky vel. 5, stačila by ti? Jen ho teď má u sebe ségra a je na dovolené, ale už ho nepoužívá.
    KAI
    KAI --- ---
    IRINASH: nekupuj si šátek který se ti nelíbí :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: jak velkou velikost potřebuješ?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: hm, tak hlavně nedávej aviváž a per v jemném prostředku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: jo, to je fakt, nezaznamenala jsem, ze už je takhle velký.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Sanami - pastelka - co myslite? Sice se mi moc nelibi, ale je to jedinej satek moji velikosti v lokalni skupine.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    CAMELLA: Ja a stitky, sakra. :D Koukam na little frog a docela se mi dva satky libi, akorat ta nosnost... Pisou do 10 kg a syn ma uz ted pres 5 kg. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: už jsou mu dva měsíce, to už bych úplně tenký šátek nekupovala. Spíš něco z druhé ruky co je skutečně zanošené. Nebo třeba nějaký yaro la vita tenčí, ale s příměsí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IRINASH: spis bych klidně na letního novoska koupila bambusovy little frog, jsou prý super a za fajn cenu. Jen je to na chvíli, nejsou moc nosný, ale pak ho prodas. A co e tyče prvního prani, měla bys prát dle stitku na max teplotu udanou výrobcem. Prani je dokončení výroby šátku prý.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR: Na shopu zadnej navod nemaj, takze jsem to hodila do pracky na 40°, jako vetsinu bavlnenych veci. :)
    KAI: Mozna by to bylo lepsi, koupit nejakej tenkej... A hlavne kratsi, neodhadla jsem velikost, takze mam jeste k tomu hrozne dlouhej satek. :D Zkusim tu vanocku a uvidime. Vcera jsem narazila na Yaro broken twill 33, ten by mozna sel? Akorat je blby, ze je bilej, to si prcek jednou ublije a bude flekatej.
    JANISKA: Nezkousela, kouknu na to. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KAI: vánočkování = vlastně z šátku rukou háčkuje řetízek :-)
    KAI
    KAI --- ---
    IRINASH: to je naprd, jestli je satek tuhej, s tim se ti musi blbe pracovat a i to neni idealni na tak maly mimino. Nektery Yara takovy bohuzel byvaji. urcite jsou lepsi satky na mala miminka, cesky znacky Loktushe a Moisha nektere takove maji, muzeme ti poradit. Polsky Lenny Lamb maji uzasny heboucky satky. Muzes zvazit tento prodat a koupit jiny, treba i z druhe ruky z alba FB skupiny Nosime deti. Nebo si tento nechat na pozdeji, az dite vyroste, treba bude nosnejsi, kdyz je pevny, tezko rict takto na dalku. Anebo ho vanockovat, to je takovy vazani do uzlu, cimz se satek trosku "ochodi" a zmekne, najdu ti na to video. Ale skoro by mi prislo snazsi mit proste satek, kterej je ready na maly mimco :/

    (vanockovat zacina az po prvni minute videa)
    Návod na "vánočkování" - pomoc při zanášení šátku
    https://www.youtube.com/watch?v=Kkz-0pIXclk
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    IRINASH: A zkoušelas regionální nosicí skupinu na FB? Většinou se jmenují Nosíme děti [název kraje/města/městské části]. A bývají tam i víc než ochotní (třeba podle tvojí fotky s navázaným miminkem) poradit, kde by potenciálně mohla být chyba. Držím palce.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: obvykle jsou lepší tzv. "zanošené". zvlášť na čerstvá miminka
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: prala jsi to dle návodu?
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    KLAIR: Kupovala jsem novej a je to jak deka. :))
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    IRINASH: máš šátek nový nebo z druhé ruky?
    hodně žehli, trochu změkne. můžeš na něm spát...
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    JANISKA: Presne nad timhle jsem uvazovala, nejlepsi by bylo, aby mi nekdo potvrdil, ze je tam uvazanej fakt dobre. Hlavne kvuli ty hlave, tam mi to jde blbe dotahovat. Podle videi si rikam, ze jsem si mozna mohla poridit jeste slabsi a pruznejsi satek, ten muj je takovej tuhej. Kdyby byl pruznejsi, urcite by sel lip dotahnout. Bohuzel mam smulu, pochybuju, ze v mym okoli existuje nekdo, kdo umi dobre vazat, ale ja si poradim. :)
    To muselo bejt na bednu, kdyz ti dcera spala takhle malo. Syn to ma jak kdy, ale taky jsou dny, kdy skoro vubec nespi, takze si to dokazu predstavit. Vubec ho nebudu chvalit, jak hezky spi v noci, protoze kdykoli to udelam, nasleduje pekelna noc.:)) Kazdopadne kdyby ho noseni v satku trochu zklidnilo, bylo by to super.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    AOTEAROA: mě se naopak ten twist moc líbí jelikož mi nepřijde složitý a zabrání rozvolnění šátku před zauzlováním plus vyřeší případné obavy o nožičky novorozence. Já ten twist neznala a objevila jsem ho nedávno a ty tři videa od duhovky jsem právě posílala kamarádce aby měla podle ceho trénovat - neměli jsme moc času na trénink spolu, a hlavně tam je taky ta "opora" hlavičky plenkou která mi připadá super a mě tehdy v začátcích s novorozencem dodávala hodně na jistotě i když vím že bez ní je to taky pořádku, ale mám to ráda a líbí se mi to =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam