• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PROMETHEA: mam to presne takhle ted... domaci vezeni, tropy, a koupat se stejne nemuzu... aspon ze mame ty jesle kde lze obcas odlozit starsi

    JANISKA: potnicky se bohuzel objevily i u nas.. v tom satku je ale nespokojena, takze nevim nevim... asi prece jen ten kocarek dokud je teplota nad 30
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SHIVA42: Moje první dcera se narodila do 34stupňovejch veder, který pokračovaly asi dva týdny v kuse a nosila jsem, protože prostě jinde než v šátku nespala. Měla potničky, ale jinak byla v šátku zjevně daleko spokojenější než mimo něj (kočárek byl u první nevyužitelnej). Druhá dcera není takovej šátkofil, ale taky ji teď občas ponosím i ve vedrech, když vidím, že má zvýšenou potřebu kontaktu. Obecně mám dojem, že (jakkoliv staré) děti dají jasně najevo, jestli jim nošení v hicech vyhovuje, nebo ne.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOLEI: na plovarnu jedine, kdyz jsme na ne dva dospeli.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SOLEI: taky odchazime nejpozdejc kousek po desaty, kdy vetsina lidi s detma a miminama prichazi (plovarna, vodni hriste)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    AOTEAROA: jo, leto na matersky supr :DD mimino nechci tahat do horka a dvouletak se v utemovanem byte straaasne nudi...nejlepsi materska :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    AOTEAROA: holy nozicky, co koukaly z satku jsem prikryvala latkovou plenkou, kterou jsem na bocich zasunula za satek a visela volne/vzdusne dolu pres nozicky


    SHIVA42: zvolila bych uvaz, pri kterem je dostatecny prisun vzduchu hlavne, hlavicku zakryt lehkou letni cepickou, a zdrzovat se ve stinu, prip.ten slunecnik
    IFKA
    IFKA --- ---
    SHIVA42: SHIVA42: my taky naše červňátko nosili, ale nahaté, v jednoúvazu a nosiči jsme na sobě měli to nejtenčí merino triko, což je v horku o dost příjemnější než kůže na kůži. A taky jsme měli slunečník :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SHIVA42: zvážila bych podle tvého hodně konkrétního případu, tedy jaké situace máš a co je pro to ideální. pokud je možný v kočárku zajistit proudění vzduchu a zároveň aby dítko bylo ve stínu, volila bych radši kočárek. v žádným případě ale ne tak jak to lidi na sluníčku dělaj, že zatáhnou boudičku a přikryjou průduch plínkou! lepší by bylo dát nad dítko jen deštníček a mířit ho dle sluníčka, já často kočár třeba tlačila proti slunci a chodila jakoby pozadu, letos dítě sedí tak už mu nesvítí na hlavu a nohy neřešim.

    v šátku klidně, pokud potřebuješ, ale chce to jednak kvalitní materiál šátku, nějakou vzdušnou vazbu, u takto mikro mimi máš určitě nějaký super tenký takže to stačí, dát nějaký funkční oděv, já mám ráda bambus - hodně saje a není to vlna takže nemůže nikoho dráždit (jsem ekzematik a nosím v těchto vedrech černý bambus legíny pod kolena, lidi se diví ale zamezuje to obrovskýmu ekzému a nemám mokrý nohy z každýho dotyku), dávala jsem plenku a bodýčko. jelikož je potřeba stále chránit nožičky i hlavičku proti slunci, doporučuju nějakej pěknej světlej deštník a používat ho jako slunečník :) budeš mít sice obsazenou jednu ruku, ale s kočárkem bys měla taky. a to jak se děsně budeš potit bude dcerku taky trochu ochlazovat.

    ideální ale pochopitelně je, nevycházet cca od 11 do 18h vůbec z budovy chladnější vnějšího vzduchu. to nošení i kočárek jsou spíš jakože když fakt potřebuješ někam jít, ideální je nevylejzat vůbec ze stínu. (pro mě osobně loni docela zklamání po tom jak mi každý vyprávěl jak je léto na mateřský super... celý dny jsem nebyla schopná vylézt z baráku, kde bylo trochu chladněji než venku.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SHIVA42: letos uz ne, ale loni jsem malou (nar. koncem unora) jen nosila a dalo se to zvladnout... body z funkcniho materialu a sikovnej satek to resil
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    nosite nekdo ted v satku v tech vedrech?? mam 10ti denni dceru a docela me to pocasi odrazuje...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: az bude s kým zkoušet, tak rada. mám na chystaný caboo, počítám s tím, že je jen na chvíli, nevím zatím, jak s nositky pokračovat dal.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: jinak kdybys chtěla vyzkoušet Storcha, tak jsem si ho nakonec pořídila :). Nějak zatím nemám takový morál motat šátky v tomhle vedru .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: zhruba tak nějak. nevím, jak moc ten obdélník tvarovanej, viděla jsem i střihy s obloukama, gugl napovi
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: tak to bude něco jako obdelník a z něj dva cancoury kolem pasu a dva přes ramena ne? :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VAMPY: já jen guglila, už nic ani z toho otevřený nemám, ale princip je prostě jednoduchej.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Strihy? Ukate :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: uz vyreseno! Za 3,50€ plus postovny mi ho poslou primo od Storchenwiege
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    fakt je tak jednoduchý ušit mei tai, jak to podle návodů vypadá? jakože až si vyberu nějakej další šátek, tak můžu to moje vatanai kuchnout a ušít si ho sama? nebo v tom je nějakej trik? :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Nemate prosim nekdo na odkoupeni pytel na nositko Storchenwiege? Nositko mam pujceny, a pytel jsme asi vytratili na dovoleny.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    když se na to budu cítit, půjdu se podívat, kdybyste se některá chtěla přidat.
    Zdravé nošení a vázání do šátku - Čas pro rodinu
    http://casprorodinu.cz/kurzy/noseni-deti/zdrave-noseni-a-vazani-do-satku
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GUDRUN: děkuju :-) šátek je Baie Crystalline Nature.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam