• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: jo kecam kdyz bylo strarsi kolem dvou hrozne vsem zavidela kocarky tak sme poridili za odnos nejaky easy golfak...ale uz je nekde zase dal...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ANGIOLETTO: kocarek nepouzivam, ani na jedno dite. chce to pohodlnny batoh a minimalismus. S druhym je to teda uz docela zahul... Mam tu pred bytem darovany takovy stary pro uz dobre sedici deti, treba se casem bude hodit. Ale osobne me spis vic desi tahat se s tim verglem s detma po praze mhd....
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    ANGIOLETTO: Spousta veci se da resit i po porodu - neni nutny mit vsechno hned nachystany. Prvni dny po porodu sem se stejne mrcasila s miminem doma nebo na zahrade, mela ho bud na rukach nebo na posteli. U Tebe bych tipla, ze muzes mit satek doma nachystany plus vyhlidnuty kocar. Mozna mas kamaradku ktere se vali kocar na pude? Moznost je si kocar pujcit a kdyz se vam zalibi, koupite si vlastni..
    Ja mela satek a nekdy v pul roce se ke mne dostal zadarmo Roan Marita, prvni dite se v nem vozilo rado od asi trictvrte roka a druhe zacina jevit zajem taky (je mu 9 mesicu)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VERONIKAEMA: Záleží na tvé odolnosti, pro mě by to pohodlné nebylo. Obzvlášť když máš zkušenosti s dekkou. Pokud přemýšlíš o koupi, tak já bych do toho nešla, ale jsem ochotná dát za nosný šátek 5000 Kč, což ne každý dá.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LUCIMO: Mám, určitě by to chtělo výš, ale celkem jsme bojovali, abychom měli alespoň jednu fotku. Tobiáš zrovna neměl náladu a nosítko zase druhý den putovalo dál.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    LENZIE: u toho druheho mas strasne nízko bederak, ne?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    A ještě jedna recenze- nosítko Maked by Luccy Toddler:
    Přiznám se bez mučení, ale už po vytažení z tašky na mě působilo strašně hadrově. Chápu, že na léto asi ideální, ale jak jsem si zvykla na šátková nosítka, tak tohle u mě prostě nejde.
    Navíc teda Tobík zrovna neměl náladu testovat, takže "nahození" bylo narychlo a určitě by se dalo lépe poštelovat. Nicméně mi velmi chyběla možnost nastavení mezi nožičkami a také jsem měla pocit, že zádovka už je kratší a velmi rychle by nám bylo nosítko malé, i když jde o verzi toddler.

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak jdu zase s recenzí :)
    Testovali jsme s Tobíkem (22 m, cca 86 cm, +/- 10,5 kg) nosítko MartyS velikost mezi toddler, vyrobeno za šátku Vatanai Red Sky. Přesto, že jsem ho nenesla moc dlouho, bylo to velmi pohodlné. Popruhy jsou krásně měkké a sedí, stejně tak bederní pás. Muž byl nadšen zejména z barvy (vzhledem k panujícímu vedru na sebe doma odmítal cokoliv navlékat, ale jsem si jistá, že i jemu by sedělo).

    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANGIOLETTO: jasně, tak za sebe můžu říct, že jsem ze začátku kočárek a šátek střídala, ale protože bylo vedro, spíš jsem používala kočárek. Pak přišel ve 3m bojkot kojení a kočárek jsem na půl roku úplně přestala používat. Nosila jsem v šátku nebo v nosítku. Kočárek jsem vytáhla, až když dcera seděla a neřvala v něm. U druhého dítěte mám v plánu nosit, ale nevylučuji občasné využití kočárku. Konkrétně máme Roan Emma, nový stál asi desítku, je to vajíčko, hluboká korba a sporťák. Všechno z toho jsme využili, ale dá se to i bez toho.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IFKA: kamaradka to delala presne takhle, a osvedcilo se to. Nejvetsi vyhoda : moznost dat do kocaru obe deti (dle potreby)
    IFKA
    IFKA --- ---
    teď u druhého dítěte, co se narodí na podzim, chceme zkusit kromě nošení jako alternativu ke klasickému kočárku dát do našeho valca vkládací přenosnou tašku na dítě, tak jsem zvědavá, jak se model osvědčí. máte někdo zkušenost?
    ale stejně se těším hlavně zase na nošení :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    ANGIOLETTO: my třeba do cca 10. měsíce jenom nosili. ve městě mě představa tahání těžkého kočáru do tramvaje nebo přes schody do obchodů vůbec nebrala, na přepravu autem byl taky na náš vkus trochu neskladný. sportovní kočárek jsme začali využívat až když dcera začala zvětšovat akční rádius a začala se venku víc plazit a hrát si, víc se zajímala, co se děje venku a hlavně když jsem začala mít potřebu s sebou nosit ven svačinu, pití, hračky, náhradní převlečení. už na mě na dlouhé pochůzky začala být těžká a uvítala jsem možnost i odložit si do kočárku nákup. ale taky se sporťákem se mi zachází dobře a je lehčí, narozdíl od korbičkáče pro miminka. teď okolo 2 let jdeme s kočárkem naopak skoro vždy :) ale znám hodně lidí, co se bez kočárku obešli úplně, takže záleží fakt jen na preferenci, tvojí i tvého dítěte. nevýhodou nošení je, že člověk pak nemá v terénu kam dítě odložit třeba při přebalování a ani v restauracích se pultíky nevyskytují tak často, jak by se hodilo. ale vždy se to nějak vyřešilo. na zimu nám stačila i na hory softshellka od loktushe navrstvená se zavinovacími svetry a muž si s normálním zimním kabátem dceru oblékl do kombinézy, přes to šálodeku a dobrý.
    nabídku nosícího oblečení najdeš u loktushe, angelwings, diva milano, i love mum, jozanek, bazar nosíme děti na fb a mnoho dalšího. jen teda doporučuju koupit už třeba v září/říjnu, ať naskladní zimní věci. třeba aw mají pak vše rychle pryč.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANGIOLETTO: na reakce okolí se vykašli. Kdybych měla dělat věci podle reakcí okolí, tak dělám vlastně úplně všechno jinak. :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYRTHIE1:mikinokřivák chci už dlouho, aspoň mám záminku.
    SOLEI: Díky, šiju, ale zipy jsou vyšší dívčí zatím - mám motivaci :-) a do zimy daleko!
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    GUDRUN: Já třeba většinu podzimu a jaro odnosila dceru ve dvou mikinách, které nejsou primárně nosící, ale jedna má zip na straně, jako křivák, takže se mi tam vejde i teď, 18m (jen ji čouhaj nohy) a stála asi 150 u Vietnamců a druhá je zavinovací mikinoblejzr a v tom jsem nosila i v zimě, když úplně nemrzlo. Pak jsme teda pořídili softshellový kabát od Shara Oi punk, cenově podle mě super a dá se nosit i bez vsadky a podle mě to nevypadá úplně sportovně ( http://www.sharaoipunkshop.cz/Punk-nosici-softshellovy-zimni-kabat-cervena-zebra-d1870.htm ). Kdybych se rozhodovala teď, koupila bych spíš tu jarní/podzimní variantu, ale mne je pořád horko :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANGIOLETTO: všechno jsem koupila přes online bazary, to mi nevadí, mě vadí někdě chodit a prohlížet a rozhodotvat.. pravda, jsme z Prahy, takže výhoda osobního předání u těch větších věcí. Stejně - koupila bych to na jeden pokus, kdybych věděla, co chceme, ale třeba u kočáru to fakt nevím. Bude nám vyhovovat takovej nebo makovej? Užiju featury, za který se připlácí? až budu vědět aspoň neco, budu okukovat kočáry jinejch matek a věřím, že sporťák už naslepo kupovat nebudu. Stejně tak jako druhou rundu šátků nebo nosítek. Ale teda musím uznat, že mě bazarové nakupování spíš baví, než obtěžuje, je to vlastně moje oblíbená prokrastinace.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: to nosici oblečení na podzim a zimu me zajímá, jestli to chceš nějak shrnout nebo doporucis zdroj informaci... ještě jsem to nijak nezačala řešit, šestinedělí přede mnou, takže abych po tom začala pokukovat... už ted vim, ze byla blbost kupovat tehotensky hadry bez kojící funkce a nechci zas udělat nějakou další nákupní chybu... díky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANGIOLETTO: kolik mas času? můj styl je ozkouset si v klidu, co vlastně vyhovuje, a pak do toho teprve investovat. koupila jsem si bavlněný vatanai a caboo predvazany šátek (prakticky nositko pro pidimimina), dohromady 1300kc, a britax b-motion 4 z druhy ruky (sportak) a k tomu hezkou korbicku, dohromady 3200kc. u kočárku jsme omezeni velikosti boxu, který jsme podedili, sousedka v něm měla právě tenhle britax a krom toho, ze sportak nemá otočnou korbicku, tak mi vyšel jako dobra volba. Takže mám řešení do začátku, myslím, ze hlubokac měnit nebudu a co se mi pak vejde za sportak do boxu, to uvidíme, ale výběr je větší nebo když budeme mít vysnenej kočár, box předělame. dtto - budeme víc na šátky nebo nosítka? určite mi caboo nevydrží přes pul roku, ale za ty prachy ho v klidu poslu dal a budu mít čas i s miminem vyrazit na nejakej sraz, vyzkoušet různý nosítka (kibi? andalu? monilu? satkovy? vázací? prezkovy? :-)) neviiim) a do něj pak narvat v klidu prachy. jinak se na nošení fakt tesim, v nosisich skupinách na fb určité najdeš matky, co se bez kočárů obešly, pokud chces podporu... zároveň vidím výhody toho, ten hlubokac mit připravenej. no, a jsem skrt, takže 4kkc za šátek a 10kkc za kočárek do začátku, když nevím, co nám bude vyhovovat, prostě nedam. a jsem těsně před porodem, takže je to v tuhle chvíli startovací pozice, mužů se za dva tři měsíce podělit o další moudra :-)))
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Ahoj dámy, mám takovou akademickou otázku (především zatím nemám vzorek, na kterém to případně zkoušet). Dívala jsem se na nosítka a došla k názoru, že dřív nebo později budu nějaké potřebovat. A zasekla jsem se nad jejich rozdíly - jedno je Osha Cairis, které plynule přechází do šátku, potom něco jako Andala s normálními popruhy.
    Andala je mi sympatická tím "nacvaknu a jdu", Cairis má pořád bederák, ale už to chce asi trochu cvik.. ale zase ten výsledek vypadá dost pohodlně pro mládě. Jak to máte vy? Zkoušel jste někdo oba typy (ne nutně tyhle konkrétně)?
    Počítám, že se do konečného výběru odrazí i moje zkušenost s šátkem, až bude, ale ocením nějaké informace z praxe :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANGIOLETTO: aha... hm... tak já mám terénní a je fajn.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANGIOLETTO: no, hele, já mám svou inglesinu z druhé ruky za pět tisíc a vůbec nevidím smysl investovat víc. používám pořád. šátek miluju, ale každé má své využití
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam