• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    KLEVKA: Dekuji!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LUCIMO: mela jsem sestku indajani binni violet a byl bozi. Nosila jsem v nem tak rocni a neco anezku a byl moc fajn. Je to satek na vetsi deti, je prijemne nosny. Jak se bude pracovat s rs nevim, ale s dlouhym to chtelo chvilku cviku, nez to clovek chytl do ruky....
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    KAI: Já právě odchodila zimu v tý bundě od Shary, což je zimní softshell a celou zimu sem pod tim měla jen triko, max s dlouhým rukávem a pořád mi bylo příšerný vedro, to samý dítě, jen body s dlouhým rukávem a taky byla pořád teplá. Ale mě se s porodem změnila termoregulace, takže mi je furt vedro a dítě je teplokrevný po tátovi :)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    PETUL_KA: Diky za odpoved.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    IRINASH: syn ji mel, nosenej byl hodne, operace po 2. roce v FNM. nemyslim si, ze to na to ma vliv, ale nejsem doktor.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAI: a na druhou stranu se musi vychytat ta spravna doba, kdy se do nej uz fakt navlict, aby clovek nebyl zpocenej jak mys ;p syntetika, sestimsmir ;)
    KAI
    KAI --- ---
    Přesně tak. "Zimní softshell", hahaha ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SOLEI: hrozně moc dělá dobře zakrytý krk a hlava. Měla jsem fakt teplou šálu typu nakrcnik a teplou čepici.
    IFKA
    IFKA --- ---
    tak to z toho moc moudrá nejsem :) ten i love mum asi nikde v praze k vidění v obchodě není, že? aw uvidím příští týden, tak, abych měla nějaké porovnání...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: Já teplokrevná nejsem! Jen jsem to přehnala s výbavou :-D merino šátek, merino tlustý svetr a zimní softshell, to je i na těch mínus 10 asi moc. I když spíš byla děsně teplá zima.
    KAI
    KAI --- ---
    IFKA: I love mum kabát není strašně strašně ošklivý!!! Je takový hamatný těma michelinama. Je fakt teplý, ale ne tak, že by mi v něm bylo ve velkém mrazu vedro, to fakt ne! Softshel bunda mi v mrazu nestačí ani náhodou, tady Aoterka je super teplokrevná, narozdíl ode mne třeba ;) Mám kabát ve vel S a je mi teda velký, prodávám ho. Normálně nosím vel S.
    IFKA
    IFKA --- ---
    KAREN: ten zavinovací je apartní, ale úplně do plískanice bych s ním na dýl nešla, což v softshellu jsme absolvovali i vyloženě horské túry, běžky a tak. H teď dává před pobíháním ve větru a dešti po venku přednost indooru, tak to moc neřeším s ohledem na dlouhé stepování na hřišti a po vycházkách. spíš mi pak připadalo, že než se balit do vrstev, radši bych co nejméně oblečená já i mimi jen hodila něco na sebe a byla schopna rychle jít.
    Ještě jsem teda koukala, že aw i ilm by měly mít na bundách nějaký vsadky mezi dítě a krk, což by bylo fajn, to foukání nebo řešení extra tunelů mě moc nebavilo...
    KAREN
    KAREN --- ---
    IFKA: beran me taky lakal, ale nakonec jsem zakoupila jejich zavinovaci vlnenej kabat s paskem - s tim jsem byla loni spokojena, ale je jasny, ze vlna do velkejch pliskanic neni. otazka, jestli je do nich miminko... ale asi resis "hyperfunkcnost" s ohledem na vypravy po venku s AH?
    IFKA
    IFKA --- ---
    AOTEAROA: minule jsem měla softshell nosicí od loktushe, byla dobrá, ale stejně mi pak přišlo, že by pro mě bylo praktičtější méně a teplejších vrstev, tak proto sháním rovnou něco fakt výhřevného :)
    u té i love mum se trochu bojím, jestli nebude působit trochu aušus jako třeba diva milano, ale někde jsem jí naživo zatím neviděla. u té aw mám celkem důvěru, že bude vnější materiál fakt funkční a jen doufám, že beran bude upgrade nahrazující třeba jednu vrstvu.
    no a i love mum mi třeba také z obrázku připadala pěkná http://m.babywearing.cz/products/ilovemum-zimni-bunda-island-modra-vzory/
    v čem konkrétně by s ní podle tebe mohl být problém?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IFKA: zkušenost je, že ta i love mum je strašně strašně ošklivá a že mínus 30 v ČR nebude a už tuplem bych se v tom nechtěla péct s dítětem :-) mám softshell nosicí bundu a pod tím jsem měla merino nosicí svetr od loktushe a využila jsem to dohromady jen párkrát, jinak spíš jednotlivě. Většinou jsem nosila pod tou bundou AW mikinu a stejně mi bylo vedro. Jsem zimomřivá.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Na hledání zimní bundy není nikdy moc brzy, a proto - jakou doporučujete? Ráda bych, aby byla delší, klidně ke kolenům, co nejtepleší a funkční, z materiálu, co opravdu odolá větru i srážkám. Mám v merku šedivou bundu s beránkem z loňska od AW nebo I love mum, která se tváří, že umí až do -30. Máte zkušenost? nebo další nápady?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    SOLEI: :-) chci si koupit růžový ring sling a narazila jsem ted na indajani binni pink. Tak jestli mate nejake protiargumenty? Vyjma meho pohubleho účtu?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Holky, co říkáte na šátky indajani?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: tato konkrétně je ještě v prodeji, limitka, velikost 6 a 7 na eshopu Moisha. Šestka za 5000 Kč.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: ta moisha uprostred je nadherna...daji se takovy satky jeste sehnat?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: tak ještě společná fotka toho mého krásného a skvělého "zbytku" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam