• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    IFKA
    IFKA --- ---
    AOTEAROA: minule jsem měla softshell nosicí od loktushe, byla dobrá, ale stejně mi pak přišlo, že by pro mě bylo praktičtější méně a teplejších vrstev, tak proto sháním rovnou něco fakt výhřevného :)
    u té i love mum se trochu bojím, jestli nebude působit trochu aušus jako třeba diva milano, ale někde jsem jí naživo zatím neviděla. u té aw mám celkem důvěru, že bude vnější materiál fakt funkční a jen doufám, že beran bude upgrade nahrazující třeba jednu vrstvu.
    no a i love mum mi třeba také z obrázku připadala pěkná http://m.babywearing.cz/products/ilovemum-zimni-bunda-island-modra-vzory/
    v čem konkrétně by s ní podle tebe mohl být problém?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IFKA: zkušenost je, že ta i love mum je strašně strašně ošklivá a že mínus 30 v ČR nebude a už tuplem bych se v tom nechtěla péct s dítětem :-) mám softshell nosicí bundu a pod tím jsem měla merino nosicí svetr od loktushe a využila jsem to dohromady jen párkrát, jinak spíš jednotlivě. Většinou jsem nosila pod tou bundou AW mikinu a stejně mi bylo vedro. Jsem zimomřivá.
    IFKA
    IFKA --- ---
    Na hledání zimní bundy není nikdy moc brzy, a proto - jakou doporučujete? Ráda bych, aby byla delší, klidně ke kolenům, co nejtepleší a funkční, z materiálu, co opravdu odolá větru i srážkám. Mám v merku šedivou bundu s beránkem z loňska od AW nebo I love mum, která se tváří, že umí až do -30. Máte zkušenost? nebo další nápady?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    SOLEI: :-) chci si koupit růžový ring sling a narazila jsem ted na indajani binni pink. Tak jestli mate nejake protiargumenty? Vyjma meho pohubleho účtu?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Holky, co říkáte na šátky indajani?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLEVKA: tato konkrétně je ještě v prodeji, limitka, velikost 6 a 7 na eshopu Moisha. Šestka za 5000 Kč.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: ta moisha uprostred je nadherna...daji se takovy satky jeste sehnat?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: tak ještě společná fotka toho mého krásného a skvělého "zbytku" :)
    KAI
    KAI --- ---
    VAMPY: jj, foteczky a otazeczky! :D Já od tama byla vyhozena, heč!! :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    AOTEAROA: Bud v klidu, tuhle se tam nekdo ptal na nejaky vedecky clanky ktery by podporily ty vseobecny teorie o prospesnosti noseni na uplne vsechno. Adminky se tam kasaly jak to je vsechno v nejakym albu. Tak jsem to album nasla a ejhle tam akorat nejaky slunickovsky blogovy prispevky a nebo clanek z casopisu maminka. Jakozto vedec jsem si nas tim ublinkla. Tak jim tam cas od casu prdnu bud video nebo clanek vedeckej. Z alba to pokazdy zahadne zmizi a mistni bydlenky tem mejm prispevkum vzdycky daj tak 4 like a 1 comment, takze se to okamzite ztrati v zaplave “fotecek kominku a nosicich tatinku” :D no hele je to naprosto priserny misto. Ja uz tam chodim jen nakupovat a nebo trolit :D
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    MYRTHIE1: to me taky zajima. Zatim tesim jen vzhled.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Mate nekdo zkusenost s hydrokelou? Muze ji noseni zhorsit?
    SONA1
    SONA1 --- ---
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    Jdu s dotazem, jak je to s RS? Když mám dítě cca 10kilo a chtěla bych to použít občas, když ji už bolej nohy, případně na trochu delší cestu na zádech (což se teda budu muset nejdřív naučit), tak koukat po gramáži nebo spíš složení, nebo je to u tý jednostranný zátěže vlastně jedno a záleží na tom, co vydržím :)?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    AOTEAROA: ND jsem také dobrovolně opustila po celkem hlučném extempore s vybíráním peněz na nosítko pro nevidomou maminku (osobně se mě to dotýkalo). Ale všeobecně mám pocit, že ve skupinách na FB dříve nebo později dojde ze strany adminů k extrémní buzeraci a začne tam být klima, ze kterého člověk raději prchne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: Já jsem před týdnem odešla z Nosíme děti. Krká mě tam neustálá buzerace militantních adminek. Každej tam dává rozmazaný fotky rozcapených odloženců, ale u ostatních příspěvků neustále nějaká buzerace. Tohle nesmíte, tamto nesmíte. Naposledy mi smazaly nosicí fotku s mým komentářem, že podporuji nošení a tak fotím nosičky, nejspíš jen proto, že jsem k ní dala link na svou fb stránku kam dávám nosicí fotky holek které ZDARMA fotím. Za sebepropagaci je tam vyhazov, ale oni mi to jen smazali, ale nikdo mi nic nenapsal ani mě nevyhodil, takže to asi takový prohřešek nebyl. Tak jsem se smazala sama.
    Naštěstí jsem v jiné 100x pohodovější nosicí skupině a pak v značkových. A občas tam nakouknu. Ale radši už moc ne :-D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AOTEAROA: Jo, já jsem si to postupně omezila, ale časem mi došlo, že nejde ani tak o kvantitu příspěvků, jako kvalitu. A že vždycky, když se tam podívám, tak se naštvu, takže jsem si to radši blokla komplet.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JANISKA: A znáš funkci že můžeš být ve skupině a nemít to na zdi? Já jsem asi ve 30 skupinách a na zdi se mi neobjevuje nic, chodím tam cíleně. Ale vždycky mě překvapí, kolik lidí to nezná.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LUCIMO: Napíšu ti kontakt do pošty, nedávno jsem se odhlásila ze všech nosicích skupin, protože mě jejich feed začal děsit, takže už nemám možnost se na ty parametry kouknout
    CAMELLA: Asi jo.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    JANISKA: za kolik a jak dlouhou, prosim?
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam