• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ENDEE: vy tady nosite asi hodne, vic nez ja, ja jen jednou za cas na chvilku treba kdyz jdu na postu a nechci tam prekazet s kocarem, nebo rychle pro neco do vecerky. tak mozna proto jsem si nevsimla, ze uz to neni uplne ono.
    premyslim, ze si zkusim z nejaky stary bundy vyrobit provizorni vsadku a jeste si to nositko trochu uziju, dokud to jde. tak jako tak je to skoda, takovy krasny nositko. za dalsi uz se mi nechce davat zase skoro 4 litry, mozna az na jare.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Muj syn ma cerstve rok (79cm a 10,3kg) a FTG mu zacala byt mala tak v 10m. Jeste ho do ni obcas dam, ale ke kolinkum ta latka proste nedosahne :/
    Taky planuju poridit Tulu Toddler, FTG mi vyhovovalo dost.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    CAMELLA: Jo to vím, měla jsem 20kg myslím v druhé třídě, s tím jsem fakt nepočítala :D Ale doufala jsem, že aspoň polovinu vážící dítě se ještě vejde.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Tula FTG je prej cca do roka, max 1,5 roku u drobných děti no
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANTIHERO: nosnost znamená jen na kolik kg je testovaný materiál/spony atd, aby se nepoškodil, rozhodne to není maximální váha dítěte, které se tam vejde ;)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    KLEVKA: Díky, od cca kolika cm/kg/měsíců ji tak používáš?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Já jsem taky myslela, že výdrží dýl, když má nosnost 20kg :)) ale radši vyměním za něco, co bude pohodlnější pro oba. snad bude na jaře chodit a nošení ubude, přecejen už je to jiné, než nosit 4m mimino. Taky záleží jak moc a často nosíš... Já třeba nosím radši teď a v zimě, hezky se hřejem a mám i fajn LWD mikinu pro tyto účely.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANTIHERO: koukam do prukazky, ve 12 mesicich mel 76cm a 9280gr, coz bylo presne pred mesicem. kdyz o tom ted tak premyslim, stejne si neumim predstavit, jak bych ho nosila v bundicce a sama zadnou nosici bundu nemam. naivne jsem si myslela, ze to nositko poslouzi jeste treba na jare, tak to jsem asi mimo, co? :)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Bylas rychlejší :) Ale teď mě napadá, že ho možná ještě zbytečně moc podsazuju. Jak se dlouho nehýbal (leze až teď cca měsíc), tak jsem se furt bála o záda. Ale ty kolínka to neřeší.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Je mu skoro 14m (myslím že máme kluky podobně staré :)). Váží málo, necelých 9kg, ale vidím, že už mu začíná být krátká látka pod kolínkama a taky záda má napůl venku a mám pocit, že ho tam musím rovnat. Na 12m prohlídce měřil myslím 75cm.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: uz jsem to nasla, mame stejne stary kluky. aha, ja jeste nemam pocit, ze by z tuly vyrostl. podle ceho mas ten pocit?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANTIHERO: kolik mu je a kolik vazi, pls? mame taky tulu ftg, tak abych vedela, kdy to prijde. dik.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ANTIHERO: mam tula toddler a uplne spoko jsem ... ted jsem poponasela i 4 letou a musela sem si o ni hodit i 10 mesicniho jak byla super...
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: no tyyjo, to vyzkouším, dík.


    financí zcela jistě, s nervama je to právě horší... zvláště co se dcerce trochu víc rozjela "cholera"
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: zapomněla jsem během toho 2hodinového uspávání odpovědět na tvou otázku :) zvednu bundu zevnitř v oblasti ramen a ohýbám ruce tak, abych se otvorem trefila na hlavu dítěte. když mi takto leží bunda na ramenou, nasoukám se do rukávů - ale nemám tu bundu zrovna moc těsnou.
    pak si všimnu, že jsem NEJDŘÍV měla dítěti dát čepici.

    no a sundávání dělám tak, že ji rozepnu a buď nejdřív nebo až potom vyndám ruce z rukávů, sehnu se a přehodím jakoby ruce přes hlavu švihem a tím sundám otvor z dítěte. logicky to nejde, když spí, ale to se mi nestává :D

    ad kojení a nejedení - buď ráda, ušetříš mnoho financí a mnoho nervů :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: zcela chápu. já jsem postupně došla k asistovanýmu dennímu spánku, kdy to prostě natahuju prsem až k 2+ hodinám. ovšem prso je u dcerky tak oblíbený, že v těch svejch 20 měsících stále jede hodně na mlíku a jí jak vrabec... no nic, končím s ot a vrhnu se do tréninku nahazování bundy s plyšákem v nosítku neboco ,D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: Jo můj v roce a půl konečně došel do toho, že když všechno dobře jde, tak dokáže spát úžasnou hodinu a půl! Akorát že začít uspávat můžu tak v jednu odpo, v půl druhé či ve dvě usne, buď rovnou v posteli anebo spíš nejdřív šátek a pak odložit. Někdy spí 40 min, někdy tu hodinu a půl, výjimečně víc. Odpoledne v prdeli. Když mi náhodou usne jinde, třeba auto nebo kočár, stačí když ho po 5 min vzbudí hluk, pohyb nebo vypnutí motoru a už ten den spát nebude. Takže jsem ta hrozná matka, která vyžaduje aby dítě v 1 hodinu prostě šlo spát doma, pokud nejsme celý den pryč. Je to pro mě luxus, když díky tomu mám aspoň trochu volna...

    Teď večer uspávám skoro 2h! Vstávali jsme dnes pozdě, ale stejně mi to hlava nebere, jindy usne za 40 min, přitom je nemocný, měl by upadnout do kómatu!
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: jasně. naše dítě je taky odjakživa špatně odložitelný - aspoň z břicha už to jde téměř 100%. druhá věc ovšem je, že v nosítku (i kočáře ;/) se vyspí míň/hůř než naležato v posteli... kde taky můžu asistovat, když se probudí po svých 30/45/90 minutách, a je šance, že bude spát dál.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: odložitelnost záleží na dítěti, u nás byla vždy velice nízká, ze zad nulová. Když se mi výjimečně stalo, že by usnul na zádech pod mikinou a bundou a já chtěla domů, tak jedině nechat ho tam a rozepnout si oděv a jeho nechat péct, anebo pokud jsem měla teplý svetr loktushe, otevřela jsem na sebe okno.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KLAIR: hmm o týhle metodě vím, ale mně se právě takhle dcerka vždycky vzbudí do plnejch - od minimimina odmítala ležet na zádech a stále s tím má lehkej problém, na usnutí preferuje být na břiše... i když na Ježíše to taky už celkem zvládá, když se do něj sama překlopí, a už se ani nebudí se srdceryvným řevem. ;/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam