• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: Jo můj v roce a půl konečně došel do toho, že když všechno dobře jde, tak dokáže spát úžasnou hodinu a půl! Akorát že začít uspávat můžu tak v jednu odpo, v půl druhé či ve dvě usne, buď rovnou v posteli anebo spíš nejdřív šátek a pak odložit. Někdy spí 40 min, někdy tu hodinu a půl, výjimečně víc. Odpoledne v prdeli. Když mi náhodou usne jinde, třeba auto nebo kočár, stačí když ho po 5 min vzbudí hluk, pohyb nebo vypnutí motoru a už ten den spát nebude. Takže jsem ta hrozná matka, která vyžaduje aby dítě v 1 hodinu prostě šlo spát doma, pokud nejsme celý den pryč. Je to pro mě luxus, když díky tomu mám aspoň trochu volna...

    Teď večer uspávám skoro 2h! Vstávali jsme dnes pozdě, ale stejně mi to hlava nebere, jindy usne za 40 min, přitom je nemocný, měl by upadnout do kómatu!
    KAREN
    KAREN --- ---
    AOTEAROA: jasně. naše dítě je taky odjakživa špatně odložitelný - aspoň z břicha už to jde téměř 100%. druhá věc ovšem je, že v nosítku (i kočáře ;/) se vyspí míň/hůř než naležato v posteli... kde taky můžu asistovat, když se probudí po svých 30/45/90 minutách, a je šance, že bude spát dál.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAREN: odložitelnost záleží na dítěti, u nás byla vždy velice nízká, ze zad nulová. Když se mi výjimečně stalo, že by usnul na zádech pod mikinou a bundou a já chtěla domů, tak jedině nechat ho tam a rozepnout si oděv a jeho nechat péct, anebo pokud jsem měla teplý svetr loktushe, otevřela jsem na sebe okno.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KLAIR: hmm o týhle metodě vím, ale mně se právě takhle dcerka vždycky vzbudí do plnejch - od minimimina odmítala ležet na zádech a stále s tím má lehkej problém, na usnutí preferuje být na břiše... i když na Ježíše to taky už celkem zvládá, když se do něj sama překlopí, a už se ani nebudí se srdceryvným řevem. ;/
    KAREN
    KAREN --- ---
    SOLEI: jo, to chápu - ale realizace dost pokulhává, nedaří se mi dostat jí to přes hlavu. asi nezbývá než trénovat. jinak o sundávání bych neměla zas takovou obavu, to jde celkem hladce. navíc ji většinou v krizi douspím u prsa. pokud teda zrovna není na okně vehementně bzučící moucha (true story today :,( ) nebo tak něco...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KAREN: Sednu si, zakloním se, Odepnu. klidně s oblečením
    KAREN
    KAREN --- ---
    chci se pozeptat těch, co nosíte na zádech v nosicí bundě: jak to sakra děláte, abyste si bundu oblíkly bez asistence? ,D mám softshellku od Loktushe a sem tam malou (eh, 20 měsíců - 11 kg) nesu na zádech, že mi usne, a pak se ji snažím odložit. čím víc vrstev ale na sobě máme, tím je to celkově obtížnější (mj. se nenechá odložit tak, jak je, na záda, ale přetáčím si ji na břicho a odkládám tak, jak je zvyklá od běžnýho uspávání). kdybych ji měla pod oblečením, dost by mi to zjednodušilo situaci... a v nosítku na břiše mi je delší tahání nepříjemný, a navíc před usnutím často požaduje prso.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: tebe sem zrovna tipovala, že bys se sitim kapsy mohla mít zkušenost. ten mám zimní zateplenou, softshell s fleecem, ale na jaro bych chtěla nějakou lehkou, skladnou, nepromokavou, asi tenkej softshell nebo jen nějaký sustak, nevím. aby se pohodlně vesla do batůžku. kdybys sila, budu ráda za zkušenosti.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ANTIHERO: My máme rostoucí Lenku 2 a jsme spokojení. Co jsem tak testovala, tak mi ještě vyhovovalo nosítko od Aloe a teď naposledy Donkey Toddler. Ale chce to vyzkoušet.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    prosím poraďte, s jakým nosítkem pro batole máte dobrou zkušenost. syn mi pomalu vyrůstá z Tuly FTG, se kterou jsem byla moc spokojená, ale nemám žádné srovnání např. s KiBi apod. Samozřejmě bych radši ušetřila, ale pokud např. Tula Toddler nějak zásadně kvalitativně převyšuje ostatní, tak se nechám přemluvit :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STARDAY: já myslím, že zas takové štěstí jsi neměla, jen holt jde o to, co prodáváš - Loktushe je prostě známá, je určitě libivější pro větší masu lidí atd.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: ja asi mela stesti, ale prodala sem ten satek od loktushe za hodinu od zverejneni fotky na FB. o 10% levneji nez byla puvodni cena :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MAAJAA: v dite v satku meli nejaky trika, nevim jestli i mikiny, zkus tam zavolat
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    nevíte kde v Praze by šlo vyzkoušet si nosící mikinu od Jožánka (tu co jde noait v předu i v zadu?)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    asi se teď šátky blbě prodávají, ale před dovolenou cca 2-3 týdny zpátky jsem našla inzerát na Yaro La Vita šedočerný, který se mi fakt líbil, ale ségře jsem k posouzení poslala jen odkaz na obrázky na nějakém šátkovacím serveru a odkaz na inzerát jsem neuložila, teď hledám jak fretka na všech obvyklých místek, druhý šátek, co jsem měla v užším výběru, jsem našla, ale tenhle ne... jak na potvoru. Už to vzdávám.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN: a nenabizej ji dvě stovky. Mně se nimi poslala k šípku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANISKA: ten je pěknej, ale jako vzor by mi víc seděl dandy. Hmm hmm. mám nad čím přemýšlet.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SOLEI: ten je hodně zajimavej. esteticky úplně mimo to, co bych chtěla do města, ale to nevadí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    GUDRUN: retro berryblack black and white. A zatím fakt beze zmolku. Dneska jsem v nem uspavala jedenactikilovou sestnactimesicni a pořád si ho nemůžu vynachválit :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JANISKA: asi jde taky o procenta a zpracování. Já jeden měla a po těch měsících jsem ho posílala dál, protože se na to nedalo koukat. Ale můžu být frfňa, máma říkala, že ji to tak moc nepřijde
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GUDRUN:
    Jestli máš chuť riskovat, šla bych do tohoto

    Šátek na nošení dětí Mamanti - Telč, Jihlava - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/...r&utm_medium=email&utm_campaign=email-reply-confirm&utm_content=advert-link

    Ve skutečnosti je to tenhle
    Girasol Standart #04 (Maya, Etno) Ikat Wrap - About Wrap | Reviews, FSOT
    https://www.wraps.club/product/girasol-standart-04-maya-etno-ikat-wrap

    Ofiko cena je asi 70$
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam