• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    GUDRUN: u nás byl do necelehi roku, do 9-10 kg, pak už nebylo pohodlné.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    GUDRUN: nám vydržel zhruba do těch osmi kg, ale pohodlné už to moc nebylo. Navíc syn je dlouhý, takže pak už měl zádovku hodně nízko a nebylo to pohodlné ani jemu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: prej cca do 8kg, mě už přestal byt pohodlný teď v 6kg, koupila jsem MoniLu Uni a je to mnohem pohodlnější. Storcha jsem prodala v pátek :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jak dlouho vydrží Storchenwiege nosítko, máte nekdo zkušenost?
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Navic si behem cekani beztak koupim dva z druhe ruky, jsem v tom nemozna.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Tak ja ho zavazu, ale jen tak tak. Ale jo, budu ho vracet, jen me to stve. Tri tydny cekani a prd z toho!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CORA_NEILLE: taky bych to vratila, souhlasím s
    NUDLINEK.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    CORA_NEILLE: to bych ho teda vratila jestli je strizenej sejdrem a mas ho kratkej..
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Ach jo, já jsem tak naštvanosmutná :o( Po třech týdnech čekání mi konečně přišel šátek. Žádný super drahý model, poměrně laciný bavlňák od Yara, ale po přeprání, přežehlení a navázání jsem zjistila, že je krátký. A fakt že jo, po přeměřený odpovídá menší velikosti a středové značky jsou šejdrem, takže to asi někdo blbě šmikl. Upřímně po těch třech týdnech čekání přemýšlím, že si ho nechám jen abych to nemusela řešit a čekat znovu. Měla jsem zůstat u bazarových :o/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ANTIHERO: muj syn 10 mesicu je velkej jako kamosky 1,5 roku dcera, takze asi tak....bylo mu to krapet vetsi v rozrkoku ale to se da stahnout nejakou snurkou, nebo ja osobne tyhle malichernosti moc teda neresim....nejlepsi je vyzkouset osobne...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: otázka je, jestli na tvoje poponeseni by nestačilo onbu a to se dá sehnat i za tisícovku.

    Já jsem poridila ted rostoucí MoniLu UNI ze šátku a to je tedy uzasny nositko (a prej do dvou let, jsem zvedava ;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ENDEE: vy tady nosite asi hodne, vic nez ja, ja jen jednou za cas na chvilku treba kdyz jdu na postu a nechci tam prekazet s kocarem, nebo rychle pro neco do vecerky. tak mozna proto jsem si nevsimla, ze uz to neni uplne ono.
    premyslim, ze si zkusim z nejaky stary bundy vyrobit provizorni vsadku a jeste si to nositko trochu uziju, dokud to jde. tak jako tak je to skoda, takovy krasny nositko. za dalsi uz se mi nechce davat zase skoro 4 litry, mozna az na jare.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Muj syn ma cerstve rok (79cm a 10,3kg) a FTG mu zacala byt mala tak v 10m. Jeste ho do ni obcas dam, ale ke kolinkum ta latka proste nedosahne :/
    Taky planuju poridit Tulu Toddler, FTG mi vyhovovalo dost.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    CAMELLA: Jo to vím, měla jsem 20kg myslím v druhé třídě, s tím jsem fakt nepočítala :D Ale doufala jsem, že aspoň polovinu vážící dítě se ještě vejde.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    POZITRON: Tula FTG je prej cca do roka, max 1,5 roku u drobných děti no
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANTIHERO: nosnost znamená jen na kolik kg je testovaný materiál/spony atd, aby se nepoškodil, rozhodne to není maximální váha dítěte, které se tam vejde ;)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    KLEVKA: Díky, od cca kolika cm/kg/měsíců ji tak používáš?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Já jsem taky myslela, že výdrží dýl, když má nosnost 20kg :)) ale radši vyměním za něco, co bude pohodlnější pro oba. snad bude na jaře chodit a nošení ubude, přecejen už je to jiné, než nosit 4m mimino. Taky záleží jak moc a často nosíš... Já třeba nosím radši teď a v zimě, hezky se hřejem a mám i fajn LWD mikinu pro tyto účely.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANTIHERO: koukam do prukazky, ve 12 mesicich mel 76cm a 9280gr, coz bylo presne pred mesicem. kdyz o tom ted tak premyslim, stejne si neumim predstavit, jak bych ho nosila v bundicce a sama zadnou nosici bundu nemam. naivne jsem si myslela, ze to nositko poslouzi jeste treba na jare, tak to jsem asi mimo, co? :)
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Bylas rychlejší :) Ale teď mě napadá, že ho možná ještě zbytečně moc podsazuju. Jak se dlouho nehýbal (leze až teď cca měsíc), tak jsem se furt bála o záda. Ale ty kolínka to neřeší.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    POZITRON: Je mu skoro 14m (myslím že máme kluky podobně staré :)). Váží málo, necelých 9kg, ale vidím, že už mu začíná být krátká látka pod kolínkama a taky záda má napůl venku a mám pocit, že ho tam musím rovnat. Na 12m prohlídce měřil myslím 75cm.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: uz jsem to nasla, mame stejne stary kluky. aha, ja jeste nemam pocit, ze by z tuly vyrostl. podle ceho mas ten pocit?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANTIHERO: kolik mu je a kolik vazi, pls? mame taky tulu ftg, tak abych vedela, kdy to prijde. dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam