• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    Ahoj, mám dotaz na nošení kluků. Prosím vás je normální, že když vyndám mimino z šátku nebo nosítka má úplně pomačkaný kulky a pindíka? Používám látkový pleny, tak jsem přemýšlela, jestli to není tím, že tam má tolik materiálu. Zatím byl vždycky nošený maximálně pár hodin, většinou tak 1-3.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    včera jsme absolvovali ten výlet, kvůli kterému jsem řešila přehřívání. nakonec jsem to až na Sněžku šla jen v tričku. Prcek byl celej den bezvadnej. Střídala jsem šátek a nosítko, dohromady 20km - 12h a 4 zastávky. mám radost - užili jsme si to všichni.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: Jojo, bohužel proste ten příští týden je jediný pitomý, no uvidíme :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KAI: už jsme se s Camellou domluvily, že to zkusíme pokud se jí podaří za mnou dojet. akorát se bojim, že mezitim budou holý stromy a všechno šedý :( i když dneska jsem byla fotit a ještě to šlo.
    KAI
    KAI --- ---
    CAMELLA: s tím Terka umí kouzlit!! Vlastní zkušenost! ;)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    LENZIE: no v ty době měli jen jeden druh takže asi tu menší.. Jak jsem psala :) využiji ji jako tehotenskou teď no :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    STARDAY: za málo :)
    NUDLINEK: a jakou verzi vsadky jsi měla? Oni totiž dělají baby, která je pro miminka, a pak ještě min. jednu, která je na větší děti. My testovali tu baby a byla nám fakt hodně těsná (T. má 26 měsíců, vel. 86, váha 11 kg - je to taková hubená dlouhá žížala). Tu větší jsme bohužel ve skupině neměli, takže nemohu porovnat, jak by seděla. Ale s těmi zipy souhlasím - u jedné bundy jsem s tím zápasila tak, že jsem se na to vyprdla.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: já bych i chtěla, ale jsem teď dost nefotogenická :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Kdybyste některá chtěla nosící fotky, dělám je moc ráda :) Tyhle jsou ze včera ;) chlapeček už se nerad nosí, moc nespolupracuje a ani neni nejusměvavější, ale nakonec se dílo podařilo :) holčičce je asi 3,5 roku.
    https://www.facebook.com/fotilatma/







    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: mám to vypozorovaný. totiž začlo to tak, že jsem měla zapnutou bundu a řval a přestal, když jsem ji rozepla. jenže občas to nestačí. dneska jsem metelila na tramvaj, zapotila se, v tramvaji řval, i bez bundy, dokud jsme nevystoupili na čerstvej vzduch. je to jedinej společnej jmenovatel. chodím s ním občas 5+km streky v tempu, ale tam to uhlídám spíš, protože to je plánována námaha a když se moc zahrejvam, zpomalim. v sobotu ale polezeme na kopce a to ze mě bude asi lejt, i když půjdu jako šnek. no jsem zvědavá :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: odpoved nemam, ale mam otazku: porad si nejsem jista, jestli se ty deti v satku/nositkach opravdu prehrivaji? Narozdil od nas se preci nehybou...
    Ja teda pouzivam venku vetsinou nositko a kocar soucasne, a dite je oblecene tak, aby mu v kocare s teplym fusakem bylo akorat. A kdyz ho pak vezmu do nositka, tak (zatim) extra nic navrch nedavam. Koukam, aby byla hlava a nohy v teple
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nosím prcka v tomhle počasí po městě v obyč body a teplackach v tenkým bavlnenym šátku a stejně se prehrivame oba, když hejbnu kostrou. nosici mikinu mám většinu času rozepnutou. v nosítku, jak to luftuje po stranách, mi to přijde trochu lepší. když se přehřívá, řve. mít ho bez čepičky nechci. já se při námaze hodně prehrivam, v tomhle počasí sportuju venku v tilku nebo tenkým tričku. o víkendu se chystáme na túru se stoupanim, tak se bojím, abych ho neuvařila. bude mít merino a na hlave kuklicku. víc nalehko ho mít nemůžu, zase se bojím, aby ho neofouklo. je na to nějaký jiný trik, než termoregulační šátek?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Jo, ty kompatibility u bellyboo jsem se taky bála, proto nakonec ta guslenok, ta jde dat kamkoliv, i do kabátu bez zipu.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    LENZIE: ja teda mela problem s bellyboo ze i pres kompatibilni zipy se proste na nektere bunde lehce nenasazovala a nezapinala.. pak se i sem tam odepnula a rozjely se ty zipy.. no a okolo 9 mesicu uz jsem mela problem s ni dite dostat pod bundu a to jsem dost zizala.. ted ji nosim jako tehotenskou a je super :D
    IFKA
    IFKA --- ---
    SUFFOCATE: chtěla jsem to samé a skončila jsem u kabátu angel wings https://angel-wings.cz/en/detail/winter-coat-grey_2010/
    --ohlala, koukám, že zrovna naskladnili, já kupovala z druhé ruky. sice ještě nebylo úplně zima, abych mohla stopro posoudit, ale v cca 5 stupních, větru a mrholení to ustál na jedničku a bylo v něm jako v peřince. a vypadá dost pěkně i s dítětem vevnitř a je dost dlouhá. plus bod má za vpínací vsadku na krk, to mi u minule softshellky dost vadilo, že jsem musela pořád něčím omotávat krk. a v nosící skupince bývá často z druhé ruky.

    jinak mi přišly fajn funkční parka s beránkem od AW, která je teda trochu kratší, pak bundy I love mum (teď ale nevím, jestli mají tu vsadku na krk, myslím, že ne všechny, ale zase píšou, že jsou až do -30, prý). a pak bych vypíchla tenhle od mama by segra https://www.mamasegra.cz/e-shop/129-mama-kabat-se-zipy-a-reflexy-noseni-vpredu-i-vzadu-zimni z řešení technických detailů jsem si sedla na zadek, je dost dlouhá, není tak vypolstrovaná, ale materiál mají asi nejlepší, co jsem viděla, jen ta cena teda :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LENZIE: díky za tip! koukám, že mají i zip adaptéry a s ním bych mohla použít vsadku z nosícího softshell kabátu na normálním péřovém
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA: Aby nezapadlo, šátek s vlnou je na zimu, co se tepelných vlastností týká, super!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SUFFOCATE: Mám z druhé ruky kabát v kombinaci vlna bambus, ale už se neprodává. Myslela jsem si, že ho už tento rok prodám, ale ještě minimálně sezonu se mnou zůstane.
    V kombinaci s šátkem s vlnou jsem celou zimu chodila jen v triku s dlouhým rukávem a mimino v bodyčku a punčoškách, v nejhorších mrazech jsem miminu přidala jedno tričko a sobě tenký svetr na rozepínání.
    Po této zkušenosti (pořízeno az na třetí - poslední dítě) bych rozhodně nelitovala investice do nového kabátu, pokud by mi opravdu "sednul". Já ten svůj našla náhodou a do teď si ho nemůžu vynachválit (i když na začátku zklamání z drobných nedodělků - lze vyfiltrovat). Letošní zimu bych v něm odchodila, i kdybych už nenosila vůbec.

    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SUFFOCATE: pokud myslíš že ti bude opravdu zima, doporučila bych nosicí svetr. Ten merino od loktushe je super, ale hodně drahý. Tak někde sehnat něco podobného? Moc nevím. Nechávám si ho na další dítě, i když jsem ho loni skoro nevyužila, je v tom fakt vedro a zima u nás byla mírná. Obvykle jsem nosila Angel Wings mikinu, která je dost teplá, a na to zateplenou softshell nosicí bundu co mám od Adelay. Ta mi úplně nevyhovuje a asi ji budu chtít prodat, ale zatím nemám nic náhradního, nosím jo teď normálně, bez vsadky. Napadlo mě ti ji dlouhodobě zapůjčit, Le je obří a nemá naplety na rukávech, moc by ti asi nepomohla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam