• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KAREN
    KAREN --- ---
    IFKA: taky bych řekla, že dává smysl jen nošení vzadu - ani Liu od nějakýho roku a čvrt/půl nedávám, krom uspávání, dopředu...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IFKA: já tedy všechny holky co vím, že nosily v těhotenství, viděla nosit vzadu.
    IFKA
    IFKA --- ---
    HOZYM: mně je zase záhadou nošení v těhotenství, zvlášť ve třetím trimestru a vepředu. To jsem měla dceru (v té době 2 r) navázanou pět minut, z radosti z nového šátku pro mimino, což byla pro nás obě legrace, ale úplně mi to stačilo. měla jsem ji navázanou skoro na prsou :) moc si nedokážu představit, jak bych šla třeba na procházku, abych to udýchala a předčasně neporodila, a to snad zbytky nějaké fyzičky ještě mám :)
    jsou lidi, kterým to je příjemné i při normálním provozu? nevadí to na pánevní dno nebo tak něco?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    HOZYM: Já nosím/vozím i starší dítě, pokud spěchám. A jelikož všechno honím na poslední chvíli, tak je to dost často. Ale na přemlouvání dítěte, aby přidalo, nervy nemám. V tomto u mě vítězí psychické pohodlí na nad fyzickým.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    AOTEAROA: Díky za vysvětlení, mě nešlo do hlavy, proč něco tak - pro mě - fyzicky náročnýho absolvovat, když už je dítě těžší a zároveň už chodí. Já po roce s nošením skončila a případný odpor k chůzi jsem řešila golfkama, dcera nebyla nijak těžká, ale mě už pak bolely záda.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    CAMELLA: Caboo mám, vidíš, na to jsem zapomněla, to celkem šlo, ikdyž jsem to neuměla pořádně dotahovat, resp. jak to je elastický, tak to asi člověk tak nedotáhne. Díky!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    HOZYM: Jasný. Hele starší děti se nosí buď proto, že maminku hodně baví nosit :-) anebo má prostě nosítko po ruce a když je dítě unavené, tak je to lepší ho dát tam než tahat na ruce. Můj kluk 1r8m zatím nechce chodit skoro vůbec, tajze musím mít vždy kočár nebo nosítko, a ne vždy se chci tahat s kočárem, hlavně když jedu někam autem. Ale zas na nákupy by to jinak nešlo, je to dobrý vozík na věci :-D
    Další věc je, že často třeba v nosicích skupinách lze vidět selfíčka s dětmi v nosítku či šátku, jenže v reálu tam to dítě je pár minut. Maminka si udělá fotku pro radost a dítko chce zase dolů :-D

    No a pak jsou lidi kterým to prostě vyhovuje, kočár nemají, dítě jim těžké nepřijde. Nebo chodí na místa, kam se s kočárem nedostanou, já třeba dělám občas nosicí procházky do lesa, výlety lokalkou.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    AOTEAROA: Ted dva a ctvrt. V dubnu cekam dalsi, hledam primarne variantu na noseni mimina, starsi ma nohy, tak musi slapat:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: jo a vlastně ted MoniLu dela nové MoniLu Uni Start, to by snad taky mělo byt od maličkého mimča
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: tak od narození moc nositek není, buď něco typu předvazany elastik=caboo (ale to vydrží jen chvilku, cca do 6 kg mimina), nebo pak nosítka Storchenwiege, didymos dydyclick, fidella flyclick - já měla Storcha, ale moc u vytržení jsem z nej nebyla, radši jsem vazala šátek, mj.i proto, že v šátku mi bylo menší vedro (malá se narodila v červnu) a taky je to pohodlnější. Ted před par týdny jsem měla v ruce to nositko dydyclick a přišlo mi lepší, i podle mě vydrží déle.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    HOZYM: jaký věk má tvé první?
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    CAMELLA: No prakticky od narozeni. S prvnim jsem zacala nosit az kolem tri mesicu, do te doby jsem z toho nemela dobry pocit. Ale ted budu potrebovat volne ruce hned :) Vim, ze by byl na zacatek lepsi satek, ale me bylo desny vedro i s Manducou, natoz v satku, a celkove se mi do toho nechce investovat, muz satek urcite nosit nebude, nositko je v pohode pro nas oba.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HOZYM: jak staré mimino?:)
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, chodim sem pro inspiraci, budu brzy hledat, jake nositko pro mimino na drobnou postavu, Manduca mi klouzala, nedokazala jsem ji dopnout, na maximu mi byla porad velka. Zaroven tady vidim, ze nosite i deti ve veku meho prvniho, a premyslim - pri vsi ucte- jaky je duvod? Me dcera taky obcas nechce slapat, ale bylo by na me proste uz fyzicky obtizne to resit nosenim. Jen mi to vrta hlavou, nechci se nikoho dotknout. Je to pro vas reseni pri potrebe rychleho presunu nebo nejake delsi trasy? Diky za odpoved, za tip na nositko na mimino budu pripadne taky rada :) satek nechci z vice duvodu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    STARDAY: Já v RS nosila celkem dost. I po městě s báglem. Podle mě je to nejpohodlnější varianta, když chce dítě pořád nahoru dolu...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    CAMELLA: Andalu jsem snad také nikdy nezkoušela, ale měly jsme zumbuccy v regio skupince a holky z ní byly vcelku nadšené, zejména v rámci poměru cena/výkon.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: přijedu, byla to fajn návštěva :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LENZIE: vzhledově mi přišly podobný andale, ale tu jsem neměla půjčenou, tak nevím. Každopádně byly dost pohodlné a jsou zatím relativne levná, tuším cca 2500 pokud šijou z tvého šátku
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    LENZIE: já jsem nedávno viděla holčičku s panenkou v šátku! Bylo to strašně skvělý
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Tyjo já ti mohla dát vyzkoušet moje rostoucí Lenny Up, no ale vzhledem k tomu že jsem ti neukázala ani šátky... Asi musíš přijet znovu :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam