• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: vykona nebo vykonna, ted sakra vubec nevim :))) materska demence
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GUDRUN: storcha nepouzivas? Ja jsem fakt zvedava, jestli mi zad vykonna takovou sluzbu jako vykonal u prvni..
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: ten je peknej!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    přišel mi šátek, Yaro s repreve, konečně jsem klofla dost usedlou barevnost. chtěla jsem jen otestovat, ale opičáček to hned zatáhl, během minutky. Moje předsevzetí nepřehánět to s nosícíma pomůckama vypadá tak, že momentálně jsem majitelkou 5ks (2 šátky, RS, caboo a Storchenwiege) a jeden další šátek mám v zápůjčce. chtěla jsem první šátek zkusit prodat, ale když jsem zjistila, že je lehce prodejnej, tak mě to přešlo a budu chvíli syslit :-)

    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    HOZYM: Dcera ma 22 měsíců a ještě pořád ji nosím, ale teď už je to spíš když někam chvátám (na plavání třeba), nebo máme před sebou cestu na vlak a pak vlakem, nebo po městě. Ona ale hlavně nemá moc v lásce kočár, takže třeba dvě hodiny po Praze po svejch fakt nedá. A zároveň rádi jezdíme na výlety, kt ani s kočárem schůdný nejsou. Každopádně co chodí, tak už tolik nenosím, protože mi to občas dost bojkotuje, takže se vzteká u nandavání, ale pak už je v pohodě. Jako občas bych jela radši s kočárem, ne že nd, táhnout na břiše 11kg a na zádech 5kg nákup je vopruz (ve městě ji na zádech nenosím, není mi to příjemné), i když poslední měsíc jsme zas s kočárem párkrát jely a já si to fakt užívala :D
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    JANISKA: Já to zkoušela hned po porodu a pak opakovaně do toho cca roku, ale jak jsem psala, číhaly na mě různý nesnáze, který jsem nedokázala efektivně vyřešit :) Jinak teda v určitý fázi mi to prostě přišlo už moc, třeba s tím uspáváním jsem sekla poměrně brzy, protože jsem chtěla, aby dítě umělo usnout i jinak a mohl ho uspat i někdo jiný ( babičky jsou starší a nosit nemůžou a pro manžela by to představovalo podobnej diskomfort jako pro mě, akorát by neměl ani motivaci.)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    JANISKA: ne nezbytně. začala jsem nosit hned, ale tak strašně rychle rostl, že jsem se adaptovat nestihla
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HOZYM: Ono podle mě záleží i na tom, jak pravidelně člověk nosí a kdy s tím začne. Já jsem nosila vždycky hned po porodu, kdy se tělo na ty tři kila v pohodě adaptovalo, a ty přibývající kila pak nebyla tolik cítit. Osmikilový dítě mi připadalo pořád lehounký. Kamarádka začala syna příležitostně nosit až v těch jeho osmi kilech a ačkoliv je sportovnější typ než já, zdálo se jí to už víc než dost :) Tak třeba se napodruhé s nosítkem sžijete víc.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    JANISKA: Já si to zatím představuju tak, že mimino bude v nosítku, starší v golfkách pokud půjdeme někam dál, případně mimino v kočáru a starší na stupátku. Já jsem s nošením měla vlastně furt nějaký trable - když dítě usnulo a já ho chtěla vyndat, začalo vždy řvát, když jsem se přestala hýbat, vzbudilo se a chtělo ven, nedokázala jsem se v žádným ročním období oblíct tak, aby mi nebylo vedro nebo zima :), a vlastně celkově mi vyhovoval kočár víc, mohla jsem si prostě fyzicky odpočinout, přestože jsem ten kočár nejdřív musela snést ze schodů. Ale ted nošení považuju za řešení nastávající situace, tak doufám, že to nějak víc vychytám. Zřejmě to ale bude pořád spíše doplňkové řešení, já asi oproti všem zdejším zdatným ženám nedisponuju takovou fyzickou odolností :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HOZYM: já jsem starší dceru dvouletacku nosila docela dost zaprvé proto, že mladší nechtěla v šátku moc spát a výrazně preferovala kočár (takže na starší nositko "vyzbylo", neb toho ještě moc neusla), zadruhé když jsem ji potřebovala uklidnit a uspat. Myslím, že to byl zároveň super minimalizator sourozenecke žárlivosti - když byla starší u mě na hrudi, nezavidela tolik nošení a tuleni mladší. No a i teď občas tříletou poponesu. Komfort pro mě už nic moc, ale ji to radost dela, tak to vždycky nějak preziju.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    IFKA: Njn tři lidi z tisíce.
    KAREN
    KAREN --- ---
    IFKA: :O
    IFKA
    IFKA --- ---
    někde jsem viděla diskuzi, kde jedna holka psala, že ve 27 tt jde s dítětem na břiše na celodenní výlet a pak ještě pár méně extrémních nosiček.
    KAREN
    KAREN --- ---
    IFKA: taky bych řekla, že dává smysl jen nošení vzadu - ani Liu od nějakýho roku a čvrt/půl nedávám, krom uspávání, dopředu...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IFKA: já tedy všechny holky co vím, že nosily v těhotenství, viděla nosit vzadu.
    IFKA
    IFKA --- ---
    HOZYM: mně je zase záhadou nošení v těhotenství, zvlášť ve třetím trimestru a vepředu. To jsem měla dceru (v té době 2 r) navázanou pět minut, z radosti z nového šátku pro mimino, což byla pro nás obě legrace, ale úplně mi to stačilo. měla jsem ji navázanou skoro na prsou :) moc si nedokážu představit, jak bych šla třeba na procházku, abych to udýchala a předčasně neporodila, a to snad zbytky nějaké fyzičky ještě mám :)
    jsou lidi, kterým to je příjemné i při normálním provozu? nevadí to na pánevní dno nebo tak něco?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    HOZYM: Já nosím/vozím i starší dítě, pokud spěchám. A jelikož všechno honím na poslední chvíli, tak je to dost často. Ale na přemlouvání dítěte, aby přidalo, nervy nemám. V tomto u mě vítězí psychické pohodlí na nad fyzickým.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    AOTEAROA: Díky za vysvětlení, mě nešlo do hlavy, proč něco tak - pro mě - fyzicky náročnýho absolvovat, když už je dítě těžší a zároveň už chodí. Já po roce s nošením skončila a případný odpor k chůzi jsem řešila golfkama, dcera nebyla nijak těžká, ale mě už pak bolely záda.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    CAMELLA: Caboo mám, vidíš, na to jsem zapomněla, to celkem šlo, ikdyž jsem to neuměla pořádně dotahovat, resp. jak to je elastický, tak to asi člověk tak nedotáhne. Díky!
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    HOZYM: Jasný. Hele starší děti se nosí buď proto, že maminku hodně baví nosit :-) anebo má prostě nosítko po ruce a když je dítě unavené, tak je to lepší ho dát tam než tahat na ruce. Můj kluk 1r8m zatím nechce chodit skoro vůbec, tajze musím mít vždy kočár nebo nosítko, a ne vždy se chci tahat s kočárem, hlavně když jedu někam autem. Ale zas na nákupy by to jinak nešlo, je to dobrý vozík na věci :-D
    Další věc je, že často třeba v nosicích skupinách lze vidět selfíčka s dětmi v nosítku či šátku, jenže v reálu tam to dítě je pár minut. Maminka si udělá fotku pro radost a dítko chce zase dolů :-D

    No a pak jsou lidi kterým to prostě vyhovuje, kočár nemají, dítě jim těžké nepřijde. Nebo chodí na místa, kam se s kočárem nedostanou, já třeba dělám občas nosicí procházky do lesa, výlety lokalkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam