• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: jo tak :). Aniž bych chtěla tlačit, zada jsou na doma boží, mnohem lepší než úvazy dopředu :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: nemám hadry na nošení na zádech. doma nosím jen v RS. záda nechám na jaro :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: jako že se bojíš na záda?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    vazu jen klasickej kříž s kapsou, co dalšího se naučit? aby to mělo třeba proti tomu úvazu nějakou výhodu. na záda to ještě není.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SOLEI: a ja myslela, ze v brise je to nejergonomictejsi .)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ANGIOLETTO: Souhlasím s CAMELLA: - koukni na bazárky, vhodné nosítko se dá sehnat za slušnou cenu a je s ním jistota, že mimču neuškodí. My měli doma také výrobky staré cca 15 let a byla to rozhodně visítka a mučítka, pro děti zcela nevhodná.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANGIOLETTO: to bych tedy nedělala, dle toho popisu. Si kup spis nějaké nositko, ne? Třeba Storcha, toho pak během chvilky prodas
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    CAMELLA:
    LENZIE: ta je teda huuuusta!
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Jojo, docela se rozjela. Už má i vlastní nosící oblečení, ale to jsem zatím neměla možnost vyzkoušet (resp. měli jsme v rámci regio skupiny půjčenou velikost, do které bych se nevlezla, tak jsem nezkoušela).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KLEVKA: Jj, už dokonce ani nešije nosítka z vlastních šátků, jen ze svých (Rsp tuším ted v prosinci byla poslední možnost ušít nositko z vlastního šátku)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: jako od lenky co sije nositka? tkala rucni, ted uz dela i strojove? husta teda....
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SIMCIIQ: Štorcha používám úplně nejčastěji, prakticky denně. Prcek má 6,5kg a úplně v pohodě. po Vánocích za něj budu hledat náhradu, prej do těch osmi kg max.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CAMELLA: jj verim no, jen nejsem ten typ, co by do noseni hodlal sypat penize.. treba si nekde u nekoho neco pujcim a ozkousim :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: a to kdybys zkusila jiné nositko podobného typu, tak bys viděla ještě úplně jiný zázrak se zády (měla jsem možnost porovnat storcha s dydyclick a teda ačkoliv je to principiálně dost podobný, tak dydyclick je o parník pohodlnější, protože má širší ty popruhy :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Testovali jsme šátek od Lenky (100% organická bavlna, 300 g/m2), který mě naprosto nadchl nejen svými barvami, ale také tím, jak je příjemný a hlavně nosný. Je krásně měkký, poddajný, perfektně se vázal a utahoval. Měli jsme navázáno jen cca na 20 minut před spaním, ale vyvolal ve mně dojem, že bychom s ním zvládli i delší dobu.
    Nošenec aktuálně 27 měsíců, 90 cm, cca 11,5 kg.

    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: vykona nebo vykonna, ted sakra vubec nevim :))) materska demence
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GUDRUN: storcha nepouzivas? Ja jsem fakt zvedava, jestli mi zad vykonna takovou sluzbu jako vykonal u prvni..
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: ten je peknej!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    přišel mi šátek, Yaro s repreve, konečně jsem klofla dost usedlou barevnost. chtěla jsem jen otestovat, ale opičáček to hned zatáhl, během minutky. Moje předsevzetí nepřehánět to s nosícíma pomůckama vypadá tak, že momentálně jsem majitelkou 5ks (2 šátky, RS, caboo a Storchenwiege) a jeden další šátek mám v zápůjčce. chtěla jsem první šátek zkusit prodat, ale když jsem zjistila, že je lehce prodejnej, tak mě to přešlo a budu chvíli syslit :-)

    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    HOZYM: Dcera ma 22 měsíců a ještě pořád ji nosím, ale teď už je to spíš když někam chvátám (na plavání třeba), nebo máme před sebou cestu na vlak a pak vlakem, nebo po městě. Ona ale hlavně nemá moc v lásce kočár, takže třeba dvě hodiny po Praze po svejch fakt nedá. A zároveň rádi jezdíme na výlety, kt ani s kočárem schůdný nejsou. Každopádně co chodí, tak už tolik nenosím, protože mi to občas dost bojkotuje, takže se vzteká u nandavání, ale pak už je v pohodě. Jako občas bych jela radši s kočárem, ne že nd, táhnout na břiše 11kg a na zádech 5kg nákup je vopruz (ve městě ji na zádech nenosím, není mi to příjemné), i když poslední měsíc jsme zas s kočárem párkrát jely a já si to fakt užívala :D
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    JANISKA: Já to zkoušela hned po porodu a pak opakovaně do toho cca roku, ale jak jsem psala, číhaly na mě různý nesnáze, který jsem nedokázala efektivně vyřešit :) Jinak teda v určitý fázi mi to prostě přišlo už moc, třeba s tím uspáváním jsem sekla poměrně brzy, protože jsem chtěla, aby dítě umělo usnout i jinak a mohl ho uspat i někdo jiný ( babičky jsou starší a nosit nemůžou a pro manžela by to představovalo podobnej diskomfort jako pro mě, akorát by neměl ani motivaci.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam