• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: pokud vím, tak hned, klidně to zkus.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIMCIIQ: zalezi spis na velikosti nez veku, zkus a uvidis, to je nejlepsi...kdyz v tom bude plavat a hroutit se, tak lepsi satek....
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Kolika denni dite muze do storchu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: novinka no :). Někde na ND není testování?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    https://www.jozanek.cz/ergonomicke-rostouci-nositko-jozanek-modre-p12641/
    teď jsem zaznamenala, nemáte někdo už zkušenost? Cena za šátkové nosítko dost dobrá teda.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Jé, to už jsem skoro zapomněla, jaká je to dřina. Než jsem uvázala, funěla jsem jako maratonec. A jak mě bolely ruce!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    pořídila jsem manducu a nosím na zádech a je to skvělé!!! a teď už i nahazuju, dítě spravuje
    spolupracuje. ale na šátek jsme si nezvykli
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    STARDAY: Nához je pohoda. Dá se v rámci hry trénovat jen tak "na holo". Třeba na posteli. Můj syn držení se na mých zádech miluje, pravda že už je mu rok a tři čtvrtě, ale prostě ho to baví. Pak je právě spíš problém omotat tam ten nekonečný hadr, když navíc musíš být v předklonu, což byl pro mě problém vydržet déle než nějakou minutu dvě, s tou zátěží, fakt slabý břicho a záda...
    Nošení na zádech bylo pro mě zpočátku zajímavý i tím, že jsem cítila jak to používá úplně jiné moje svaly. Ale nějak mi to k srdci nepřirostlo. Čuchání k hlavičce nic nenahradí... ;-)
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Kdyžtak jak vonzino, tak wrapyouinlove mají videa, jak na záda nabalit ležáky, co ještě hlavu nedrží. Myslím, že čtyřměsíční se ještě tolik nemele a jde to nazkoušet pro začátek takhle...
    KAREN
    KAREN --- ---
    STARDAY: fakt se hodi to natrenovat s nekym, kdo uz vi, jak na to. ja kvuli tomu zasla do "nosiciho" centra u nas a naucila jsem se hodit dite na zada z lehu na (jeho :D) zadech - mela jsem strach se 4mesicnim miminkem tak zachazet, ale nakonec se zadarilo. a pocitam, ze s druhym ti tohle pzjde snaz ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    STARDAY: spíš je fajn mít vedle sebe někoho znalého, nahození jde překvapivě snadno a je to hned, ale zorientovat se v tom, co a kde je třeba nařasit, vyrovnat a utáhnout bych sama dávala jen těžko.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Já začala nosit na zádech někdy po půl roce, ale zrovna s nahazováním na záda jsem problém neměla, měla jsem to nacvičené z blbnutí doma (třetí dítě, no). Tím chci říct, že nahazování se dá trénovat předem a když pak přijde na věc, už budete vědět :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Ja si zatim vubec neumim predstavit, jak ho tam dostanu. Na videa s nahozenim sem koukala, ale nejsem zrovna nejsikovnejsi, tak se bojim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: 5m, ještě ne. doma nosím jen občas v RS a na ven si to nechavam na jaro.

    jinak, všem, zaujaly mě esteticky mikiny Nopaco, máte někdo zkušenost?
    IFKA
    IFKA --- ---
    IFKA: u takhle malého dítěte je výhoda, že se moc nemrská a nebude se ti z úvazu vykrucovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    STARDAY: Já až velice pozdě, někdy v roce. Ne ze strachu, ale nešlo mi to, jsem velká a mám zkrácené šlachy na rukou, navíc moc nespolupracoval do té doby.
    Ale v 5m už klidně můžeš. Doporučuju pokud jsi nezkoušela, nechat si ho tam od někoho nejdřív prostě nasadit a pomoct s úvazem, a pak to teprve zkoušet. To mi pomohlo v jistotě. Poprvé to byl legrační pocit :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    STARDAY: sice nenosím na zádech pravidelně, ale v 3,5 m jsem navázala poprvé a dobrý. záleží, jestli drží hlavu. Ale šikovná známá vázala od 3 týdne
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Jinak kdy jste zacly mimina nosit na zadech? Ja mam porad strach ho prehodit (5m)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CAMELLA: Aha! Nebyla jsem si jista. Dekuju
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: ani nevíš, jak mě svrbela ruka když vyšla Hermiona. Ale ubránila jsem se
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: Jo kdybych rozpočítala cenu posledního šátku, co jsem si pořídila, na počet použití s mým chodcem, myslím že jedno nošení bylo tak za 800 :-D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STARDAY: tenký (ale nosný) a krátký šátek, který můžeš nosit “v kabelce” a vytáhnout je-li třeba navázat :). Aspoň tedy tak to znám já ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam