• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKLIBA: zrovna teď se to řešilo u nás ve skupině a Baie bylo vynášeno do nebes, zejména s plush vazbou jsou to prý měkkouši. Jen počítej s tím, že je to tu spíš neznámá značka a prodat půjde asi hůř :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Ahoj všem, mám dotaz - máte tu někdo osobní zkušenost se šátky od baie? Zajímalo by mne, jak moc je potřeba je zanášet. O co mi jde, v létě bude přírůstek, budu si chtít udělat radost a pořídit si něco hezkého (a praktického) pod záminkou nošení novorozence a jsem pekelně líná zanášet fošny. No a po baie koukám už hoooooodně dlouho O:-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jsou nějaká proti, která bych měla zvážit u šátkového Kibi?
    Měla jsem o víkendu látkové Kibi a byla jsem dost spokojená, prcek 7kg/66cm nebo tak něco.
    Jediné proti bylo, že jsem chtěla šátkové nosítko, a teď mám možnost jedno takové koupit. Díky :-)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    LENZIE: Já testovala tu midi velikost a mně ten bederák strašně vadil. Celkově nemusím zapínání na boku a vadí mi i na mým nosítku od Veky, ale tady mě strašně tlačila ta horni spona do žeber. A přitom dvojitej bederák od Aloe mi vůbec nevadí. Myslím, že by stačilo, kdyby ty spony byly víc vypodložený tim polstrováním.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    VAMPY: To je normální za takový materiál, to není kus nekvalitní bavlny z Pepco. Horší je, když se ani přes super materiál nedá ten šátek používat :-) teoreticky je možný, že po nějakým období intenzivněji práce by se to změnilo ve skvělý kus látky a hlavně jsou tyhle koberce skvělé na nošení velkých dětí v úvazu batoh. Ale osobně je považuju spíš za nepovedené snahy o šátek co unese všechno. Dneska se s něčím takovým nechce nikomu zanášet.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LENZIE: Tak ta cena me teda fakt bavi
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IFKA: COCO•N Scandinavia Scarlet Sails velikost 4
    Složení: 35% japonské tsumugi hedvábí, 35% dlouhovlákenná bavlna, 30% morušové hedvábí
    Gramáž: 320 g/m2
    Cena za velikost 4: 320 EUR = 8200 CZK
    IFKA
    IFKA --- ---
    LENZIE: jakou má gramáž, pro zajímavost?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    A ještě jedna testovačka z poslední doby - látkové nosítko Kagano Maxi, od cca 1,5 roku do cca 4 let:
    Osobně dávám přednost šátkovým nosítkům, ale toto mě velmi mile překvapilo. Perfektní široký a přitom měkký bederák s dvojitými popruhy skvěle seděl a netlačil. Stejně tak jsou měkké a příjemné i ramenní popruhy. Zádovka je dlouhá, takže se do ní syn úplně v pohodě vešel. S utahováním jsme neměli problémy, vše šlo "jak po másle". Fajn je také kapucka, která se dá snadno sundat, nicméně jsem nepřišla na to, jak zvednutou kapucku zajistit (a v rámci skupinky testujících jsem nebyla jediná).
    Nošenec: 28 měsíců, vel. 86/92, cca 11,5 kg.

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Měli jsme možnost otestovat šátek Coco-n a musím říct, že větší deku jsem snad v ruce neměla. Byla to velikost 4, takže jsme zkoušeli jen jednoduchý kříž vpředu, ale díky tomu, že ten šátek byl fakt tuhý a vůbec neklouzal, jsme měli problém navázat a vůbec dotáhnout. A to mi pomáhal manžel, který opravdu tahal, seč mohl. Nakonec jsme z toho byli všichni akorát mokří jak myš a T. chtěl asi po pěti minutách ven, protože ho to začalo kousat... :)

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    my jsme měli dneska premiéru v -10C. měl merino body a punčocháče, tlustý ponožky, merino kuklicku a tenkej fleece overal s kapuckou. v nositku a já tri nosící vrstvy přes něj, tenkou mikinu, fleecku a softshellku. chlapeček byl v pohodě a mě omrzl zadek.
    jinak mám půjčenou andalu, z modryho labyrintu od Vatanai, je to krásnej šátek, ale z nosítka úplně nadšená nejsem, přijde mi celý takový robustní a vycpaný.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Ja versinou syna vemu tak, jak je doma, akorat mu dam takovy “boty” jak zimni rukavice a kuklu nebo cepici. Ale mam hodne teplej vlnenej satek, ze sama mam jen triko s dlouhym a pak az softshellku
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Diky, prvni dite je skoro letni, tak vubec netusim, jak oblikat v zime
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Já dneska byla venku od 7 ráno, vrátili jsme se před půl hodkou a malá měla body s krátkým, merino body, punčochačky, merino overal a merino kuklu, na nohách merino navleky. Já měla přes nás nosici mikču a bundu s nosici vsadkou :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SIMCIIQ: tomi prijde v klidu, pokud mel teply nozky...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    IFKA: asi jsem minimalistka, mel teplaky, teply ponozky, dl.body, teplou mikinu, cepku, kapucu, ja triko, dziny, tehu svetr z lidlu a nosici zimni shara bundu.. byli jsme venku 30 min, 8 denni mimi
    IFKA
    IFKA --- ---
    SIMCIIQ: záleží, co máš za nosící oblečení. můžeš být minimalistka a oblékni ho cca stejně jako sebe, dlouhé kalhoty i vršek, zavázat do šátku a přes to další mikinu s vsadkou nebo zavinovací svetr, bundu, prostě co máš. když je dobře tobě, miminu skoro úplně na těle bude určitě taky. To je můj objev téhle zimy, že vlastně nic moc extra mimino nepotřebuje, když ho neplánuju někde sundávat na kojení. jen teda určitě teplé ponožky a kuklu. když jde teď zima a fouká, dávám ještě přes kuklu čepici.
    když vím, že budu potřebovat vybalovat, fajn mu přes body, merino body a kalhoty ještě merino overal. a muž ho nosí oblečeného v zimní kombinéze, protože nemá nosící bundu.
    obecně se nám daří mimino častěji konfitovat než podchladit, od toho jsme i v tomhle lehkém módu vždy daleko.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pomalu premyslim, ze po porodu vyjdu ven.. jak mam obliknout malyho treba na 15 min ven?? Nic velkyho jeste nezvladnu, tech 15 min bude stacit..
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: To je fakt. A stoklasu mam za rohem. Ale jak se znam, tak skoncim se dvouma zipama a max vytazenym strojem, o kterej tu budem zakopavat :/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: podle mě stačí koupit dva zipy a sešit je, ale třeba to vidím jako hurvajz valku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam