• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    IFKA: asi jsem minimalistka, mel teplaky, teply ponozky, dl.body, teplou mikinu, cepku, kapucu, ja triko, dziny, tehu svetr z lidlu a nosici zimni shara bundu.. byli jsme venku 30 min, 8 denni mimi
    IFKA
    IFKA --- ---
    SIMCIIQ: záleží, co máš za nosící oblečení. můžeš být minimalistka a oblékni ho cca stejně jako sebe, dlouhé kalhoty i vršek, zavázat do šátku a přes to další mikinu s vsadkou nebo zavinovací svetr, bundu, prostě co máš. když je dobře tobě, miminu skoro úplně na těle bude určitě taky. To je můj objev téhle zimy, že vlastně nic moc extra mimino nepotřebuje, když ho neplánuju někde sundávat na kojení. jen teda určitě teplé ponožky a kuklu. když jde teď zima a fouká, dávám ještě přes kuklu čepici.
    když vím, že budu potřebovat vybalovat, fajn mu přes body, merino body a kalhoty ještě merino overal. a muž ho nosí oblečeného v zimní kombinéze, protože nemá nosící bundu.
    obecně se nám daří mimino častěji konfitovat než podchladit, od toho jsme i v tomhle lehkém módu vždy daleko.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pomalu premyslim, ze po porodu vyjdu ven.. jak mam obliknout malyho treba na 15 min ven?? Nic velkyho jeste nezvladnu, tech 15 min bude stacit..
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: To je fakt. A stoklasu mam za rohem. Ale jak se znam, tak skoncim se dvouma zipama a max vytazenym strojem, o kterej tu budem zakopavat :/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: podle mě stačí koupit dva zipy a sešit je, ale třeba to vidím jako hurvajz valku
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: Ja se jeste nedokopala ten adapter objednat. Nejak sem se zasekla na tom, ze postovny je pulka ceny veci :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    já říkám, že jsem dement, muž říká, že jsem měla aha moment :-) mám tři nosící hadry, tj tři vsadky, který můžeme používat i do jinýho oblečení na zip! jakto, že mě to nenapadlo dřív? případně za cenu adapteru, který má bellyboo (nebo ho umím ušít, myslím).
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    GUDRUN:
    CAMELLA:
    Myslim, ze se testuje v regio, ale pujde do lednounoroveho testovani..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: pokud vím, tak hned, klidně to zkus.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KLEVKA: mam mega dite a normalne se snazi zvedat hlavu v 5ti dnech.. neskutecny.. zkusim to a uvidim
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIMCIIQ: zalezi spis na velikosti nez veku, zkus a uvidis, to je nejlepsi...kdyz v tom bude plavat a hroutit se, tak lepsi satek....
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    STARDAY: ja jsem nahazovala na zada vsedě v loznici na posteli pred velkým zrcadlem.
    A ted zvazuju koupit kvuli zadum šátek. Zkušené nosnice, prosim, nemáte nektera osahany tento -yaro https://www.satkomanie.cz/...-slings-vlna/6299--yaro-urban-geo-contra-black-white-wool-bourette.html ?
    Nekouše? Neklouze? Neuvarim se s nim v lete?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Kolika denni dite muze do storchu?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: novinka no :). Někde na ND není testování?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    https://www.jozanek.cz/ergonomicke-rostouci-nositko-jozanek-modre-p12641/
    teď jsem zaznamenala, nemáte někdo už zkušenost? Cena za šátkové nosítko dost dobrá teda.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    AOTEAROA: Jé, to už jsem skoro zapomněla, jaká je to dřina. Než jsem uvázala, funěla jsem jako maratonec. A jak mě bolely ruce!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    pořídila jsem manducu a nosím na zádech a je to skvělé!!! a teď už i nahazuju, dítě spravuje
    spolupracuje. ale na šátek jsme si nezvykli
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    STARDAY: Nához je pohoda. Dá se v rámci hry trénovat jen tak "na holo". Třeba na posteli. Můj syn držení se na mých zádech miluje, pravda že už je mu rok a tři čtvrtě, ale prostě ho to baví. Pak je právě spíš problém omotat tam ten nekonečný hadr, když navíc musíš být v předklonu, což byl pro mě problém vydržet déle než nějakou minutu dvě, s tou zátěží, fakt slabý břicho a záda...
    Nošení na zádech bylo pro mě zpočátku zajímavý i tím, že jsem cítila jak to používá úplně jiné moje svaly. Ale nějak mi to k srdci nepřirostlo. Čuchání k hlavičce nic nenahradí... ;-)
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    Kdyžtak jak vonzino, tak wrapyouinlove mají videa, jak na záda nabalit ležáky, co ještě hlavu nedrží. Myslím, že čtyřměsíční se ještě tolik nemele a jde to nazkoušet pro začátek takhle...
    KAREN
    KAREN --- ---
    STARDAY: fakt se hodi to natrenovat s nekym, kdo uz vi, jak na to. ja kvuli tomu zasla do "nosiciho" centra u nas a naucila jsem se hodit dite na zada z lehu na (jeho :D) zadech - mela jsem strach se 4mesicnim miminkem tak zachazet, ale nakonec se zadarilo. a pocitam, ze s druhym ti tohle pzjde snaz ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    STARDAY: spíš je fajn mít vedle sebe někoho znalého, nahození jde překvapivě snadno a je to hned, ale zorientovat se v tom, co a kde je třeba nařasit, vyrovnat a utáhnout bych sama dávala jen těžko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam