• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    AOTEAROA: to někoho fakt napadne ignorovat instrukce u půjčeného šátku? No potěš tedy :-(
    Já budu asi radši paranoidní, jak to má baie s háklivostí merina, nevím, ono to dost sejde na zpracování. Na druhou stranu, snad to nebudu muset řešit nějak často, pak už se to dá strávit (jinak bych do toho ani nešla)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKLIBA: hele tohle nevím no, popravdě nad ledovou vodou jsem nepřemýšlela. Vlně vadí hlavně velké teplo. I proto je nejlepší v pračce mít program na vlnu nebo hedvábí, mělo by to snad dávat pozor i na náhlé změny teplot. Každopádně tohle praní mám doporučené od českého výrobce Moisha, mají to vyzkoušené a kdyby měli prát všechno ručně, když to testují...

    V každém případě obecně platí, že na vlnu fakt bacha, už jsem ve skupinách slyšela mnojo smutných příběhů. Hlavně v případech, kdy někdo ignoroval že šátek není jeho a nemá ho prát...

    Já mám merino Moisha a ten šátek je jako nový, přitom jsem ho prala v pračce tak 4x.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    AOTEAROA: tyjo já se té pračky docela bojím, jak venku mrzne a jsme v rodinném baráku tak studená nám tu teď teče fakt ledová, v prádelně tuplem, tak je první na připojení k řadu... ale možná by fungovalo přemáchnout v ruce a pak nechat na 400 vyždímat...?
    (jo jsem trochu připos... nechci si zmršit funglovní šátek hned při prvním praní)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKLIBA: vyprat v pračce na program ruční praní nebo vlna a dát na 400 otáček, pokud máš možnost. Pak normálně harmonika. Já někdy věšela na dva sušáky za sebou naplocho, ale ne každý má dva sušáky a já nemám kočky :-)
    Můj názor je, že prát takto v pračce je mnohem šetrnější než ručně a pak to tahat z vany a různě to vytahat a nechat hodně mokré.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    musím se pochlubit, můj aha moment ohledně vsadek vedl k návštěvě Stoklasy a ušití redukce na zip ke kabátu, klofnutemu za 200kc v sekáči. jsem moc spokojená.

    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SKLIBA: ja jsem susila na harmoniku na susaku pres 2 sprusle vzdycky. taky jinou moznost moc nemam
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Tak mám vybráno a objednáno, jen mi došlo, že jsem nedomyslela jednu věc - kdepak budu sušit na placato šátek s podílem merina? Máte nějaké ověřené alternativy? Na harmoniku na sušák prý ho můžu dát až po částečném proschnutí, myslíte, že by šlo ho rozložit "na patra" na sušáku, který má rošty nad sebou? Přeci jen, je to osmička, skoro šest metrů na délku, aniž by mi po tom lozily kočky, tu nemám
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Diky za tipy!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANOCKA: ditevsatku.cz na Letny je fajn. něco mají na místě, ale pokud chceš něco konkrétního, lépe se domluvit. já od nich mám teď doma Monilu uni a rezervovaný Didyclick. na sraz jsem se nikdy pořádně nedostala. takhle máš za 200kc nosítko na týden a klid si s tím pohrát. ale na základní orientaci bude určitě sraz taky fajn. plus mají v dítěti v šátku spoustu hezkej věci, jak nechodím do kamennejch krámu, tak se tam fakt musím drzet
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Dite v satku je fajn, odtamtud mam nositko ja. Prve pujcene a uz jsem ho nevratila, rovnou koupila :)
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    JANOCKA:
    CAMELLA:
    Zkusnositko.cz super, napsala jsem mejl, dojela k nim (posílají ale i poštou), vyzkoušela nosítko, odvezla si ho domů, za týden jsem vrátila a platila jsem asi stovku? (Resp. při půjčení se platí záloha, kterou pak vrátí poníženou o částku za půjčení)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANOCKA: existuje Zkusnositko.cz ale nemam zkušenost jak to funguje a pak taky snad Dítě v šátku na Letné, ale nemam zkušenost. Možná lepší je dorazit na nějaký pražský sraz, kde se dá dohodnout vyzkoušení aspoň těch hlavních typů
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    CAMELLA: a existuje v Praze nejaky kameny obchod, kde si clovek muze vyzkouset vic modelu? Neco jako byvala Brana k detem.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANOCKA: a to jsem ti tu vyjmenovala tak třetinu, možná ani to ne :).
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Tak koukam, ze nabidka se behem tech par let opravdu rozrostla. Kdyz jsem schánela pro prvorozeneho, tak byly Manducy, ergo, total vyprodany Kibi a nenositka z chica :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANOCKA: existují vázací šátková nosítka - typ meitai nebo i polovázací - třeba Storchenwiege (ale to by vám asi taky brzo nebylo pohodlné) nebo didymos dydyclick, Fidella flyclick atd.
    A pak klasická přezková šatkova nosítka, rostoucí varianty - Andala, MoniLu Uni, LennyLamb LennyUp, Lenka 4ever, ten nový Jožánek...tam je potřeba vyzkoušet co Vám nejlíp padne
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JANOCKA: nějaký satkovy meitai nosítko? rychlý, skladný, měkký, bezprezkovy...
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    CAMELLA: A existuje nejaky predvazany neelasticky? Ja mam k tomuhle malemu miminku jeste 3 leteho divouse, takze nebudu mit cas na vazani satku. Proto mam manducu, ac z ni nejsem uplne nadsena, neb mi prijde strasne tvrda. Za poslednich par let se nabidka strasne rozsirila.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JANOCKA: caboo je v podstatě jen předvazany elasticky šátek, asi bych se mrkla po nějakém neelastickém,když je tam spokojený :)
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    CAMELLA: Tak to budu mit velmi brzo smulu :) Skoda, tenhle exemplar je v tom caboo strasne spokojenej a i me to s nim sedi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam