• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: MoniLu Uni :).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: a co máš vlastně za nosítko? já podle jedny poznámky myslela, že tohle právě :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: já ho vyzkoušela u holky na srazu a taky mi přišel super :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jinak testuju didyclick a radost, skoro jak satek, pohodlný, rychlý. hledám nevýhody, zatím nenacházím. jak se s ním nosí na zádech teda zatím nevím, ale podle fotek to jde.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Tak dorazil můj první nový šátek a teda musím říct, že takového heboučkého mazla jsem fakt nečekala. A to je klasika čistá bavlna. Lennylamb mají u mne velký palec nahoru
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jinak shara fakt top a zastavuji me na ulici maminky, ze mam peknou bundu :)))

    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pujdu nakonec na chvilicku, protoze mi doma uz hrabe.. merino ani kuklu nevlastnim :(
    Ale oblikam ho body, teplaky, dvoje teply ponozky, chlupata mikina, pak je nositko, muj svetr a pak shara zimni bunda (ja mam v zime tilko, dite, svetr a bundu a je mi teplo)..
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    SIMCIIQ: Chodila jsem ven normálně, jen jsem prcka zabalila pod bundu a koukal z něj jen vršek hlavy, stejně spal a vyžadoval tmu (šero), takže i na delší procházku, kojit se dá pod bundou, takovýhle prcek určitě a na sobě jak společný svetr, tak bundu a prcek v merinu.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    SIMCIIQ: jako asi bych nechodila na hodinové túry v -15, ale pokud bude nositku pod tvou bundou, tak vyvencit psa, do samosky pro rohlíky spoko.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SIMCIIQ: ja ted chodim v -10, ale s dvoumesicni a je dobre zabalena, na hlave merino kuklu..
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SIMCIIQ: Ja mam unorovy predloni a chodila jsem, i kdyz v sestinedeli byla jeste v kocarku. Na druhou stranu kdyz je v nositku/satku, tak je podle me pred mrazem kryty dobre, plus ty na nej i dychas teply vzduch. Takze na chvilku bych sla, kor jestli mate spolecny nosici obleceni.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SIMCIIQ: Ja mam unorovy minulej rok a kdyz bylo pod -5 ven jsem nechodila...ale urcite zas existujou zensky co by sly
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: já bych řekla, že prcek proste gravitací trochu sjede, však to nositko je ze šátku a tím pádem trošku pružné. Možná na začátku méně dotáhneš a proto je to pak znatelnější. Pokud ti nevisí proklatě nízko u pasu, neřešila bych to
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SIMCIIQ: váhala jsem popruhy vpředu na mašličku a nedělo se mi to. ale vlastně nekdy podkluzovaly ty udělatka na zmenšení kapsy, pak by se mohl propadat hloub jakoby do zvětšující se kapsy, tím to být nemůže?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GUDRUN: drzi a krizim :(
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MAAJAA: jj ja prave vim a jsou mu jen 3 tydny, vcera jsem byla doma, ale nekdy musim jit vencit psa nebo malou bosorku .. myslela jsem, jeatli tu nekdo nema lednatko a jestli v sestinedeli chodil ven
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SIMCIIQ: přemýšlím a nevím. bederak ti drží na místě? pak leda málo utažený popruhy, ne? Krizis na zádech?
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    SIMCIIQ: co si pamatuju tak novorozence není doporučeno brát ven když je pod -5, ale asi záleží na jak dlouho
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Co delam spatne? Utahuju? Porad mi sjizdi storch nositko.. ted jsem navazala i doma a be jen na ven a po pul hodine mu uz nedam pusu na hlavicku.. bederak mam pod prsy, uz neni kam ho vys dat..

    plus mate tu nekdo zimni dite? Nevim, jestli s nim jit ven, kdyz tu mame -8. Babicka vyvenci prvni dite, tak neni nutnost jit ven..
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    PETUL_KA: HA! říkáš, že program certifikovaný od woolmarku je OK? Ten má ta naše taky :-)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    LUCIMO: nektery merino ma superwash upravu a vydrzi hodne, nektery nema a pousti oka a srazi se. superwash je chemickej proces, takze uz to pak neni uplne tak pure prirodni material, nema tolik (mozna zadnej?) lanolinu, ale vydrzi to vic. na pracce mam certifikovanej program na vlnu od woolmark a ten je ok, program syntetika na 30 ma asi prudky zmeny teplot a tim jsem srazila par veci, ktery urcite nebyly superwash
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam