• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KLEVKA: určitě nosítko.. nějak jsem se s šátkem neskamarádila..
    GUDRUN: jj vzhledem k tomu, že nošení střídám s kočárkem 50 na 50 a možná spíš víc kočárek, tak bych ideálně moc nepřiplácela.. díky
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIMCIIQ: a chces satek, nebo nositko?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Já budu teď asi z plezíru prodávat své MoniLu UNI, je už hodně použité, takže bych byla hodně při zemi s cenou, až se konečně dostanu k tobě, můžeš ho ozkouset. Fčně je v pořádku, jen proste je trochu vybledlé atd.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    7 tydenni mimino a 6 kg
    Mam storcha a obavam se, ze do roka jako dceri nevydrzi.. po cem se ohlednout? Nechci nic draheho.. mam jeste manducu, ale ta me ruzne tlacila a nebyla uplne pohodlna..idealne prodat storcha a za ty penize poridit neco jineho.. diky
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    CAMELLA:
    SKLIBA: děkuju za odpovědi, zkusím utáhnout, snad nebude syn protestovat:)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MYSKAZBRISKA: jé hele, leník :-) jj jak říká CAMELLA, utáhnout, trochu porovnat a nenechávat takhle moc spadlé navolno z ramen, pak nevyužíváš k rozložení váhy celou šíři šátku, za chvíli by tě to mohlo poměrně dost bolet :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSKAZBRISKA: https://youtu.be/_PD5YKSf1Q4 třeba tady ve videu máš hezky vidět utahování :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Rozhodně utáhnout :). Ale zároveň na první pokus super, kdybys viděla jak vypadal můj první pokus :)))
    A krásný šátek :)
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, pořídila jsem si první šátek a zkouším první úvaz. Vypadá to takhle v pořádku nebo by se to mělo někde utáhnout?



    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Tulu jsem nikdy nezkoušela :) Ale počítám, že je pořád pohodlnější než tohle.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: z fotky to vypada jako tula...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak jsme zase testovali - tentokrát nosítko Roobaby Maxi
    Bohužel musím konstatovat, že pro nás bylo vcelku zklamáním. Možná jsme rozmazlení šátkovými nosítky, ale látka nám moc nesedla. Byť patřím mezi ty, které snesou téměř jakýkoliv bederák, tak u tohoto nosítka byl opravdu tvrdý a po chvíli mě začal tlačit. Ramenní popruhy byly příjemné, v pohodě se mi podařilo je dotáhnout. Zádovka sedla tak akorát, i když syn už prostě cpe ruce ven. Kapucku jsem zkusila, ale potřebovali bychom o kus větší, tato nám už byla malá. Její uchycení na druky je fajn, i když jsem moc nepochopila, proč jsou umístěny uvnitř nosítka (nevím, zda pak nemohou dítě tlačit). Polstrování u sedu je sice hezké, ale myslím, že by bylo lepší, kdyby šel sed upravit podle velikosti dítěte. Nošenec: 29 měsíců, cca 12 kg, vel. 89/92.

    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Prosím pěkně, šila tu některá z vás batohtašku ze šátku? Uvažuju nad likvidací eclipse na rs a novou taštičku a uvažuju, co bude lepší, jestli celošátek (+podšívka, výztuž ap) nebo ze šátku jen dekoraci a na konstrukci něco jiného. Zatím jsem šila jen z dyftýnu (ten se neosvědčil fakt hodně), vlněného kepru (ten se osvědčil, ale třeba v létě se dá prát jen samotný, to je na prd) a bavlněného kepru (tam netuším, byl to dárek a od předání jsem tu tašku nikdy neviděla)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    aaaach kdybych potřebovala šátek nebo nosítko.... a LennyLamb má boží bavlnu.

    Hledání - ŠátkoMánie.cz
    https://www.satkomanie.cz/...&orderway=desc&search_query=LennyLamb%20Fluttering%20Dove&submit_search

    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Technická poznámka, pokud by tu někdo kupoval nový lennylamb, tak doporučuji nášivky s bezpečnostními informacemi a kontaktními údaji odpárat před prvním praním. Při praní ty švy mírně rozhodí vazbu v místě prošití. U bavlňáku počítám, že to spraví vyžehlení, ale nevím, jak by se tvářila nějaká choulostivější směs. Jo a k mým obavám ohledně merinové směsky u Baie - výrobce doporučuje pračku na vlnu. Jen bez ždímání.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    HABRENKA: já bych řekla, že příčetná :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    CORA_NEILLE: jo. Jedno nosítko, pak první šátek na druhý mimimo, větší nosítko a šátek z marnivosti ale téměř nepouzity... a jedna bunda. holt jsem nudna ☺
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GUDRUN: váha i objem podobné jako bavlna, nosnost ultavylepšení (mám tu ba/konopí 50/50 a dá se v tom odnést dospělý), odolnější než len (míň se láme vlákno, menší potřeba žehlení než len), váha cca jako bavlna
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SKLIBA: tos neměla říkat, budu chtít něco dalšího :-)
    a jak je na tom konopí?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GUDRUN: on len přidává spíš na nosnosti než že by ubral na objemu, to umí hlavně hedváb :-) ale len za to i tak stojí
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SKLIBA: Storch je stoprocentní bavlna, Oscha bavlna/len. jsem si myslela, že s tím lnem bude skladný. pravda je, že na léto na poponaseni bude dobry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam