• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIMO: jo, fakt ošklivý a působí hrozne nekvalitně, nebo jak to říct :)


    GUDRUN: jinak zkusila jsi, jestli ti nepůjdou na tvém batohu povolit popruhy, aby šel hodit na zada přes prcka? Někdo to tak taky dela
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    CAMELLA: jak se mi nosítka od Petry libi, tak tohle je děs běs. Bleee. To radsi tu ledvinu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: je, fakt hrozne :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VAMPY: zajímavý řešení, kdybych nic před akcí neměla, tak lepší, než batoh na břiše. a mohla bych kompatibilitu s nosenim vyzkoušet. 10l je málo, ale aspoň něco!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: je to příliš ošklivý :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: V nosici skupině jsem četla nadšenou recenzi tohoto, ale teda nevím jak je to pohodlný (a estetika nic moc) http://m.skaldino.cz/skaldobag2/#!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GUDRUN: Ja zvazuju pro noseni na zadech zkusit tohle
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GUDRUN: pokud budeš šít onbag v kombinaci kepr/softshell, určitě doporučuju udělat to softshellové tělo extra a popruhy našít na něj jako jeden pruh (i kdyby měl být třeba na prostředku napojovaný), tzn. přes boky i pode dnem a pokud možno ještě navíc ta místa, kde končí tělo tašky a odkud jdou popruhy samostatně, ještě řádně zpevnila (třeba prošitím na "zámečky" či tak). Co jsem zjistila, je tohle místo nejvíc náchylné na to, že se to bude trhat, vytřepovat ve švu a to hlavně na té straně klopy - a to jsem používala relativně hutné, pevné látky. U letního softshellu se bojím, že by to mohlo být ještě citelnější hlavně na to vytřepení.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chystáme se o Velikonocích na vandr a řeším zavazadlo pro sebe. ponesu prcka a ráda bych i na zádech. většinou chodíme tak 15km denně. bude mu 8m tou dobou. počítám s tim, že něco udame kamaradum do batohu, ale nechci muže sedřít. je k nošení na zádech nějaké jiné vhodné zavazadlo než onbag? pokud ne, beru onbag, máte nějaké doporučení? ideálně aby něco vydržel, nebyl hned jak prase... i si ho zvládnu ušít, přišlo mi to fakt snadný, ale klidně koupím. měl by na tohle letní softshell s podšívkou nějakou nevýhodu? a popruhy třeba z kepru nebo tak něco.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BLANITCHKA: tak si ho nech přešít na nositko :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ANGIOLETTO: Stará je rok.

    Tohle byl poslední úvaz jen tak na chvili doma na fotku, takže spíš jen tak hala bala. Určitě by bylo lepší to co říkáš ty :)

    Ale jak jsem psala- přecházím na nosítko
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    a nošení vepředu je také šetrnější k vlasům :-D
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    BLANITCHKA: Přesně z toho důvodu nosím stále na břiše dvouletou, chci na ní vidět a můžeme si povídat, plus ve městě bych měla blbej pocit, že se jí může a zádech něco stát. Takže záda používám jen na výlety do kopců a těžších terénů.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Necelej rok rozdíl. Tento šátek s jeleny toho odnosil suverénně nejvíc a miluju ho pořád. Už nevím, kdo mi ho odsud pomohl najít v jakési fcb inzertní skupině, ale bylo to "na komoru".

    Ale nastal čas na "operativnější" nosítko a brzo asi i přesun na záda. Nějak iracionálně se mi do toho nechce- nemít ji pod vizuální kontrolou a nedošáhnout na ni. Plus oblíkání nosícího oblečení přes záda je dost očistec.

    Ale už opravdu hodně vyvrací hlavu (chce vidět dopředu) a celkem se pronese, takže záda s prsákem se budou hodit. Začneme trénovat.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    SIMCIIQ: a možná i konkrétně - já jedno aloe mám. Právě z bazaru za 1600 na takovou tu špinavou práci, doma při úklidu, nebo do lesa. Teď v něm nosí hlavně muž, já si z rozmaru pořídila ještě šátkové nosítko, ale to aloe je takový solidní pracant.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    SIMCIIQ: není to žádná extratřída, ale jsou dobře dostupná a dají se sehnat lacino
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CORA_NEILLE: me bude stacit neco do te doby, nez zacne chodit.. kouknu na nejake znacky, ktere pises.. diky
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    SIMCIIQ: já myslím, že když nebudeš extra vybíravá, tak si poradíš. Storch se na bazarových skupinách prodá i za 2k a za ty peníze už se tam pohybují i pěkná nosítka.
    Rostoucí už jsou většinou kolem 3 tisíc, takže buď si připlatit za něco, co vám zůstane až do konce (ale potom je lepší si ho někde vyzkoušet, nejlíp i vypůjčit), nebo koupit nějaké zase třeba na rok a časem obměnit dál (koukám teď třeba aloe, tula, noiga, kokon, ergobaby). Šátková nosítka jdou spíš výš, ale možná budeš mít štěstí, když budeš trochu vyhlížet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam