• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LUCIMO: Je ten rozdíl v pohodlí opravdu tak velký? Já tak nějak automaticky preferuju látková nosítka, protože mi připadá fajn, jak jsou pevná. Přece jen, mladík už má kolem 12 kilo a mám dojem, že fakt pevný bederní pás je základ úspěchu, pokud chci, aby moje záda přežila :) Ale pokud by šátková nosítka třeba o hodně lépe větrala a byla obecně vhodnější do vedra, tak by mě to dost nalomilo...
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    DINEN: nebo pokud hodláš jen poponaset chodce, hledej onbu. Ale přimlouvám se za nosici sraz a vyzkoušení více nositek. Tulu ja osobne nedoporucuju, Resp vubec latkova nosítka. Prijdou mi tvrdá.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DINEN: mam a maximalni spokojenost (predtim manduca, nebe a dudy). resila jsem to tak, ze nejprv jsem si ji pujcila z satkomanie na vyzkouseni, ale rozhodnuto bylo tak do minuty
    PETPET
    PETPET --- ---
    DINEN: kdybys chtela tulu, tak zrovna prodavam za 2300,- vc.posty.
    kdyztak napis.
    DINEN
    DINEN --- ---
    KLEVKA: Díky, majku vyzkouším. Brána jak se přejmenovala, tak i změnila sortiment, teď už myslím vedou jen potraviny, kosmetiku a tak :(
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DINEN: v brne urcite majka shop u nadrazi...brana k detem ted se mozna jmenuje brana ke zdravi?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Ja teda dostavam dceru na zada tak, ze si drepnu, ona se me chyti kolem krku, roztahne nozky tak, aby mela nositko mezi nima a ja jen nandam na ramena popruhy. Ve stoje pak doupravim sed a tak. Ale uz ma temer dva roky. Kdyz byla mensi, sama jsem to nezvladla.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: jako v zásadě je Tula imho lepší než manduca (zvlast pokud je to už nositko designované pro větší děti), ale stejně bych mrkla ještě na nějaké - fakt bych, než definitivně koupíš, zkusila minimálně to Aloe a Skaldino, možná i MoniLu (asi Mezi nebo Maxi), Lenku, Andalu...v Praze funguje Zkusnositko, v Liberci Nosím tě, tak bych se zkusila na ně obrátit zda ti nedoporuci něco u vás v Brně (a nebo ten odkaz co tu už zazněl)
    DINEN
    DINEN --- ---
    CAMELLA: Jaj, to mě vůbec nenapadlo, že nosnost není totéž co "doporučené použití pro"... Asi se teda hecnu a zkusím sehnat něco lepšího teda :) Co by mi moudřejší a zkušenější řekli na toto? https://www.ecocapart.cz/tula-toddler-coast-ergonomicke-nositko-electric-leaves/
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AOTEAROA: já bych to taky nedělala se spachtošem, ale K.by se hlavně hned vzbudila. Nicméně je to fakt easy způsob nahození dítěte na zada v nositku :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: jak už ti holky psaly, rozdíl je propastný. Ona manduca ani není na tak velké dítě stavěna, tuším, že se doporučuje max do roka/roka a půl. Nosnost 20kg nebo kolik na ní píšou, neznamená, že je na tak velké děti určená, znamená to jen na jakou váhu jsou testované spony a látka aby se to neprorvalo :). Nositek v dnešní době jsou haldy, aktuálně taky vybírám nové, ale to proto, že jsem rozežraná.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    DINEN: zkus třeba matata Řečkovice
    Půjčování šátků a nosítek - Rodinné centrum MaTáTa
    http://rcmatata.weebly.com/p367j269ovaacuteniacute-scaronaacutetk367-a-nosiacutetek.html
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Hmmm... tak to netuším :) Já vím o těch, co jsou na FB. Můžu ti maximálně rozhodit sítě a pak poslat, kde mají nějaký sraz.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CAMELLA: he, to mě vlastně nikdy ani nenapadlo, přehodit si usnuté děcko dozadu. ale já jakmile mi dítě usne, OKAMŽITĚ hledám kam si sednout a otvírám čtení :D tyhle chvilky jsou příliš vzácné!!


    DINEN: Manduca je prostě nepohodlná a dle mého názpru tak nějak zastaralá (čti: hnusná :D). většina lidí co měli Manduku a zkusili jinou značku už se nedotli prvně zméněné ani klackem. ale je to jako se vším - dokud nezkusíš lepší, tak ti to třeba stačí... ale na 2leťáka to prostě není stavěné, hledej nosítka s přívlastkem "toddler", to je pro větší děti. já mám třeba nosítko rostoucí a už když byl synovi rok a půl a kupovala jsem ho, bylo mu skoro malé, ale brala jsem to jako že je prostě lépe dělané než toddler verze a já ho tak moc chtěla... a vlastně mu to tak nevadí, zádovka je mu kratší, ale velké děti nemají vždycky ruce uvnitř, takže to tak neva, a do půlky stehen mu sed taky nesahá, takže dobrý.

    nahazuju na záda tak, že dítě postuavím před sebe zády ke mě, popadnu ho za podpažíčka a ramena a obloukem dopředu a pak do strany ho odstředivou silou švihnu kolem svého ramene na svá záda, děcko ze zachechtá a nahazuju zádovou opěrku nosítka, které jsem si předtím v pase zapnula. pak už se akorát občas blbě souká správně ta zádovka až nahoru, aby dobře seděl "v kapse", hlavně když je navlečenej v zimě. kontroluju obvykle svůj odraz na oknech automobilu (pokud nejsem doma).
    DINEN
    DINEN --- ---
    STARDAY: Ha, že bych nebyla až tak marná, že by to bylo aspoň částečně i nosítkem? To by byla dobrá zpráva! Akorát šátek nedávám - odjakživa jsem totální lama na uzly všeho druhu a nejsem schopná k vlastnoručně zavázanému šátku cítit důvěru :D
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: Z Brna... kde se taková skupina shání (když člověk nemá FB?)? :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Odkud jsi? Třeba by se v okolí našla nějaká nosící skupinka - v těch se často různé typy nosítek testují, takže člověk může vyzkoušet a vybrat si, co mu nejvíce sedne.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    DINEN: On je dost rozdil v pohodlnosti jednotlivych pomucek. S manducou bych ven nesla, byla mi strasne nepohodlna. Se satkem sem nemela problem vynest syna na horskou chatu 700 vyskovych metru v hlubokym snehu :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    CAMELLA: Díky, to nandání jsem zrovna zkusila a vypadá to nadějně! :) Mimochodem, je nějaký zásadní rozdíl v tom, jak se dvouleťák nosí v manduce a jak v některém z těch nosítek, co jsi psala? Okem totálního laika to všechno vypadá podobně :) Ale pokud by tam byly nějaké podstatné výhody, tak bych obměnu "vozového parku" zvážila, každé usnadnění života se hodí. Já obecně nejsem na nošení moc dobrý materiál, jsem za chvíli utahaná... Fakt obdivuju lidi, co nosí každý den, zvládají velké tůry a tak!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DINEN: máš můj obdiv, že tahas dvouletaka v manduce :).
    Nicméně krosničky jsou peklo, hrozne blbě těžiště atd, děti jsou v tom zhroucené - to by sis nepomohla. Spis bych koukala po nositku typu Skaldino, Aloe toddler atd. Co se týče zad, někdo nandava z lehu, ale já mám ráda návod od duhovky, je to fakt jednoduchý.
    ' walk like an Egyptian ' - backcarry with a full buckle
    http://www.youtube.com/watch?v=3BL5qKBvoSQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam