CAMELLA: he, to mě vlastně nikdy ani nenapadlo, přehodit si usnuté děcko dozadu. ale já jakmile mi dítě usne, OKAMŽITĚ hledám kam si sednout a otvírám čtení :D tyhle chvilky jsou příliš vzácné!!
DINEN: Manduca je prostě nepohodlná a dle mého názpru tak nějak zastaralá (čti: hnusná :D). většina lidí co měli Manduku a zkusili jinou značku už se nedotli prvně zméněné ani klackem. ale je to jako se vším - dokud nezkusíš lepší, tak ti to třeba stačí... ale na 2leťáka to prostě není stavěné, hledej nosítka s přívlastkem "toddler", to je pro větší děti. já mám třeba nosítko rostoucí a už když byl synovi rok a půl a kupovala jsem ho, bylo mu skoro malé, ale brala jsem to jako že je prostě lépe dělané než toddler verze a já ho tak moc chtěla... a vlastně mu to tak nevadí, zádovka je mu kratší, ale velké děti nemají vždycky ruce uvnitř, takže to tak neva, a do půlky stehen mu sed taky nesahá, takže dobrý.
nahazuju na záda tak, že dítě postuavím před sebe zády ke mě, popadnu ho za podpažíčka a ramena a obloukem dopředu a pak do strany ho odstředivou silou švihnu kolem svého ramene na svá záda, děcko ze zachechtá a nahazuju zádovou opěrku nosítka, které jsem si předtím v pase zapnula. pak už se akorát občas blbě souká správně ta zádovka až nahoru, aby dobře seděl "v kapse", hlavně když je navlečenej v zimě. kontroluju obvykle svůj odraz na oknech automobilu (pokud nejsem doma).