• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: což bylo na Mishuge, promiň, odpovídám z mobilu a umím nalinkovat jen jeden prispěvek
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: taky jsem byla u Ernstove, kurzy má pravidelně, a mě prostě nebavila. Byl to moc obecný výklad s teorií a málo vázání (30 min ze 2h celkového trvání kurzu). Špatná ale není. Pokud by měla kurz Katy Šrubařová, tak to je určitě živější a praktičtější. Záleží, co hledáš.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MISHUGE: a abych si přihřála polivčičku, mam tu na prodej jednoho mazliveho zanošeneho bavlňáka Yaro, nosím v něm občas doteď, za 1000 muže byt tvůj :)
    (Fotka produktová, protože nemůžu najít svoji)


    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    A z šátků co bych doporučila - mrkni na Vatanai, jejich základní “utěrky” jsou na malá mimča supr a daj se koupit za par korun (hledej na bazoši Tibet nebo Kipawa), případně pak bambusovy LaVaVi je mazlík, ale zatím není dotkaný, takže nevím zda sezeneš z druhé ruky a bude dražší. Určitě boží na mimco bude i Lenka šátek, já mam doma nositko Mandala modrá a je úžasná, ale je to bavlna, Loktushe dela třeba Birdgarden mint s tencelem atd
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MISHUGE: rozhodne pomáhá, K se mi vždycky hezky vyprděla :). Jinak na kurzu jsem byla u Lucie Ernstové, místo bylo v centru na Újezdě v Tyršově domě (ale je pravdepodobné, že se místa mění).
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    Ještě jeden dotaz co se týče nošení a zařazených prdů,))) může nošení trochu pomoct? ,)))
    Diky
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    Děkuji za odpovědi,))
    A prosím máte ještě doporuceni na něho/kurz vázání v Praze? (Nejlépe v severní casti, popripade střed).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MISHUGE: stejně jako AO - na takhle “velké” bych už vzala pevný. Ono po pravdě, ten elastik se jinak váže a je v něm ještě větší vedro, než v klasickém, aspoň tedy mě bylo :). Mrkni na nějaký šátek s bambusem nebo tencelem, ten je taky na leto fajn :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MISHUGE: nosila jsem v něm obě svoje (podměrečné) děti hned od porodnice a musím říct, že v takovém případě rozhodně ano, na nedonošeňata a podmírčáky jsou prostě jak dělané. A taky se na nich docela dobře učí pro začátek vázat. Ve dvou měsících už nevím nevím. Záleží, kolik váží. Já odkládala na nějakých šesti kilech, už to nebylo pohodlné. Jinak co se týká prodyšnosti, tak tam bych se pevného šátku fakt nebála a při dobrém výběru nebude problém ani s tím naučit se vázat. Podélná pružnost už při váze nad pět kilo přestává být výhoda a začíná být nevýhoda a pružnost v šikmých směrech díky vazbě zvládají pevné šátky v pohodě
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MISHUGE: elastický šátek jedině na malinké miminko první týdny, s 2m dítětem už určitě ne. Doporučuji středně silný nebo tenčí pevný šátek a kurz nebo zkušenou kamarádku :-) počítat s tím že trvá chvíli než to dostaneš do ruky. Někomu dva týdny, jednu maminku jsem to naučila a od druhého dne jí to šlo krásně. A to začínala s 3m dcerkou. I když s těmi většími dětmi je to paradoxně asi i jednodušší :-)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    Prosím o doporučení - elastický šátek ano či ne? Přečetla jsem si názory, které ne/doporučuji elasticky šátek a vůbec nejsem z toho moudra, proto prosím o osobní zkušenosti.
    V šátku jsem ještě nenosila, bude to první pokus.
    Synovi jsou 2m. Mě je sympatická ta pružnost a prodyšnost.
    Diky
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Myslím, že ano, ale protože jsem ji v rukou neměla, tak rozhodne nemohu dát ruku do ohně :)
    VERONIKAEMA
    VERONIKAEMA --- ---
    CAMELLA: Tak ona ta modrá je de facto vlastně stejná jako ta duhová, ne? Myslím vlastnostma a gramáží. Ještě čekáme na potvrzení pohlaví, takže když to bude kluk, určitě jdu do tý modrý. Ale vypadá to na druhou slečnu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERONIKAEMA: mam zkušenost jen s modrou mandalou v nositku a je to mazlík ňuňavý:)
    VERONIKAEMA
    VERONIKAEMA --- ---
    Co říkáte na šátek Lenka Rainbow Mandala? Trpí na očka? Je nosný? Je i na novorozence? Musí se zanášet? Díky za postřehy.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    rychla otazka - nevite prosim, kde muzu v Brne v kamenne prodejne za normalni penize koupit funkcni body/gatata na mimino? kupuju pres net, ale zrovna jsem na ceste, tak bych to vzala jednim vrzem... akorat nemam tuseni
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Co si myslite o nositkach Martys? Nekdo nejakou zkusenost?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SIMCIIQ: no já právě koukala, že umí i větší na míru za příplatek, což třikrát hurá
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SKLIBA: delaji do XXL, ale ja jim vzdy pisu miry pres pupek, zadek a tak a oni usijou na miru za ten priplatek +100 kc, vse vzdy krasne sedi..
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SIMCIIQ: :-O oni umí VELKÉ velikosti! Dík, že jsi je zmínila :-)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jen pro info, prisla mi nosici mikina Shara a jsem z ni stejne nadsena jako ze zimni bundy.. nadhera!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam