• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PROMETHEA: Tak pocurana byla vzdycky fest a co se tyce kakani, jednu dobu byl satek jedina vec kde se kakalo. A pak teda plina nestacila...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PROMETHEA: Tuhle teorii jsem taky slyšela, ale obě moje holky teda v šátku čuraly a kakaly.
    Takže doporučuju do šátku PUL svrchní :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TERUSEZBUSE: to jsem chtěla právě napsat, že v bezplenkovce se všude říká, že během pobytu v šátku/nosítku, děti nečůrají, většinou až po vyndání..
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    SKLIBA: já měla ze začátku pocit, že po nošení má stlačenýho pindíka, ale všechny ženy mě ujistily, že je to v pohodě. U holek myslím není problém žádnej. Používám šátek i nosítko a pleny nejvíc od Petit Lulu a Anavy. Pročůral se mi jen jednou, jinak teď (7m) už je po nošení často suchej, takže pak čůrá do vany/trávy až jak ho vybalim.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    SKLIBA: to bude hodne individualni. Od prechodu na latkovky prosakovani neresim, predtim jsem prala i nekolikrat denne. Nastesti jen obleceni, satek netreba. S satkem me napada leda ze by se v latkovych vic potil...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: oboje dávám jen na noc, takže to nemám testované, ale dává to naprosto smysl
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SKLIBA: co vím, tak se nedoporučují fleece svrchnaky, protože jak jsou stlačený v šátku, mohou více provlhat, nicméně nemam ověřené. Někdo to samé tvrdí i o vlňákách
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SKLIBA: používali jsme novosklad, kalhotkovky baby Lucy a chobotovy plenky Pastelka od Haipa Daipa a otlaky mi přišly nejmenší u novoskladu, největší u pastelky, ale nic, co bych řešila nebo nad tím přemýšlela. když jdeme na větší cestu, kde nosím x hodin, tak většinou stejné nechci tahat nacucany pliny, takže má výjimečně jednoraz. na ty 2h po městě a tak vůbec neřeším co dostane. ale našemu dítěti je to tak víceméně jedno.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Ok, rozvedu - narazily jste na nějaký systém, který je výrazně vhodnější/míň vhodný z hlediska rizika průsaku, případně zaznamenaných otlaků?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SKLIBA:
    AOTEAROA:
    KLAIR: přidávám se k těmto názorům. Teda, z jedněch plen je víc otlačenej, než z jinech, takže na dlouhý nošení dávám ty lepší, ale to stejně bude přenositelná rada. jsme z 95% na látkovejch.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    SKLIBA: neřešila jsem, měla jsem látkové pleny a šátek nebo nosítko a prostě jsem to nijak neřešila. a nenapadlo mne, že bych měla :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKLIBA: nevím na co konkrétně se ptáš, ale velká část žen, které nosí a znám je, taky látkuje.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Dotaz do pléna - šátkování vs látkové pleny - jaké máte praktické zkušenosti ať pozitivní nebo negativní? Na co si dát bacha? Co je naopak bezpečná a osvědčená cesta? (Když pominu, že každé dítko je trochu jinak stavěné a tím každému sedí trochu jiná značka/systém)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SIMCIIQ: ma ho spise mekkci a je perforovanej, takze prodysnej.. no zapotila jsem ho ale uz taky :)) me celkem vyhovuje nekomu nemusi.. to chce proste vyzkouset
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    2 roky, 12,5 kila, Moisha Zephyr s merinem, pohoda :) teda max 25 min na hřiště a pak 25 min na nákup a domů, víc bych do kopce nedala :D

    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NUDLINEK: jakej ma bederak? ja mam objednany Elihandmade a prijde snad pristi tyden.. taky se tesim, ted mam tyden manducu a peklo..
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    IFKA: momentalne tri mesice a tejden, ale je celkem dlouha 63 cm takze hned ze startu..nosim ji v tom ten tejden a fakt si nemohu vynachvalit
    IFKA
    IFKA --- ---
    NUDLINEK: tip mi odpovídáš na otázku, kterou jsem ještě nestačila napsat :) na nosítka sestrice jsem koukala, líbí se mi, ale ještě jsem neměla v ruce/na břiše. jak velké máš dítě?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ja jdu zde velmi chvalit.. objednali jsme pro malou nositko od Sestrice - Poppy grey a je dokonale.. krasne sedi jak mne tak partnerovi, magneticka spona mezi lopatky je dost vtipna a celkove mi prijde tak pohodlne, ze jsem zcela a uplne nadsena.. zkousela jsem u prvniho ditete - Manducu, Kibi, Martys, Tulu a Lenku.. krome Manducy to vlastne vsechno slo, ale Sestrice je dokonala.. aspon pro nas urcite :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: ale samozřejmě vše dělat po dohodě s majitelkou
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ELLANOR: z jakého šátku to nosítko je? Většinou se šijí ze 100% bavlny a ta se dá mnohdy třeba i projet sušičkou/vyžehlit...
    ELLANOR
    ELLANOR --- ---
    Dobry den, mam dotaz asi ne moc prijemny. Nevim, jestli to nekdo nekdy musela resit...
    Kamaradka mi pujcila satkove nositko, ja jsem v tom nosila dceru jeden den na vylete zrovna den pred vypuknutim nestovic. V tu dobu byla urcite infekcni, ale resime ted, jestli to mohlo na tom nositku zustat a co s nim, kdyz se muze prat jen na 30.
    Muj osobni nazor a co se mi podarilo vygooglovat, je ten, ze viry nestovic se siri sice vzduchem, ale na vzduchu dlouho nepreziji, takze nakaza neni mozna.. Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam